Kuinka paljon raakaa jauhelihaa laitatte tartarkastikkeeseen?

Palstalla pörräävä tenttumuori keskusteli innokkaasti EHEC:n vaaroista tartarpihvissä. Luonnollisesti tartarpihvi on riskiruokalaji kun siinä on raakaa jauhelihaa. Tämä hullu muori alkoi syyttämään Grillirouvaa siitä, että hän syö raakaa jauhelihaa kun tekee tartarkastiketta. Tässä tenttumuorin sekoilut.
*****************************
Niinhän kerroit :)

"Grillaava_rouva
2025-02-13 17:18:48

Tylsällä veitsellä isoihin ja epäsäännöllisiin paloihin lohkottu niljakas sipuli on aivan hirveää, mutta terävällä veitsellä hienoksi silputtu sipuli on oikein hyvä hampurilaisen ja porilaisen välissä. Jos keltasipuli maistuu vieläkin liian voimakkaalta niin kannattaa liottaa jääkylmässä vedessä 10 minuuttia ja sen jälkeen puristaa siivilässä ja pyyhekankassa kuivaksi. Minä liotan sipulisilppua kun käytän sitä japanilaiseen tartarkastikkeeseen.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/18823367/pihvi-kypsana-ja-maito-raakana#comment-134056772
********************************
Kysynkin arvoisilta palstalaisilta, kuinka paljon raakaa jauhelihaa laitatte tartarkastikkeeseen? Ettekö pelkää EHEC:ä tartarkastikkeessa? Vai onko tämä hullu tenttumuori taas sekoillut ja sekoittanut tartarpihvin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarpihvi

ja tartarkastikkeen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike

16

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä keskustelu kokonaisuudessaan:

      Tenttumuori: Olet hyvä esimerkki ettet ymmärrä ollenkaan mikä on vaarallista koska kerroit syöväsi tartaria eli raakaa jauhelihaa :)

      Anonyymi keskustelija: Olet hyvä esimerkki delusionaalisesta jankuttavasta hullusta, joka keksii asioita nopeammin kuin kukaan ehtii niitä ampua alas.

      Tenttumuori: Niinhän kerroit :)

      Ja tuon kommentin jälkeen tenttumuori kaivaa Grillimamman viestin, jossa hän kertoo tekevänsä tartarkastiketta. Ilmiselvästi muori ei tiedä, mikä ero on tartarkastikkeella ja tartarpihvillä. Miten noin tietämättömiä voi edes olla?

    • Anonyymi

      Tenttummamahan ei ilmiselvää päivää näe kun on aina tentuissaan, mutta troillaa 24/7 netissä kun ei muutakaan sisältöä elämässään ole. Hassua ettei tenttumamma nyt muista eikä myönnä syövänsä raakaa jauhelihaa, mutta sitä en ihmettele vaikka joisi tartar-kastikkeetkin jos jostain saa käsiinsä, reseptithän sillä jää nettikäyttöön :)

      • Anonyymi

        Hassuinta kuitenkin ettei tenttumamma tiedä vieläkään onko se ukko vai akka :D


      • Anonyymi

        Luulitko, että tartarkastikkeessa on raakaa jauhelihaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hassuinta kuitenkin ettei tenttumamma tiedä vieläkään onko se ukko vai akka :D

        On sillä paljon muutakin mitä ei tiedä :)


    • Keijo-Petteri.Rautio

      Kävimme vaimoni kanssa Ylläksellä laskettelemassa ja pysähdyimme Hirvaskankaan ABC:lle lounaalle. Vaimoni tilasi kalapuikkoja tartarkastikkeella. Se oli iso virhe.

      Naapuripöydässä oli hullu muori, joka alkoi isoon ääneen paapattaa vaimolleni, eikö hän tiedä, että tartarkastike on tehty raa'asta jauhelihasta ja siibä on EHEC-bakteeria ja muitakin loisia. Muorilla oli kauppakassi täynnä Sinol-pulloja. Ilmeisesti oli juonut jo niitä siksi huusi meille niin harhaisena.

      Kysynkin arvoisilta palstalaisilta, onko tällainen käytös asiallista? Onko tartarkastike tehty raa'asta jauhelihasta ja onko siinä EHEC-bakteeria?

      • Anonyymi

        Ei kannattaisi tenttumamman syödä tartaria sinolin kera kun jatkuvasti tuollaisia harhoja tulee :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannattaisi tenttumamman syödä tartaria sinolin kera kun jatkuvasti tuollaisia harhoja tulee :D

        Unohtaa nimimerkkinsäkin sukupuolen lisäksi ja tekee aina uusia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannattaisi tenttumamman syödä tartaria sinolin kera kun jatkuvasti tuollaisia harhoja tulee :D

        Luulitko hölmö, että tartarkastike on tehty jauhelihasta? Vai luulitko, että tartarkastike on jotain tartarpihvin kastiketta? Luulit väärin. Tartarkastike on majoneesipohjainen kastike, jota käytetään kalaruokien kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulitko hölmö, että tartarkastike on tehty jauhelihasta? Vai luulitko, että tartarkastike on jotain tartarpihvin kastiketta? Luulit väärin. Tartarkastike on majoneesipohjainen kastike, jota käytetään kalaruokien kanssa.

