Miksi maailmassa on niin paljon enemmän Jumalaan uskovia kuin ateisteja

Anonyymi-ap

Uskonto on ollut osa ihmiskunnan historiaa jo tuhansien vuosien ajan. Monet kulttuurit ovat rakentuneet uskonnollisten perinteiden ympärille, mikä tekee uskonnosta keskeisen osan identiteettiä ja yhteisöllisyyttä.

Länsimaissa kristinusko on ollut hallitseva uskonto vuosisatojen ajan.

Muissa kulttuureissa kuten Intiassa hindulaisuus tai islam ovat olleet keskeisiä.

Ihmisen kognitiiviset ominaisuudet vaikuttavat myös siihen, miksi monet ihmiset kääntyvät uskon puoleen.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset ovat luonnostaan taipuvaisia etsimään tarkoitusta ja merkitystä elämälleen.

Uskonto tarjoaa vastauksia kysymyksiin elämän tarkoituksesta, kuolemasta ja universumin luonteesta. Erityisen tärkeää vaikeina aikoina ...kriisitilanteissa.

Sosiaalinen ympäristö vaikuttaa voimakkaasti yksilön uskomuksiin.

Jos lapsi kasvaa perheessä tai yhteisössä, jossa uskonto on keskeinen osa elämää, todennäköisyys omaksua samanlainen uskomusjärjestelmä kasvaa huomattavasti.

Uskonnolliset yhteisöt tarjoavat myös sosiaalista tukea ja yhteenkuuluvuutta, mikä vahvistaa uskoa.

Uskonto auttaa ihmisiä selviytymään vaikeista ajoista, antaa toivoa tulevaisuudelle sekä edistää yhteisöllisyyttä ja solidaarisuutta.

Monet ihmiset kokevat myös hengellisiä kokemuksia tai rauhoittumista rukouksen tai meditaation kautta.

Oletteko nähneet surullisia ihmisiä kirkossa.
Omaisen, läheisen menettäneitä.


Ateismin hyväksyminen on vaikeaa kulttuureissa, joissa uskonto on vahvasti läsnä.

Ihmisten tunteet ovat avoimia.

Usko. Toivo. Rakkaus. Kiitollisuus. Ilo.

Siellä ateistit kohtaavat sosiaalista stigmaa tai syrjintää. Siksi he eivät julkisesti tunnusta näkemyksiään tai jopa piilottavat ne.

Uskonto tarjoaa vastauksia elämän suuriin kysymyksiin ja luo merkityksellisyyden tunnetta. Monille ihmisille ympäri maailmaa.

Teismi on edelleen niin yleistä verrattuna ateismiin nykymaailmassa.


Seuratkaa huippu urheilua.

40

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Viinaakin juodaan melkein kaikissa kulttuureissa vaikka se ei tee terveemmäksi tai viisaammaksi.
      Samasta todellisuuspaostahan noissa on kyse.

      • Anonyymi

        Alkoholia ei kuluteta juuri missään niin paljon kuin Euroopassa. Ja kun sitä juodaan muualla, niin kyse on useimmiten eurooppalaisilta opitusta tavasta.

        Alkoholi tunnetaan toki laajalti, mutta eurooppalainen viikottainen tai jopa päivittäinen alkoholinkäyttö on hyvin poikkeavaa.


    • Anonyymi

      Suomessa järjestetään jumalanpalveluksia, kun pienellä paikkakunnalla saattaa tapahtua onnettomuuksia tai liikenteessä. Kuolemia. Ei ihme että maailman onnellisin maa vaikka päässyt siihen ovat ihan muualla. Mutta hyvin täydentää yhteisöllisyyttä. Eli ihmiset voivat osoittaa läheisille omaisille omia tunteitaan. Tärkeä juttu se on.

    • Anonyymi

      Totuus kiinnostaa enemmän!

    • Anonyymi

      "Uskonto on ollut osa ihmiskunnan historiaa jo tuhansien vuosien ajan."

      Uskonnon käsite keksittiin vasta Uuden ajan alussa Euroopassa. Se, mitä me nykyään nimitämme uskonnoksi on ollut maailmankuva, elämäntapa ja laki.

