Vaikka Euroopassa tuottajahinnat nousevat. Suomessa ei.
EU:ssa maksetaan lehmänlihasta keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin Suomessa.
32
241
Vastaukset
- Anonyymi
Kotimaan markkinoilla on vain muutama teollisuuden ja kaupanalan toimija, ja niiden välinen kauppa perustuu pitkiin sopimuksiin.
Elintarviketeollisuus on aivan liian heikko verrattuna kauppaan. Kauppa ei nosta hintoja,
Lihan tuottajille sanotaan ota tai jätä......- Anonyymi
Vähittäiskaupassa on kilpailutilanne paitsi eri kauppaketjujen, niin myös eri tuotteiden kesken. Kuluttaja valitsee ja hinnan merkitys ei ole vähäinen. Liian kalliiksi mielletty tuote vaihtuu edullisempaan. Kyllä kauppa aivan varmasti nostaa hintojaan niin paljon kuin pystyvät. Se tosin ei valu alkutuottajille.
Kauppa ei tee tuottajien kanssa sopimuksia, vaan tuottajat myyvät raaka-aineensa elintarviketeollisuudelle. Jotain n 5% kaupassa muytävistä tuotteista tulee suoraan alkutuottajilta, jos niinkään paljoa. Kauppa ei voi ’pelastaa’ alkutuottajia… - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vähittäiskaupassa on kilpailutilanne paitsi eri kauppaketjujen, niin myös eri tuotteiden kesken. Kuluttaja valitsee ja hinnan merkitys ei ole vähäinen. Liian kalliiksi mielletty tuote vaihtuu edullisempaan. Kyllä kauppa aivan varmasti nostaa hintojaan niin paljon kuin pystyvät. Se tosin ei valu alkutuottajille.
Kauppa ei tee tuottajien kanssa sopimuksia, vaan tuottajat myyvät raaka-aineensa elintarviketeollisuudelle. Jotain n 5% kaupassa muytävistä tuotteista tulee suoraan alkutuottajilta, jos niinkään paljoa. Kauppa ei voi ’pelastaa’ alkutuottajia…Oletko yksinkertainen vai näytteletkö yksinkertaista?
- Anonyymi
Ulkomaiset ostajat kärkkyvät jo halpaa lihaa.
- Anonyymi
Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.
- Anonyymi
Kannattaa tietysti alkutuottajien myydä sitten ulkomaisille ostajille, jos maksavat paremmin. Sille ei ole mitään estettä…
No eihän tämä silti mitään uutta ole, Suomessahan toimii montakin ulkomaista ruokas tuottavaa yritystä jo nyt. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.
Ruokavientihän hyödyntäisi ennenkaikkea suomalaista elintarviketeollisuutta. Mahtaisiko siitäkään kovasti valua raaka-ainetuottajille eli maatiloille?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.
Eikö ole mielenkiintoista, että ruokaviennistä täytyy puhua hallituksen kirjoissa?
- Anonyymi
muatallous tuottajat omistavat elintarviketeollisuuden...
- Anonyymi
Olet kuin Trumppa. Valhetta valheen perään....
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olet kuin Trumppa. Valhetta valheen perään....
Vuosikausia jo..... ja jatkuu...ja jatkuu.....
- Anonyymi
Kysynnän ja tarjonnan laki toimii sillä tavalla, että hintataso lähtee korjaamaan tilannetta.
Todennäköisesti tämä vuosi tulee olemaan vaikea naudanlihan saatavuudessa- Anonyymi
Onko hintataso korjannut tilanteen?
Lihaa kun ei enää riitä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko hintataso korjannut tilanteen?
Lihaa kun ei enää riitä.Markkinat yleensä toimivat, mutta ei aina nopeasti. Elintarviketoimiala on kovasti säännöllistelty, mutta silti sekin kyllä toimii pikkuhiljaa.
Jos kotimainen liha ei riitä kysyntään nähden, niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta. Jos sieltä tuleva on kalliimpaa, niin se näkyy hinnannousuna. Ja kotimaisuus on aika vahva kriteeri monille, niin he luultavasti ovat valmiita maksamaankin siitä korkeampaa hintaa kuin tuontilihatuotteista.
Näinpä jos lihatuotteiden kysyntä jatkuu edelleen hinnannousuista huolimatta samalla tasolla, niin elintarvikeketjuun tulee lisää rahaa. Jokainen tietysti pyrkii saamaan siitä osansa. Karjankasvattajat ovat kaikkein ’kauimpana’ tuossa ketjussa, niin voihan se olla, ettei kovin paljon ropise karjankasvattajien pussiin, jos karjankasvattajat eivät keksi keinoa, millä kykenevät nostamaan teuraseläinten hintatasoa myydessään niitä teurastamoille. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Markkinat yleensä toimivat, mutta ei aina nopeasti. Elintarviketoimiala on kovasti säännöllistelty, mutta silti sekin kyllä toimii pikkuhiljaa.