        Etkö tenttumamma muista enää kehuneesi syöväsi tartar-pihvejä, rajoita sitä tentun juontia :D

        Paljonhan sinä tenttumamma luulet ja vähän tiedät!

        "Tartarkastike tehdään näin:
        1. Sekoita hunaja, kurkut ja tilli sekä mausteet kermaviiliin. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen lusikoimista tartarpihvin päälle."
        https://anna.fi/reseptit/tartarkastike

        "Keski-Aasian Tartariassa hienonnettiin hyvin kovaa, kuten hevosen ja kamelin lihaa syötäväksi raakana. Näin syntyi nimi niin tartarkastikkeelle kuin tartarpihvillekin. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö tenttumamma muista enää kehuneesi syöväsi tartar-pihvejä, rajoita sitä tentun juontia :D

        Paljonhan sinä tenttumamma luulet ja vähän tiedät!

        "Tartarkastike tehdään näin:
        1. Sekoita hunaja, kurkut ja tilli sekä mausteet kermaviiliin. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen lusikoimista tartarpihvin päälle."
        https://anna.fi/reseptit/tartarkastike

        "Keski-Aasian Tartariassa hienonnettiin hyvin kovaa, kuten hevosen ja kamelin lihaa syötäväksi raakana. Näin syntyi nimi niin tartarkastikkeelle kuin tartarpihvillekin. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike

        "...kehuneesi syöväsi tartar-pihvejä..."

        Laitatko linkkiä tähän? Viimeksi laitoit linkin tartarkastikkeeseen, jolla ei ole mitään tekemistä tartarpihvin kanssa.

        Tartarkastike on majoneesipohjainen kastike kalaruuille, kuten Anna-lehden resepti kertookin: "Kalaruokien ystäville tämä Tartarkastike on nappi valinta."

        Tartarpihvi on taas raa'asta lihasta jauhettu pihvi, johon tulee tyypillisesti sipulimurskaa, punajuurimurskaa, kaprista, pippuria, worcestershirekastiketta ja raaka kananmuna, mutta ei tartarkastiketta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...kehuneesi syöväsi tartar-pihvejä..."

        Laitatko linkkiä tähän? Viimeksi laitoit linkin tartarkastikkeeseen, jolla ei ole mitään tekemistä tartarpihvin kanssa.

        Tartarkastike on majoneesipohjainen kastike kalaruuille, kuten Anna-lehden resepti kertookin: "Kalaruokien ystäville tämä Tartarkastike on nappi valinta."

        Tartarpihvi on taas raa'asta lihasta jauhettu pihvi, johon tulee tyypillisesti sipulimurskaa, punajuurimurskaa, kaprista, pippuria, worcestershirekastiketta ja raaka kananmuna, mutta ei tartarkastiketta.

        Tartar-kastike on tartar-pihveille, kuten nimikin kertoo, mutta hienoa ettet tenttumamma ilkeä enää myöntää syöväsi raakaa jauhelihaa, vanha rakkikin oppii uusia temppuja :D

        "Tartarkastike tehdään näin:
        1. Sekoita hunaja, kurkut ja tilli sekä mausteet kermaviiliin. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen lusikoimista tartarpihvin päälle."
        https://anna.fi/reseptit/tartarkastike

        "Keski-Aasian Tartariassa hienonnettiin hyvin kovaa, kuten hevosen ja kamelin lihaa syötäväksi raakana. Näin syntyi nimi niin tartarkastikkeelle kuin tartarpihvillekin. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tartar-kastike on tartar-pihveille, kuten nimikin kertoo, mutta hienoa ettet tenttumamma ilkeä enää myöntää syöväsi raakaa jauhelihaa, vanha rakkikin oppii uusia temppuja :D

        "Tartarkastike tehdään näin:
        1. Sekoita hunaja, kurkut ja tilli sekä mausteet kermaviiliin. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen lusikoimista tartarpihvin päälle."
        https://anna.fi/reseptit/tartarkastike

        "Keski-Aasian Tartariassa hienonnettiin hyvin kovaa, kuten hevosen ja kamelin lihaa syötäväksi raakana. Näin syntyi nimi niin tartarkastikkeelle kuin tartarpihvillekin. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike

        Tartarkastike on majoneesipohjainen kastike kalaruuille, kuten Anna-lehden resepti kertookin: "Kalaruokien ystäville tämä Tartarkastike on nappi valinta."

