Harjus maistuu hirveälle

Anonyymi-ap

Miten joku valmistaa ruokaa harjuksesta?
Voiko harjusta ryöpätä?
En ole koskaan maistanut hyvää harjusta, enkä ole onnistunut tekemään siitä yhtään hyvää ruoka annosta. Perusmaku on iljettävä jota ei saa pois ja kalassa on ruotoja aivan hirveästi. Pikkuharjusta kun laittaa suuhun niin on kuin pahanmakuisen karvapallon laittaisi suuhun.
Meilläpäin pidetäänkin harjusta roskakalana ja yleensä saaliit heitelläänki rannalle elukoiden ruoaksi, jotta joet pysyisivät puhtaina.

17

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et taida erikoinen perkaaja olla, etkä ihmeellinen ruuan laittajakaan

    • Anonyymi

      Mistähän ihmeen kuraojasta harjuksesi kalastat? Ainakin pohjoisen puhtaista vesistä pyytämäni harjukset maistuvat hyviltä.

    • Anonyymi

      Tässä ketjun aloittaja.
      Kiitoksia vastauksista, vaikka ne ei vastanneet mihinkään.
      Jos te tiedätte miten niistä harjuksista saa hyviä niin laittakaa ohjeita.
      Tehkää erikseen joku ketju missä voi taivastella teidän lukemisen ymmärtämisen tasoa.
      Joku siinä kyseli että missäpäin kalastan, no paljoa pohjoisempana ei enää Suomessa voi asua tai kalastaa. Puhtaudesta en tiedä, se taitaa olla vaan ihan teidän romantisoitunutta mielikuvaa.
      Muistakaa laittaa Harjus ohjeita, ettei tarvi yökkien enää syödä!!!

      • Anonyymi

        Oot melko kelmusilmä .


    • Anonyymi

      Ei tuo harjus hirveästi hauelle häviä maultaan. Eli, ei se huono ole.

      • Anonyymi

        Joo ei pahasti. Mielestäni myös tönkkösuolattu muikku on hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei pahasti. Mielestäni myös tönkkösuolattu muikku on hyvää.

        Onhan se, darrassa ykkönen!


    • Anonyymi

      Mielestäni myös ihan ok kala.
      Kokeile laittaa niin, että kun sinulla on kokonainen tuore kala. Niin ensin puukko perssilmään ja siitä viilto kiduksien kohdalle vatsaa pitkin ja sitten sisälmykset sormella ulos ja tämän jälkeen vaikka pää irti. Eli siis ihan perus perkaus.
      Sitten vaan suolaa sisään ja jos haluat niin vaikka tilliä. Ehkä jopa nokare voita voisi mennä.
      Sitten pyöräytä folioon ja iske nuotioon ritilän päälle.
      Anna olla niin kauan että nahka lähtee irti kevyesti esim evästä vetämällä. Siinäpä semmoinen perusohje.
      Jos et pidä siitä hennosta timjamin mausta niin siihen en osaa auttaa. Ehkä se voisi tosiaan ryöppäämällä laimentua.

      • Anonyymi

        Täällä taas aloittaja.
        Kiitos vinkistä pitääpä kokeilla tällä ohjeella.
        Tämän kaltaisia vastauksia toivoisin enemmänkin.
        Tönkkösuolattu muikku on kyllä hyvää.


    • Anonyymi

      Korvuanjoella vetelin kännissä raakana

      • Anonyymi

        Miltä se kala maistui kännissä ollessa?
        Ja miten saatoit syödä kun ei ole pyydetty näistä ”pohjoisen puhtaista vesistä”?
        Terv. Aloittaja


    • Anonyymi

      Harjus on erittäin hyvä suolakala. Viikko suolassa painon alla ja sitten kalasta siivuja ruisleivälle. Vot harasoo.

    • Anonyymi

      Perkaatko kalaa mitenkään vai laitatko vain sätkivänä suoraan suolaan?
      Ylipäätään miten käsittelet ja suolaat sen?

    • Anonyymi

      Tässä yksi ohje.
      Vedä harjus fileiksi, ei tarvi olla täysin ruodoton.
      Paista pannulla reilussa voissa ja mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulilla ja chilillä.
      Mausteet joudut melkein kokeilemaan itse, lähde vaikka ekana pelkällä suolalla ja siitä sitten lisäilet eri mausteita, mutta nuo kyllä toimii joita mainitsin.
      Keitä lisäksi perunat ja tee maitokastike.
      Palanpainikkeksi soveltuu pullollinen vahvaa valkoviiniä.

    • Anonyymi

      melko samallehan kaikki kalat maistuvat, riippuu miten niitä sitten maustaa.

      kuhakin maistuu särjelle jos ei mitenkään mausta, särkikalahan kuha kyllä onkin.

      • Anonyymi

        Jaa, mistä lähtien kuha on särkikala?

        Monet särkalat ovat toki hyviä, mm. savulahna ja suolasäyne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, mistä lähtien kuha on särkikala?

        Monet särkalat ovat toki hyviä, mm. savulahna ja suolasäyne.

        Kuha on aina ollut särkikala, eihän se perimä muutu yhtäkkiä :)
        Lahna taas kuuluu Ruijanpallasten ja kampeloiden sukuun.
        Muikut on pieniä ja niitä on järkevää tönkkösuolata.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      47
      7725
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      33
      4283
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      57
      3755
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      50
      3220
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2906
    6. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      69
      2636
    7. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      64
      2508
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      58
      2459
    9. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      40
      2349
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2306
    Aihe