      "Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset ovat luonnostaan taipuvaisia etsimään tarkoitusta ja merkitystä elämälleen. "

      Ja tämä ei edellytä uskontoa tai jumalia. Metsästäjäkeräilijät ovat pohtineet satoja tuhansia vuosia sitä, millainen maailma on, mistä me olemme tulleet, mihin olemme menossa ja miksi. Ja tämä kaikki ihan ilman jumalia.

      "Uskonto auttaa ihmisiä selviytymään vaikeista ajoista, antaa toivoa tulevaisuudelle sekä edistää yhteisöllisyyttä ja solidaarisuutta. "

      Höpsistä, ihmiset ovat olleet enimmän ajan uskonnottomia ja selvinneet vaikeuksista ihan hyvin. Tärkeintä vaikeuksista selviämiseen on ollut oma lähiyhteisö, perhe, suku ja lauma. Ei siihen ole mitään jumalia tarvittu.

      "Siksi he eivät julkisesti tunnusta näkemyksiään tai jopa piilottavat ne."

      Nykyään paljon pahempi stigma esimerkiksi työpaikalla on möläyttää: "Olen uskovainen."

    • Anonyymi

      Kyllä kai ateisteja kiinnostaa uskonnot
      Miten Jeesuksesta tuli Jumalan Poika?
      Radio Dei lauantaina 22.3. klo 11

      • Anonyymi

        Etkö tiedä?


    • Anonyymi

      "Miksi maailmassa on niin paljon enemmän Jumalaan uskovia kuin ateisteja"

      Jep jep, kun teistit lasketaan yhteen niin kyllä, mutta teistit ovat jo keskenään jakautuneet tuhansiin keskenään riiteleviin ja toisiaan tappaviin lahkoihin niin teistien suuri lukumäärä todellakaan ole todiste jumalista.

      • Anonyymi

        Soopaa!


    • Anonyymi

      No niin no. Onko olkihenkilöihin uskominen sitten niin pahuksen oikeamielistä?

    • Anonyymi

      Ihmisten keksimiä jumalia, uskontoja, lahkoja ja niitten ala-lahkoja on lukematon määrä. 1800 luku oli varsinainen lahkojen keksimisvuosisata.

    • Anonyymi

      Ihminen haluaa kaikelle selityksen ja järjestyksen. Vaikka vain keksitynkin, todenperäisyydellä ei niin väliä. Sanotaanhan raamatussakin ukkosta jumalan ääneksi.

      Jos asetat paperille satunnaisia pisteitä ja kysyt mitä se esittää, niin hyvin nopeasti siinnä nähdään kasvot, aurinko, tähti tms. vaikka kaikki pisteet kuvioon sovikaan. Ihan vastaavasti keksittiin tyhjästä jumala.

      • Anonyymi

        Lääkkeet ajallaan


    • Anonyymi

      On hyvä muistaa, että kiihkeimmät kristinuskoon käännyttäjät saattoivat laittaa lättyyn, ellei tunnustanut Jeesusta maailmansa tärkeimmäksi päälliköksi.

      Lukekaa vaikka netistä, jos Luonnontieteet käyvät liikaa kaalin päälle. Elämä on automaattinen ilmiö jos lämpö ja kosteusolosuhteet missä tahansa Universumia kohtaavat.

    • Anonyymi

      Raamattua lukemaan, ei tarvitse jossitella!

      • Anonyymi

        Raamattu on ihmistekoista soopaa! Karttakaa!!


      • Anonyymi

        Raamattu on sontaa!


    • Anonyymi

      Uskonnot ovat olleet nivoutuneena kulttuuriin niin pitkään, että niistä luopuminen on hidasta.

      Ja ne ovat olleet osa kulttuuria, koska uskonto on käyttökelpoinen vallankäytön väline.

      Yksittäisten uskontojen levinneisyyttä selittää ensisijaisesti väkivallan ja väkivallan uhan määrä, jota niiden levittämisessä on käytetty. Kristinusko on ykkönen (sekä väkivallan määrässä, että levinneisyydessä) ja islam tulee hyvänä kakkosena.

