Artemis - lennon säteilymittaukset

Anonyymi-ap

16

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      2924? Tulee pitkä odotus.

      • Anonyymi

        Näyttäisi linkin mukaan olevan lokakuu 2024.


      • Anonyymi

        JAAHAS! TAAS APINA ASIALLA!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        "Total mission dose equivalents were 26.7-35.4 mSv, with between 1.80 and 3.94 mSv attributable to [van Allen] belt passes"

        Eli siis van Allenin vyöhykkeiden läpäisystä tuli säteilyannosta suunnilleen puolet siitä minkä Suomessa asuva keskimäärin saa taustasäteilyn (hengitysilman radon) vuoksi yhden vuoden aikana. Koko lennon säteilyannos oli luokkaa Suomessa asuvan viiden vuoden taustasäteilystö saatu annos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Total mission dose equivalents were 26.7-35.4 mSv, with between 1.80 and 3.94 mSv attributable to [van Allen] belt passes"

        Eli siis van Allenin vyöhykkeiden läpäisystä tuli säteilyannosta suunnilleen puolet siitä minkä Suomessa asuva keskimäärin saa taustasäteilyn (hengitysilman radon) vuoksi yhden vuoden aikana. Koko lennon säteilyannos oli luokkaa Suomessa asuvan viiden vuoden taustasäteilystö saatu annos.

        Valtioneuvoston asetus ionosoivasta säteilystä 22.12.2018/1034 mukaan työssään säteilylle altistuva ei saa saada viiden vuoden keskiarvona laskettuna yli 20mSv vuodessa eikä minään yksittäisenä vuonna yli 50 mSv efektiivistä annosta.

        Suomalainen astronautti voisi siten osallistua viiden vuoden aikana kahdelle Artemis - lennolle ilman että nämä rajat tulisivat vastaan.


      • Anonyymi

        Se on kaunisteltua dataa! Propagantaa!


    • Anonyymi

      Voyager 1 -avaruusluotain on miehittämätön aurinkokunnan ulkoplaneettoja ja tähtienvälistä avaruutta tutkimaan 5. syyskuuta 1977 lähetetty luotain, joka on vielä tällä hetkellä (2023) toimintakuntoinen ja toiminee neljännenkin vuosikymmenensä loppuun. Se on Maasta kauimpana sijaitseva ihmisen tekemä laite. Voyager 1 on ohittanut Aurinkokunnan ulkoisimman vaikutusalueen (katso heliosfääri), eli se on saavuttanut tähtienvälisen avaruuden. Voyager-avaruusohjelman toinen avaruusluotain oli Voyager 1:n kanssa identtinen Voyager 2.

      Voyager 1Alkuperäinen nimiMariner 11
      Voyager 1-avaruusluotainOrganisaatioNASA / JPLValmistajaJet Propulsion LaboratoryTehtävätyyppiPlaneettatutkimusOhilennotJupiter (5. maaliskuuta 1979), Saturnus (12. marraskuuta 1980)Laukaisu5. syyskuuta 1977
      Cape Canaveral AFS LC-41LaukaisualusTitan III E CentaurKohteessaTähtienvälinen avaruusMassa721,9 kgTeho420 WAiheesta muuallaVirallinen sivustoCOSPAR ID:1977-084AVoyagerin kaaviokuva

      21 miljardin kilometrin etäisyydellä (141 AU) Auringosta Voyager 1 on saavuttanut hidastuneen aurinkotuulen alueen eli heliovaipan, mikä on terminaatiošokin jälkeinen Aurinkokunnan alue joka merkitsee siirtymää Aurinkokunnasta tähtienväliseen avaruuteen. Tältä etäisyydeltä Voyager 1:n radiosignaalilta kestää yli 22 tuntia saapua Jet Propulsion Laboratoryn ohjauskeskukseen. Luotain on hyperbolisella radalla ja on saavuttanut pakonopeuden, mikä merkitsee sitä, että luotain ei enää palaa Aurinkokuntaan. Aivan kuin Pioneer 10, käytöstä poistettu Pioneer 11 ja sisarluotain Voyager 2, Voyager 1:stä on tulossa tähtienvälinen luotain.

      Voyager 1:n tehtävänä oli Jupiterin ja Saturnuksen sekä niiden kuiden ja rengasjärjestelmien tutkiminen, nykyinen tehtävä on heliopaussin havaitseminen ja aurinkotuulen sekä tähtienvälisen aineen hiukkasmittaus.

      Kummassakin Voyager-luotaimessa on voimanlähteenä kolme radioisotoopin hajoamisen tuottamasta lämpösäteilystä virtaa tuottavaa generaattoria (ns. RTG-generaattori), jotka ovat suuresti ylittäneet lasketun käyttöikänsä ja niiden oletettiin tuottavan riittävästi virtaa Maan kanssa viestivää radiolähetintä varten noin vuoteen 2020 asti.

