Kun yrittää hakea niin tulee vain jotain ihme loruja apupappeineen.
Löytyykö keneltäkään alkuperäistä reseptiä?
Pappilan papupata resepti?
2
5494
Vastaukset
- Anonyymi
Ei sen nimistä ruokaa tietääkseni ole olemassakaan. Kehitä itse resepti.
- Anonyymi
1600-luvun alussa Suomessa elettiin vaikeita aikoja. Nälänhätä ja köyhyys vaivasivat kansaa, ja erityisesti maaseudun väestö kamppaili selvitä niukkojen aikojen kanssa.
Pappilan pihapiirissä, vanhan puutalon suojissa, kokoontuivat kirkkoherra, rovasti ja apupappi miettimään, miten he voisivat auttaa seurakuntalaisiaan ravintoasioissa.
Kirkkoherra, suvaitsevainen ja viisaita neuvoja antava mies, katsoi mietteliäänä ikkunasta avautuvaa maisemaa. "Tuota, toverit, olen huomannut kuinka ihmiset kärsivät. Ruoka on yhä monille huolenaihe. Meidän tulisi kehittää joku ruokalaji, joka olisi ravitseva ja edullinen."
Rovasti, lyhyempi ja pullein mies, esitti oman ajatuksensa: "Entä jos kehittäisimme erityisen papupadan? Pavut ovat edullisia ja ravitsevia. Voisimme yhdistää niihin paikallisia aineksia, ja ehkäpä voisimme lisätä joukkoon jotakin mausteita, jotka voisivat tuoda makua."
Apupappi, nuorempi ja innokkaasti ideoita pursuava nuorukainen, innostui ajatuksesta. "Entäpä myös yrtit? Luonnossa on monia aarteita, joita voisimme hyödyntää. Vaikka liha on harvinaista, voisimme tehdä papupadasta todella maukkaan, käyttäen luonnon parhaita antimia."
Kolmikko istui tunnelmallisessa ruokasalissa, kirjoittaen muistiin ideoitaan. He keskustelivat papujen keittämisestä, miten niiden tulisi pehmentyä ja mihin ne yhdistettäisiin. Kelloa katsottuaan he huomasivat, kuinka aika oli valunut vääjäämättömästi. He olivat kilpailussa aikaa vastaan!
Lopulta, kynttilöiden valossa, he päättivät, että papupataan tulisi laittaa:
– Papuja, joita kypsennetään hyvin.
– Lanttua ja perunoita, jos niitä on saatavilla, sillä ne tarjoavat ravinteita talven aikana.
– Pieni ripaus suolaa ja pippuria makua antamaan.
– Laukkaa tai voikukkaa, jos saatavilla, tuomaan raikkautta.
Lopulta he kirjoittivat reseptin ylös, ja se julistettiin seurakunnalle.
Pappilan Papupata -resepti
Ainekset:
500 g kuivia papuja (tarjoilee n. 4 henkilölle)
1 l vettä
2 keskikokoista lanttua, kuutioituna
3 keskikokoista perunaa, kuutioituna
1 sipuli, silputtuna
2 rkl voita tai öljyä
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Tuoreita yrttejä (esimerkiksi persiljaa tai voikukkia)
Valmistusohje:
Liota papuja yön yli runsaassa vedessä ja huuhtele ne seuraavana päivänä.
Keitä pavut suurella kattilalla vedessä noin 1-1,5 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä.
Lisää kattilaan voi, sipuli, lanttu ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsyneet (noin 20-30 minuuttia).
Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää tuoreita yrttejä juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa papupata leivän tai keittoliemen kanssa,
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396895
- 323888
- 453270
- 342844
- 162662
- 372228
- 162176
- 372082
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482037- 371952