      • Anonyymi

        "Uskonnot ovat olleet nivoutuneena kulttuuriin niin pitkään, että niistä luopuminen on hidasta."

        Juuri näin ja itse asiassa ne ovat olleet pelkkää kulttuuria eli maailmankuvaa ja tapaa elää. Vasta Uuden ajan alussa, keskiajan jälkeen Euroopassa keksittiin koko uskonnon käsite.


    • Anonyymi

      Olen ollut nuoruudestani saakka agnostikko eli sitä mieltä, että meillä ja nyt siis minulla ei ole mitään tietoa jumaluudesta ja mistäkäään muusta siitä, mistä tässä kaikessa on kyse ja miten sellaiseen on päädytty. On siis muitakin vaihtoehtoja kuin uskovaiuus ja ateismi. Kun en ole mitään kieltämässä en ole siis ateisti. En ole päätäni näillä asioilla enempää vaivannut. En havittele taivasosuuksia enkä ole kenellekään mitään velkaa täälllä olemisesta. En ole tänne pyytänyt päästä ja minulle riittää kuoltuani sama pimeys josta olen tänne aikoinani ilmestynyt.

      • Anonyymi

        Millä perusteella pidät mahdollisena, että Thor-jumala aiheuttaa salamoinnin?


      • Anonyymi

        "Kun en ole mitään kieltämässä en ole siis ateisti. "

        Olet ateisti. Ateistin ei tarvitse ottaa mitään kantaa jumalien olemassaoloon. Hän ei vain usko niihin. Ateistit ovat usein kyllä myös agnostitkkoja, eli eivät väitä tietävänsä. Teisteistä sen sijaan monet kuvittelevat tietävänsä jumalansa todelliseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun en ole mitään kieltämässä en ole siis ateisti. "

        Olet ateisti. Ateistin ei tarvitse ottaa mitään kantaa jumalien olemassaoloon. Hän ei vain usko niihin. Ateistit ovat usein kyllä myös agnostitkkoja, eli eivät väitä tietävänsä. Teisteistä sen sijaan monet kuvittelevat tietävänsä jumalansa todelliseksi.

        Mielestäni agnostismi on löysää ajattelua ja opportunismia. Vai pidätkö sittenkin jumalia mahdollisina? Jospa olisi silti pieni mahdollisuus päästä paratiisiin ja elää ikuisesti?


    • Anonyymi

      Jumala, suurella alkukirjaimella, viittaa ainakin meidän kielessämme kristinuskon Jumalaan. Reilusti alle puolet maailman ihmisistä on kristittyjä.
      Lisäksi ainakin Euroopassa kristityiksi lasketaan kaikki kirkkoon kuuluvat, vaikka alle puolet heistä on teistejä.

      • Anonyymi

        Soopaa!


      • Anonyymi

        Reilusti alle kolmasosa maailman ihmisistä on kristittyjä.
        Alle puolet kaikista jumaliin uskovista on kristittyjä.
        Kristinusko ei ole vakuuttanut edes enemmistöä heistä, jotka haluavat uskoa jumaliin.


    • Anonyymi

      Ateistien vaatimuksesta voidaan samaistaa kuuluisat hahmot esim. Jeesukseen. He ovat sarjakuvapiirtäjien innoitus animaattoreiden -ja elokuvaohjaajien kultakimpaleita....kuten...

      Tarzan. Joka vielä muistaa sarjakuvista ja elokuvista
      John Weissmuller olympia uimari...

      Sherlock Holmes...joka on yksi tunnettu kaikkein fiktiivisistä hahmoista, joka esiintyy Arthur Conan Doylen kirjoissa. hänen seikkailunsa on sovitettu lukemattomiin elokuviin, ja hänet tunnetaan erityisen älykkäänä etsivänä.

      James Bond taas on brittiläinen salainen agentti, joka on ollut keskiössä useissa joka elokuvissa vuodesta 1962 alkaen. Häntä esittää useat näyttelijät, mutta hahmon ydin pysyy samana: charmikas, rohkea ja taitava agentti.