Jos kotimainen liha ei riitä kysyntään nähden, niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta. Jos sieltä tuleva on kalliimpaa, niin se näkyy hinnannousuna. Ja kotimaisuus on aika vahva kriteeri monille, niin he luultavasti ovat valmiita maksamaankin siitä korkeampaa hintaa kuin tuontilihatuotteista.
Näinpä jos lihatuotteiden kysyntä jatkuu edelleen hinnannousuista huolimatta samalla tasolla, niin elintarvikeketjuun tulee lisää rahaa. Jokainen tietysti pyrkii saamaan siitä osansa. Karjankasvattajat ovat kaikkein ’kauimpana’ tuossa ketjussa, niin voihan se olla, ettei kovin paljon ropise karjankasvattajien pussiin, jos karjankasvattajat eivät keksi keinoa, millä kykenevät nostamaan teuraseläinten hintatasoa myydessään niitä teurastamoille." niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta"
Tarkoitit kai ostaa?
- Anonyymi
Onko alkutuotannolle jotain estettä myydä ulkomaille, jos sieltä kerran saa selvästi paremman hinnan?
- Anonyymi
On. Pitkät kauppasopimukset suomalaisen kaupan kanssa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On. Pitkät kauppasopimukset suomalaisen kaupan kanssa.
Eli alkutuotanto on tehnyt huonoja sopimuksia, joista ei nyt pääsekään helposti irti?
Muuten ei kai alkutuotanto ole tehnyt noita huonoja sopimuksia kaupan kanssa,,vaan elintarviketeollisuuden. Niiden, jotka alkutuotannon tuotteita ostavat. Eikö niin? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli alkutuotanto on tehnyt huonoja sopimuksia, joista ei nyt pääsekään helposti irti?
Muuten ei kai alkutuotanto ole tehnyt noita huonoja sopimuksia kaupan kanssa,,vaan elintarviketeollisuuden. Niiden, jotka alkutuotannon tuotteita ostavat. Eikö niin?Elitarviketeollisuus on tehnyt huonoja sopimuksia. Haluatko taas ymmärtää väärin?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Elitarviketeollisuus on tehnyt huonoja sopimuksia. Haluatko taas ymmärtää väärin?
Elintarviketeollisuus on tehnyt pitkiä sopimuksia. Silloin raha ei siirry ketjussa. Vai uskotko että teollisuus myy vuoden hintaan 20€ mutta maksaa teurastamoille vaikka 25€ ja teurastamot maksaa alkutuottajalle 30€. Onpa mielikuvituksesi hassu.
- Anonyymi
Naudanlihan tuotanto Suomessa on vähentynyt viime vuosina nopeasti. Navetat ei enää avaudu. Paitsi pitkillä hintasopimuksilla. Hinnan pitää olla vähintään kaksinkertainen.
- Anonyymi
Kaupan pitäisi ottaa koppia ja alkaa maksaa suomalaisesta ruoasta oikeaa hintaa.
- Anonyymi
Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.
Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.
Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa.Tottakai kauppa. Unohdit että viljelijät omistaa kaupan ja elintarviketeollisuuden.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.
Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa.Ilman muuta kaupan. Kauppa myy viljelijöiden tuottamaa ruokaa.
- Anonyymi
”Kun tuotantoketjuun tarvitaan euroja, näkisin että siihen suuntaan (hintojen nousuun) ollaan menossa”, toteaa Atrian lihaliiketoiminnasta ja viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.
- Anonyymi
Ulkomaan lihoista haaveilijat muistakaa sitten, että tullin haaviin jäävien erien määrä tulee kasvamaan. Elintarvikehygieniasäännökset ja lääkityskäytännöt useissa maissa ovat huomattavasti löysempiä kuin Suomessa. Jos tuonnilta aletaan vaatia suomalaista tasoa, kuten päättäjien suunnitelmissa on, yhä suurempi osa maailman tuonnista jää matkalle. Ja se on hyvä niin, emmehän halua salmonella-tai muita epidemioita tuontiruoan mukana, emmehän? Ulkomaan matkoilla sekä työn että lomailun merkeissä on tullut nähtyä niin pöyristyttäviä toimintakäytäntöjä suhteessa kotimaisiin, että ei olisi mennyt viimeiseen 100vuoteen läpi Suomessa tuottaa siten myyntielintarviketta .
- Anonyymi
Höpö höpö. Käy joskus ulkomailla ja vertaile ruokakauppojen hintoja. Meitä ryöstetään vitukseen
- Anonyymi
Jauheliha on 40% kalliimpaa ainakin.
- Anonyymi
Miten ihmeessä Suomi on mokannut näin raskaasti ruokahuoltonsa?
- Anonyymi
Syyllisiä etsitään jo....
- Anonyymi
Kyllä
se markkina korjaa itsensä. Landepommi teurastaa lehmänsä viikkoa myöhemmin ku sähköt alkaa räpsyä
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457422
- 324088
- 573635
- 503140
- 172826
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons522366- 532327
- 432268
- 372258
- 162246