Härkäpaputofu on tuhtia kotimaista ruokaa

Anonyymi-ap

Tofu on hyvin proteiinipitoista. Soijan lisäksi sitä voi tehdä härkäpavusta.
Kotimaista härkäpaputofua tekee Valio, mutta myös Kangasalla toimiva Herkkä Snacks.
Olen maistanut kummankin maustamatonta, Original-tofua, ja Herkän tuote maistuu raikkaammalta. Molemmilla on myös valmiiksi maustettua.

Tofu sopii moneen ruokaan, etenkin wokkiin ja erilaisiin muhennoksiin.

Itse valmistan sen näin:
Avaa pakkaus ja valuta sisällä oleva liemi pois. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista pannulla öljyssä vaalean ruskeaksi. Lisää pakastettuja wokkivihanneksia ja kypsennä hetki. Mausta oman makusi mukaan. Suolaa, pippuria, tomaattikastiketta, soijakastiketta, chiliä...

Jos olen käyttänyt valmiiksi maustettuja wokkivihanneksia, niin muuta maustetta ei tarvita.

28

395

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo Herkkä Snacksin tofun härkäpapu on kotimaassa kasvatettu. Valion tuotteessa sanotaan alkuperämaaksi Eurooppa.

      • Anonyymi

        Myös monen vastuullisen soijatuotteen alkuperäksi on ilmoitettu Eurooppa. Sitä ilmeisesti kasvatetaan eteläisessä ja Itä-Euroopassa. Eli kaikki soija ei aiheuta tuhoa sademetsissä.


      • Anonyymi

        Härkäpapu parantaa maan laatua, kuten muutkin hernekasvit, jotka ovat typen sitojia. Härkäpapu möyhentää maata, sillä se on syväjuurinen.


    • Anonyymi

      Minä laitan tofua myös tomaattikastikkeen kera.

      • Anonyymi

        Hyvin helppo ja nopea ruoka tulee, kun laittaa härkäpaputofun lisäksi paistinpannulle valmiiksi maustettuja kiinalaisia Pirkka-wokvihanneksia. Noin 5 minuutin paistamisen jälkeen valmista.

        On hyvää esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa, joihin laitoin vähän ketsuppia päälle. Papuwokki ei kaivannut ylimääräisiä mausteita..


    • Anonyymi

      Se on ehdottoman hyvää ravintoa. Proteiinit tulee siinä, sekä kolesteroli laskee.

    • Anonyymi

      Soija on monin tavoin terveydelle hyväksi. Se on myös varsin edullista, ja Eurooppalaista soijaa on tänään tarjolla. Sanoisin soijan olevat eräs parhaimmista elintarvikkeista. Tofu ja soijamaito on hyviä. Proteiinia tulee runsaasti, kun esim. soijaa, kauraa ja herneitä yhdistetään.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuossa jutussa varoitettiin syömästä kypsentämättömiä härkäpapuja. Kuka hullu niitä keittämättä syö? Kaikki pavut pitää aina kypsentää, muuten tulee mahanpuruja ja ties mitä.

        Härkäpapua on Suomessa syöty jo viikinkiajalla. Ongelma on se, että käyttötavat ovat välillä unohtuneet, joten joku hölmö voi yrittää syödä raakana. Eihän kukaan syö raakana perunaakaan.

        Hyvä että Maaseudun Tulevaisuus varoittaa. Jossain koulussa takavuosina keittäjät tarjosivat raakoja papuja, ja lapset saivat mahanpuruja. Pavut pitää aina keittää, paistaa tai valmistaa vaikka tofuksi.


      • Anonyymi

        On hullua leimata kotimaisten maataloustuottajien viljelemä härkäpapu "vihervassarien" tuotteeksi.

        Olivatko muinaiset viikingit vihervassareita? Oliko "Hattulan pappilan apupapin papupata" vihervassariruokaa? Mene takaisin kouluun!


      • Anonyymi

        Härkäpäputofua valmistavan Herkkä Snacks firman on perustanut kaksi entistä jääkiekkoilijaa. Ihan miesten ruokaa siis.


    • Anonyymi

      Minä vaan en ymmärrä miksi härkäpavusta pitää tehdä lihaa muistuttava tuote. Lisäaineineen, valmistuprosesseineen ja mahdollisisne säilyvyysaineineen.
      Miksei vaan liota papuja ja herneitä ja keitä itse muhennokseksi. On lisäaineeton, tuore ja monin verroin halvempi kuin kaupan tuote ja ainakin tietää mitä siinä mössössä on (papuja tai herneitä tai molempia) ja mitä siinä ei ole (lisä- ja väriaineita, saostus- ja säilöntäaineita....)