      Voyager 1:ssä on mukana tähtitieteilijä Carl Saganin kokoamat kultaiset levyt (muun muassa Chuck Berryn esittämä rock ’n’ roll -kappale Johnny B. Goode) ja vinyylilevysoitin.[1] Levyissä on suorat koordinaatit luoksemme Maa-planeetalle, kaiverrukset mies- ja naishahmoista sekä valokuvia, musiikkikappaleita ja äänitervehdyksiä Maan eri kielillä. Tallennettuna on myös luonnonääniä, kuten ukkosta, tuulta ja sadetta. Niissä on myös levytettynä Igor Stravinskyn Kevätuhri, Yhdysvaltain presidentti Jimmy Carterin tervehdys ja Blind Willie Johnsonin Dark Was the Night -gospel-blueskappale. Mukana on myös eri kansojen ja heimojen musiikkia, kuten navajonkielistä laulua, intialainen raga ja Salomonsaarten panhuilunsoittoa, sekä äänitykset 55 eri kielellä, joissa tervehditään mahdollisia älyllisiä yhdyskuntia.[2]

      Luotain on ottanut Pale Blue Dot -nimellä tunnetun kuvan Maasta.[3]

      "); background-color: var(--color-base,#202122);">Sisällys"); background-color: var(--color-base,#202122);">

      "); background-color: var(--color-subtle,#54595d); transform: scaleY(-1); margin-right: 6px; max-height: 32px;">Lentosuunnitelma ja laukaisumuokkaa

      Voyagerien reitit.

      • Anonyymi

        Lähetys teho 420 w viestin tulo 22 vrk

        Eikä lähetys teho vaimene !?!!!


      • Anonyymi

        Ei vain viesti liikennettä tyhjiössä.

        Ja sitten se perustelu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vain viesti liikennettä tyhjiössä.

        Ja sitten se perustelu!

        Sähkömagneettinen säteily ei tarvitse väliainetta niin kuin ääni.

        Radio aalloista ja niiden ominaisuuksista löytyy helposti tietoa , jos vain haluaa .


    • Anonyymi

      Säteilypaneelit apuun, sähköä säteilystä.

    • Anonyymi

      Avaruuslennoilla Auringon säteilyä suurempi vaara ja ongelma on ulkoavaruudesta saapuva kosminen säteily, jolta on vaikeampi suojautua. Niinpä esim. Marsiin suuntautuva lento pitäisi ajoittaa Auringon säteilymaksimiin, jolloin kosmista säteilyä on vähemmän, ja koko reissu saisi kestää korkeintaan 4 vuotta.

      • Anonyymi

        Kuulennoilla ongelmana on Aurinko, joka aktiivisessa vaiheessaan voikin tuottaa yllättäen voimakkaan säteilypurkauksen. Maan pinnalla ilmakehän ja ionosfäärin suojassa nämä eivät ole ongelma mutta Maapallon ja Kuun välisellä matkalla suojaa ei ole.

        https://www.space.com/expansive-solar-eruption-illustrates-risk-of-radiation-for-future-space-missions

        Apollo 16 ja Apollo 17 lentojen välisenä aikana tapahtununut voimakas Auringon purkaus olisi aiheuttanut suojaamattomalle astronautille Kuun pinnalla tai avaruuskävelyllä suuruusluokkaa kuolettavan säteilyannoksen tai ainakin pahan säteilymyrkytyksen. Avaruusaluksen sisällä tuo annos olisi ollut vain kymmenesosa mutta silti riittävä oleellisesti lisäämään syöpäriskiä.

        https://en.wikipedia.org/wiki/August_1972_solar_storms


    • Anonyymi

      Kiinalaiset mittasivat säteilyn voimakkuutta Chang'E laskeutujalla Kuun pinnalla 11.01.2019-03.02.2019 Auringon ollessa aktiivisuudeltaan hiljaisessa vaiheessa.

      First measurements of the radiation dose on the lunar surface
      https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.aaz1334

      Tuolloin tulokset olivat suuruusluokkaa 0.013 mGy/h josta noin 0.003 mGy/h on neutraaleista hiukkasista peräisin. Eli jos oletetaan että säteilylle Q olisi ollut keskimäärin 2 niin tuosta olisi tullut ekvivalenttia biologista annosta noin 0.026mSv/h. Vuorokaudessa siis luokkaa 0.6 mSv ja vuoden keskimääräinen Suomessa saatu taustasäteilyannos tulisi täyteen 10 vuorokaudessa.

      • Anonyymi

        Ja jatkuu selittely...ei se ole vaarallista ei ole .🚮


        Avaruuteen voi lähettää niitä astronautteja , taikonautteja .
        Ja kaikki menehtyvä säteily sairauteen.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      22
      5304
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      25
      4498
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      28
      2621
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2284
    5. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2028
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      1968
    7. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1627
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1551
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1297
    10. Kerranki asiat oikein

      Ilkka ja muut pienpuolueeet...teitte hyvän työn kun valitsitte pätevän henkilön virkaan eikä kepulle passelia!! Jatkakaa
      Haapavesi
      10
      1214
    Aihe