Vääpelin räkä on perinteinen ruokalaji, joka valmistetaan seuraavasti:
Ainekset:
• 1 kg perunoita
• 1 sipuli
• 200 g pekonia tai nakkeja
• 2 dl ruokakermaa
• 2 dl vettä
• suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistus:
1. Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi.
2. Silppua sipuli ja leikkaa pekoni tai nakit pieniksi paloiksi.
3. Paista pekoni tai nakit paistinpannussa kunnes rasva alkaa irrota.
4. Lisää joukkoon pilkotut perunat ja sipulit. Hauduta hetki.
5. Lisää vesi ja anna kiehua hetki.
6. Lisää ruokakerma, suola ja pippuri.
7. Anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarjoile vääpelin räkä tuoreen leivän ja suolakurkkujen kanssa.
Vääpelin räkä
Anonyymi-ap
2
421
Vastaukset
- Anonyymi
Vaikutta hyvältä.
Vesi oli tulossa kielelle, mutta siellä on jo niin paljon keskiolutta että hei ja moi. - Anonyymi
Vääpelin räkä on kyllä vanilijakiisseliä, jota teimme armeijan keittiössä usein sunnuntaain lounaalle jälkiruuaksi, syötiin vadelmahillon kera taikka mansikkahillon kera.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467465
- 324108
- 573635
- 503150
- 172826
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons522386- 532327
- 432278
- 372268
- 162256