      • Anonyymi

        Tähän voisi sanoa että, niin kauan kun eläimet syövät toisiaan luonnossa minä syön sopivassa määrin lihaa. Ja voin ehkä vaikuttaa liha tuotteen eettisyyteen, ei raadella niin kuin luonnossa tapahtuu. Ei stressiliha tarkoittaa elukoilla on ollut lokoisat oltavat. Valitettavasti näin ei vaan monesti ole .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän voisi sanoa että, niin kauan kun eläimet syövät toisiaan luonnossa minä syön sopivassa määrin lihaa. Ja voin ehkä vaikuttaa liha tuotteen eettisyyteen, ei raadella niin kuin luonnossa tapahtuu. Ei stressiliha tarkoittaa elukoilla on ollut lokoisat oltavat. Valitettavasti näin ei vaan monesti ole .

        Olen sekasyöjä. Syön myös lihaa, mutta olen vähentänyt terveyssyistä etenkin makkaran popsimista. Juon sekä tavallista maitoa että kauramaitoa. On hyvä syödä monipuolisesti, ja kun kokeilee, niin välillä löytää hyviä uusia tuotteita, kuten kotimainen härkäpapu. Terveisin aloittaja.


      • Anonyymi

        Hyvä kommentti!
        Pavut ja herneet sopivat sellaisenaan keitettyinä patoihin, wokkeihin, salaatteihin ym. Esimerkiksi haarukalla muussattuina niistä voi tehdä pihvejä, lisää vain kananmunaa että pihvi pysyy koossa.

        Jotkin raaka-aineet tarvitsevat vähän enemmän. Ostin pakastettuja Quorn- pihvejä. Quorn tehdään hiivasta, ja kun avasin pakkauksen, niin siitä tuli aika vahva hiivan haju. Mutta pannulla paistamisen jälkeen pihvit sekä näyttivät, haisivat että maistuivat tavallisilta jauhelihapihveiltä.

        Seitania en ole kokeillut, sillä se tehdään vehnästä eikä ole yhtä proteiinipitoista. Ehkä joku vegaani kaipaa sitäkin vaihteluksi, itse olen sekasyöjä.


    • Anonyymi

      tofuhan on kuin juusto. kasvisjuusto. mielestäni. tehty tiettyyn olomuotoon. saa käyttää miten tahtoo.

      • Anonyymi

        Tofu tehdään jauhetusta soijasta tehdystä soijamaidosta juoksettamalla juustoksi, joka puristetaan kuutioiksi.
        Minulla on herkkä vatsa, ja saan helposti ilmavaivoja herne- ja papuruoista, mutta tofusta en koskaan.


    • Anonyymi

      Härkäpapu on helppo kasvattaaitse. Liota siemen, kylvä toukokuussa harvakseltaan, itää jo +3 asteessa ja kestää versottuaan pikkupakkasen. Pohjoisessa taimet pitää esikasvattaa.

      Ei kaipaa paljon hoitoa, toki tuottaa hoidettuna paremmin. Itse en ole juuri kitkenyt tai kastellut, satoa on tullut silti.

      Voit kerätä jo n. 5 cm kokoisia palkoja. Itse kerään vasta kun siemenet paloissa ovat paisuneet mutta ovat vielä vihreitä ja pehmeitä. Keitä miedossa suolavedessä.
      Isommista siemenistä kannattaa keittämisen jälkeen pullauttaa sisus ulos sitkeästä kuoresta, niin pavusta tulee helpommin sulavaa.
      Tuleentuneet pavut voi kuivata talveksi.

      Parantaa puutarhamaata, vähentää typpilannoitteen tarvetta ja kuohkeuttaa.

    • Anonyymi

      On hölmöä asettaa vastakkain kotimaista kasvintuotantoa ja lihantuotantoa. Kumpaakin tarvitaan. On hienoa että maanviljelijät kokeilevat uusia - (tai vanhoja) - kasveja.

      Vielä parempi jos niistä tehty ruoka tehdään Suomessa, kuten tämä Herkkä-härkäpaputofu Kangasalla.

      Huonoa on se, että Suomeen tuodaan naudanlihaa Brasiliasta, ja kananlihaa Thaimaasta. Kumpaakin näkee marketeissa.

    • Anonyymi

      Härkäpavun lisäksi on muitakin vähän tunnettuja kasveja, joita voi kasvattaa Suomessa.

