Keitätkö riisitkin väärin?

Anonyymi-ap

Oletko aina keittänyt riisit väärin... Voi herrajjee, miten me osataankaan tehdä KAIKKI väärin? Me suomalaiset...

44

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletko aina kirjoittanut avauksen väärin palstalla.....?:)

    • Anonyymi

      Ja "asiantuntija" ko taas ollu pätemässä ja mutuilemassa?

      Pärjätään Ilman niitä 100%

    • Anonyymi

      Erikoisriisien keittäminen on melko vaikeaa. Jotkut pitää muistaa huuhdella jne.

      Riisinkeitin olisi hyvä, mutta ei mahdu komeroon. Käyttelenkin nykyään "boiling bageja", jotka voi keitellä reilussa vedessä ja nostaa sopivan ajan kuluttua pois.

      • Anonyymi

        Miten niin ei mahdu...jo on pieni komero!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin ei mahdu...jo on pieni komero!!

        No siellä on jo yleiskone, parilagrilli, leivänpaahdin, tehosekoitin ja vispikone.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siellä on jo yleiskone, parilagrilli, leivänpaahdin, tehosekoitin ja vispikone.

        Minulla on komerossa pikkurälläkkä, polkupyörän pumppu, vanha kattokruunu, muoviset ruokalaatikkosarjat, kynttilöitä, korvapuustivuoat, puutarhatyökalut, lautapeli, vanha radio, lasten palapeli, hyllyllinen mausteita, suklaakastike, silitysrauta, ja vanha golfmaila.


      • Anonyymi

        Huuhtelu poistaa ylimääräistä tärkkelystä, mikä auttaa estämään riisin tarttumista toisiinsa.


      • Anonyymi

        Turhake koko härpäke.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turhake koko härpäke.

        Riisinkeitin on paras kodinkone.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on komerossa pikkurälläkkä, polkupyörän pumppu, vanha kattokruunu, muoviset ruokalaatikkosarjat, kynttilöitä, korvapuustivuoat, puutarhatyökalut, lautapeli, vanha radio, lasten palapeli, hyllyllinen mausteita, suklaakastike, silitysrauta, ja vanha golfmaila.

        Sivusta: Mulla on monta komeroa ja ikean edullisia irtokaappeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siellä on jo yleiskone, parilagrilli, leivänpaahdin, tehosekoitin ja vispikone.

        Asia vilpitön!


    • Anonyymi

      Suomi ei ole perinteistä riisinviljelyaluetta, joten osaamattomuuden ymmärtää.

      Eihän Suomessa kahviakaan osata valmistaa oikein. Vatsaystävälliset tummemmat paahdot ovat yleistyneet vasta viime vuosina.

    • Anonyymi

      Mä pystyn vedenkeitonkin polttamaan pohjaan 😂

    • Anonyymi

      Oletko aina lukenut iltapäivälehdet väärin?

    • Anonyymi

      Kaikki on syöty mitkä on keitetty, hengissä ollaan silti.

    • Anonyymi

      Halonen osaa kuumentaa silakkalaatikon taidokkaasti.

    • Anonyymi

      Joku aika sitten ip-lehdessä kysyttiin että teetkö tämän virheen virtsatessasi, ja että asiantuntija vastaa. Kuka haluaa olla virtsaamisasiantuntija?

    • Anonyymi

      Riisihän on poljettaessa kulkenut varpaiden välistä. Sieltä tulee silsan maku.

      • Anonyymi

        Kun riisiä poljetaan, se tarkoittaa, että käytetään jalkavoimaa kuorien irrottamiseen. Varpaiden välistä kulkeva riisi voi symboloida perinteistä ja käsityöläistä tapaa valmistaa ruokaa, jossa maku ja aromit syntyvät luonnollisesti ja aidosti.


    • Anonyymi

      Suomessa keitetään kananmunat väärin, samoin myös perunat keitetään väärin...!

      • Anonyymi

        7 minuuuttia on aika passeli munien kuumassa vedessä huljutteluun käytetty aika.


    • Anonyymi

      Naiset käy yli lämmöillä.

      t. ilttari roskis

    • Anonyymi

      Oletko aina pieraissut väärin! Odotamme innolla kaikkitietävän gurun ohjeistusta asiaan.

      • Anonyymi

        Pieraistessa ei oikeastaan ole oikeaa tai väärää tapaa, mutta jos puhutaan pieraisemisesta sosiaalisessa kontekstissa, voi olla hyvä huomioida muutama seikka.

        Jos olet julkisessa paikassa, kuten ravintolassa tai kokouksessa, on kohteliasta yrittää pidättäytyä.

        Jos pieraisu on väistämätöntä, voit yrittää tehdä sen hiljaa, jotta se ei herätä huomiota.

        Joissakin tilanteissa, kuten ystävien seurassa, asiaan pystyy suhtautumaan huumorilla.


    • Anonyymi

      Leijojen hissi tuo tunnelmaa.

    • Anonyymi

      Joku oli oivaltanut, että oli aina pyyhkinyt persiinsä väärällä puolen vessapaperia.
      Ja siitä piti tehdä video nettiin.
      Ja sille miljoona kommenttia sekä tykkäystä.

      • Anonyymi

        HEH!


    • Anonyymi

      Onnistuu vedenkeittimessä.

      • Anonyymi

        Veden voi keittää kattilassakin.


    • Anonyymi

      Ennen opetettiin köksässä, että riisit ja pastat (eli makaroonit) pitää huuhdella kylmällä vedellä keiton jälkeen. Se esti niiden liimautumista toisiinsa kun irtonainen aines huuhdeltiin pois. Onneksi on noita kokkiohjelmia esim. James Oliver. Siitä viisastuin, että pastan keitinliemi otetaan kastikkeen pohjaksi. Pastaan sekoitetaan tippa öljyä tai kastiketta niin se pysyy irtonaisena.