        Tartarpihvi on taas raa'asta lihasta jauhettu pihvi, johon tulee tyypillisesti sipulimurskaa, punajuurimurskaa, kaprista, pippuria, worcestershirekastiketta ja raaka kananmuna, mutta ei tartarkastiketta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tartar-kastike on tartar-pihveille, kuten nimikin kertoo, mutta hienoa ettet tenttumamma ilkeä enää myöntää syöväsi raakaa jauhelihaa, vanha rakkikin oppii uusia temppuja :D

        "Tartarkastike tehdään näin:
        1. Sekoita hunaja, kurkut ja tilli sekä mausteet kermaviiliin. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen lusikoimista tartarpihvin päälle."
        https://anna.fi/reseptit/tartarkastike

        "Keski-Aasian Tartariassa hienonnettiin hyvin kovaa, kuten hevosen ja kamelin lihaa syötäväksi raakana. Näin syntyi nimi niin tartarkastikkeelle kuin tartarpihvillekin. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike

        Hieno kommentti faktalinkkeineen, meni tenttumammalle tentut väärään kurkkuun :D

        "Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen lusikoimista tartarpihvin päälle."
        https://anna.fi/reseptit/tartarkastike

        "Keski-Aasian Tartariassa hienonnettiin hyvin kovaa, kuten hevosen ja kamelin lihaa syötäväksi raakana. Näin syntyi nimi niin tartarkastikkeelle kuin tartarpihvillekin. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike

        Mitäpä tuohon olisi lisäämistä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno kommentti faktalinkkeineen, meni tenttumammalle tentut väärään kurkkuun :D

        "Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen lusikoimista tartarpihvin päälle."
        https://anna.fi/reseptit/tartarkastike

        "Keski-Aasian Tartariassa hienonnettiin hyvin kovaa, kuten hevosen ja kamelin lihaa syötäväksi raakana. Näin syntyi nimi niin tartarkastikkeelle kuin tartarpihvillekin. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike

        Mitäpä tuohon olisi lisäämistä :D

        Lisää vielä :B


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hieno kommentti faktalinkkeineen, meni tenttumammalle tentut väärään kurkkuun :D

        "Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen lusikoimista tartarpihvin päälle."
        https://anna.fi/reseptit/tartarkastike

        "Keski-Aasian Tartariassa hienonnettiin hyvin kovaa, kuten hevosen ja kamelin lihaa syötäväksi raakana. Näin syntyi nimi niin tartarkastikkeelle kuin tartarpihvillekin. "
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tartarkastike

        Mitäpä tuohon olisi lisäämistä :D

        Anna lehti ei ole mikään faktajulkaisu. Syön hatullisen paskaa jos löydät yhdenkään kuvan tartarpihvistä, jonka päällä on tartarkastiketta. Niillä nyt sattuu olemaan vaan sama nimi, jolla on sama alkuperä, mutta sanoilla ihan eri merkitys.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      25
      3534
    2. Oot nainen liian paksu minulle

      Joten en yhtään syty tästä suhteesta.
      Ikävä
      254
      3505
    3. No nyt! Linda Lampenius jakoi sensuellin kuvan itsestä - "Olematon mekko" saa hieraisemaan silmiä...

      Linda Lampenius täyttää tänään 55 vuotta. Eipä uskoisi kuvan perusteella. Onnea, onnea, onnea pop-artistille ja huippuvi
      Suomalaiset julkkikset
      28
      2024
    4. Mites teillä keskustelut soljuu?

      Oli tossa mun aloittamassa ketjussa eilen illalla aikamoinen show. Mutta toisaalta ainahan mä oon valitellut kun täällä
      Sinkut
      270
      1706
    5. Shokki! Marko Paanaselle ei riitä 100 000 euron budjetti - Vaatii kesken remontin näin paljon lisää!

      Hupsista, noinkos siinä sitten kävi, budjetti ei pitänytkään…! Eikä taida olla ihan eka kerta, näitähän sattuu... Onko
      15
      1419
    6. Pystyt sille toiselle

      Kertomaan ne salaisetkin asiat. Olette läheisiä. En tiedä kerrottu minusta. Tuskin kerrot. Puhutko sanaakaan. Toisaalta
      Ikävä
      8
      1399
    7. Venäjän rikollisen sodan juurisyyt

      Koska edellinen ketju Venäjän rikollisen sodan juurisyistä oli niin suosittu, että se tuli pikaisesti täyteen eikä sitä
      NATO
      386
      1241
    8. Annen grillin nousu ja konkka..

      Olipa se nopea grilli bisnes..Voi voi sentään mitäs nyt tilalle?
      Sotkamo
      50
      1169
    9. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      75
      1025
    10. Huominen haastattelu

      Huomenna 27.02 Torstaina. OLLI. SAHIMÄKI Järviradiossa haastateltavana kello 12:00 👏👏
      Ähtäri
      28
      1007
    Aihe