      Kvinoaa käytetään riisin tapaan, minusta se maistuu hieman herneelle. On proteiinipitoinen.

      Teff maistuu ja näyttää hieman ruisjauholta, mutta teff-puuro on hiukan makeampaa. Siinä on hyvä proteiinikoostumus. Kuulemma kolmesta teff-annoksesta saa päivän koko proteiinin tarpeen. Etiopialaiset (joiden maasta teff on kotoisin) syövät teffiä räiskäleinä, joiden kanssa tarjotaan kaikenlaisia muhennoksia ja kastikkeita.

      • Anonyymi

        Noita myydään kauppojen terveys- ym. erikoisruokaosastoilla siksi, että ne sopivat myös keliaakikoille.

        Yksi keliaakikkotuote mitä en ole itse maistanut on amarantti, joka on sukua revonhännälle. Sitä kasvaa villinä Keski-Aasiassa, mistä sitä korjattiin jo muinaisaikoina.


      • Anonyymi

        Joka puolelta saa kaupoista kikherneitä. Miedon makuisina ne sopivat mihin vaan.

        Kikherneet kasvatetaan ulkomailla, mutta Suomessa niistä tehdään monenlaisia tuotteita. Oma suosikkini on Ilo- merkkinen hummus. Syön sitä voileivän päällä, tai ihan sellaisenaan välipalana. Sopii hienosti yhteen kirsikkatomaattien kanssa.

        Nuo Ilo-tuotteet tekee perheyritys Jokilaakson Juusto Jämsässä. Yritys työllistää yli 30 henkeä. On avainlippu-tuote.
        Ei tätäkään kannata torjua muka ulkomaisena, kun se tehdään Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka puolelta saa kaupoista kikherneitä. Miedon makuisina ne sopivat mihin vaan.

        Kikherneet kasvatetaan ulkomailla, mutta Suomessa niistä tehdään monenlaisia tuotteita. Oma suosikkini on Ilo- merkkinen hummus. Syön sitä voileivän päällä, tai ihan sellaisenaan välipalana. Sopii hienosti yhteen kirsikkatomaattien kanssa.

        Nuo Ilo-tuotteet tekee perheyritys Jokilaakson Juusto Jämsässä. Yritys työllistää yli 30 henkeä. On avainlippu-tuote.
        Ei tätäkään kannata torjua muka ulkomaisena, kun se tehdään Suomessa.

        Moni suosikkiruokalaji on ulkomainen. Pizza, lasagne, tacot jne.


    • Anonyymi

      Maustamaton tofu "original" ei maistu oikein miltään. Siksi sitä myydään eri tavoin marinoituna.

      Itse tykkään ostaa maustamatonta, ja sekoittaa siihen valmiita kastikkeita. On ollut ihan hyvää italialaisen pastakastikkeen kanssa, samoin itämaisen hapanimeläkastikkeen kanssa. Eikä mikään tietysti estä tekemästä kastiketta itse.

    • Anonyymi

      Ennen vanhaan ihmiset eivät vetäneet pihviä ja makkaraa joka päivä kuten nykyään. Ne olivat juhlaruokaa.
      Syötiin puuroa, velliä, leipää, suolakalaa, perunaa, hernettä ja naurista.
      Ruoka oli kuitupitoista. Siinä taisi olla liian vähän marjoja ja tuoreita vihanneksia, joten keripukki vaivasi monia.

    • Anonyymi

      Ostin tummaa soijarouhetta varastoon Putinin pelossa. Säilyy pari vuotta ruokakaapissa. Se pitää ennen käyttöä kiehauttaa vedessä 3 minuuttia. Sitten sitä voi käyttää kuin jauhelihaa. Ei maistu itsessään miltään, mutta sittenpähän voi maustaa haluamallaan tavalla.

    • Anonyymi

      Tofu nimelläkö tota saa ostaa S-myymälästä?

      • Anonyymi

        Härkäpaputofu lukee mielestäni pakkauksen päällä. Isommista lähikaupoista saa Valion tekemää, tuota Herkkä-nimistä on hyvin harvoissa paikoissa. Alepassa en ole nähnyt kumpaakaan.

        On samassa hyllyssä kuin muutkin, soijapavusta tehdyt tofut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      22
      4824
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      20
      3905
    3. Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita

      Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy
      Maailman menoa
      408
      2524
    4. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      27
      2291
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2114
    6. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      239
      1979
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      1928
    8. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      1798
    9. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1537
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1461
    Aihe