      Naapurin japanilaiset löyhöttävät viuhkaa ilmavasti aseteltujen riisien päällä jotta ne jäähtyvät hieman eivätkä takerru toisiinsa.

      • Anonyymi

        Niin ja katsokaa mitä riisiä ostatte. Nimittäin kiinalaiset ovat keksineet tehdä riisiä muovista. Olen nähnyt suomessakin mainoksen vähäkalorisesta riisistä. Niitä voi olla myös sekoitettuna oikeisiin riiseihin. Pakasteateriat, mitkä on kuutioissa kanasoossin kanssa voi hyvin olla näitä muoviriisejä.


      • Anonyymi

        Makaronit keitetään aldente, ei mössöksi. Aina ne on irtonaiseksi jääneet veden pois kippaamisen jälkeen. Mitään öljyjä ei tarvita. Jäävät kyllä seinään kiinni, jos aletaan leikkimään makaronisotaa.


    • Anonyymi
      UUSI

      Kaikki on tehty väärin! Lihaakin syödään harva-se päivä, vaikka se tappaa ennenaikojaan. 80 on mittarissa, mutta kaikki aion tehdä päin honkia lopunkin ajan.

    • Anonyymi
      UUSI

      Tänään laitoin vähemmän vettä ja tein enemmän oikein. Liian vetistä vieläkin, mutta olen kehittymässä paremmaksi ihmiseksi. En vesitä enää ihan kaikkea. Minusta tulee vielä "suola" maailmalle, kun osaan tietää mikä on oikein ja hyvä. Kiitos medialle, olenhan nyt oppimisen tiellä. Tiellä totuuteen.

    • Anonyymi
      UUSI

      Huhtele viisi kertaa riisit jotka keität paketissa olevan ohjeen mukaan. Esim. Uncle Bens tumma kokojyväriisi n. 10 min. miedolla/miedohkolla lämmöllä kannen alla kattilassa. 1 1/2 dl Riisiä kohden 3 dl vettä mausteliemellä maustettuna. Extramakua halutessaan valmiiseen riisiin saa esim. curryllä, paprikajauheella ja/tai herbamare-yrttisuolalla. Riisi tulisi jäädä aina sopivan kosteaksi, eli älä kuivata.

      • Anonyymi
        UUSI

        VOITA NIIHIN TÄLLÄTÄÄN ja ripaus suolaa, käy muihinkin.
        voita ei mikään voita.
        Maistuu sitten se itse riisikin :)


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        VOITA NIIHIN TÄLLÄTÄÄN ja ripaus suolaa, käy muihinkin.
        voita ei mikään voita.
        Maistuu sitten se itse riisikin :)

        No joo, on sitä joskus hädässä ja puutteessa syöty pelkkää riisiä ihan niinkin (voi+suolaa). Menee kun on nälkä. :)

        Tietty voi pikkusen kermaanin plöräyttää jos haluaa. Kermainen risotto vaikka.

        Mutta noin muutoin turhia lisäkaloreita jos voita jo muualla käyttää ja kun noilla mausteilla saa tosi maistuvan, laittoi sitten riisin melkein minkä kanssa vain (liha, kala, kana jne).


    • Anonyymi
      UUSI

      Ainakin KELA me rakennettiin väärin, sehän on lähi-idän ja afrikkalsisten tulonlähde.

      • Anonyymi
        UUSI

        Ehkä suurin väärintekomme...


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      25
      3534
    2. Oot nainen liian paksu minulle

      Joten en yhtään syty tästä suhteesta.
      Ikävä
      254
      3505
    3. No nyt! Linda Lampenius jakoi sensuellin kuvan itsestä - "Olematon mekko" saa hieraisemaan silmiä...

      Linda Lampenius täyttää tänään 55 vuotta. Eipä uskoisi kuvan perusteella. Onnea, onnea, onnea pop-artistille ja huippuvi
      Suomalaiset julkkikset
      28
      2024
    4. Mites teillä keskustelut soljuu?

      Oli tossa mun aloittamassa ketjussa eilen illalla aikamoinen show. Mutta toisaalta ainahan mä oon valitellut kun täällä
      Sinkut
      270
      1706
    5. Shokki! Marko Paanaselle ei riitä 100 000 euron budjetti - Vaatii kesken remontin näin paljon lisää!

      Hupsista, noinkos siinä sitten kävi, budjetti ei pitänytkään…! Eikä taida olla ihan eka kerta, näitähän sattuu... Onko
      15
      1419
    6. Pystyt sille toiselle

      Kertomaan ne salaisetkin asiat. Olette läheisiä. En tiedä kerrottu minusta. Tuskin kerrot. Puhutko sanaakaan. Toisaalta
      Ikävä
      8
      1399
    7. Venäjän rikollisen sodan juurisyyt

      Koska edellinen ketju Venäjän rikollisen sodan juurisyistä oli niin suosittu, että se tuli pikaisesti täyteen eikä sitä
      NATO
      386
      1241
    8. Annen grillin nousu ja konkka..

      Olipa se nopea grilli bisnes..Voi voi sentään mitäs nyt tilalle?
      Sotkamo
      50
      1169
    9. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      75
      1025
    10. Huominen haastattelu

      Huomenna 27.02 Torstaina. OLLI. SAHIMÄKI Järviradiossa haastateltavana kello 12:00 👏👏
      Ähtäri
      28
      1007
    Aihe