      Modernit tyypit kuten Harry Potter on JK Rowlingin luoma nuori velho, jonka tarina on saanut suuren suosion niin kirjoissa kuin elokuvassakin. hänen seikkailunsa taikamaailmassa ovat inspiroineet miljoonia katsojia ympäri maailmaa.

      Supersankari Hahmot....kuten Hämähäkkimies
      Spider-Man, alias Peter Parker

      Mikki Hiiri on Disneyn luoma ikoninen animaatiohahmo, joka teki ensiesiintymisensä vuonna 1928 lyhytelokuvassa “Steamboat Willie”. Hänestä tuli nopeasti Disneyn maskotti ja yksi maailman tunnetu eniten hahmoista.

      Kaikki nämä hahmot ovat vaikuttaneet kulttuuriimme eri tavoin vuosikymmenten aikana. Nämä hahmot eivät ole vain viihdyttäviä; ne heijastavat myös yhteiskunnallisia teemoja ja arvoja omana aikanaan.

      • Anonyymi

        On vieläkin salaisempia vertauskuvia. Saunatontut esim.

        Todellisuudessa olen tavannut vanhan muorin maaseudulla
        Joka kertoi nähneensä tonttuja usein kotiin tullessaan.
        Ikkunalaudallaan. Tämä ei ole harvinaista tosin ei yleistäkään. Ei edellytä kuin tervettä näköä.

        Myös menninkäisiä verrataan. Jopa Jumalaan siis Luojaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vieläkin salaisempia vertauskuvia. Saunatontut esim.

        Todellisuudessa olen tavannut vanhan muorin maaseudulla
        Joka kertoi nähneensä tonttuja usein kotiin tullessaan.
        Ikkunalaudallaan. Tämä ei ole harvinaista tosin ei yleistäkään. Ei edellytä kuin tervettä näköä.

        Myös menninkäisiä verrataan. Jopa Jumalaan siis Luojaan.

        Ota lääkkeet ajallaan!


    • Anonyymi

      Hengellinen maailma ja sarjakuvat voivat olla lähellä toisiaan. Kuten nerous ja hulluus.

      • Anonyymi

        Väärä lääkitys taas!


    • Anonyymi

      Maailmassa nyt vaan on aina enemmän väärään, kuin sinun "oikeaan" jumalaasi uskuvia.

      • Anonyymi

        Maailmankaikkeus perustuu täysin uskoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailmankaikkeus perustuu täysin uskoon!

        Kerro meille, tieteellisesti testattavalla tavalla, MITEN jumalasi loi maailmankaikkeuden. Tiede tietää atomien synnyn, mutta nyt voit kertoa meille, ja antaa jumalasi loistaa.


    • Anonyymi

      Olisikohan asialla mitään tekemistä ihmisten ns. henkisten kykyjen ja älykkyyden kanssa. Keskiverto ihminen ei kovinkaan älykäs ole siinä mielessä, että kykenisi kyseenalaistamaan asioita omien ajatusten pohjalta. Älykkyys ei yksin riitä vaan pitää olla viisautta käyttää sitä myös oikein rikollisten älykkyydestä puuttuu se viisaus käyttää älykkyytä hyödyllisiin asioihin, kun itsekkyyttä ja oman eduntavoittelua ei kovin viisaana toimintana voi pitää. Kokonaisuuden kannalta kaikkien etu on viimekädessä sen itsekkäänkin etu vaikka se olisikin vaikea ymmärtää.

    • Anonyymi

      Ateistit ovat tyhmempiä!

    • Anonyymi

      Uskonnollisuus on vain yksi lajimme kehitysvaihe.

    • Anonyymi

      Suurin osa ihmisistä on älyllisesti laiskoja. Uskonnot tarjoavat yksinkertaisia ja valmiiksi purkitettuja "vastauksia" elämän monimutkaisiin kysymyksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      47
      7745
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      33
      4293
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      57
      3765
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      50
      3220
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2916
    6. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      69
      2646
    7. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      67
      2532
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      58
      2479
    9. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      40
      2349
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2306
    Aihe