Tein taas hampurilaisia ja olen yhä varmempi, että vähemmän on enemmän. Pihviin riittää kunnon naudan jauheliha, vajaa yhden prosentin suola eikä mitään muuta. Pihvin painoksi riittää noin 100 g ja hyvin ohueksi muotoiltuna (koska vetäytyy paistettaessa). Pienestä pihvistä tulee hyviä käsin syötäviä burgereita ja pienessä pihvissä on rapeaa ja herkullista paistopintaa paljon suhteessa painoon.
Lisäkkeitä ei kannata laittaa paljon. Salaatinlehti, terävällä veitsellä siivutettu ohut tomaatti, pikkelöityjä kurkkuviipaleita muutama ja hyvää majoneesipohjaista kastiketta. Pihvi pitää jättää mediumiksi, jotta on mehukas. Sämpylät kannattaa paahtaa uunissa ja pintaan sipaista voita. Itse laitoin Cowboy butteria, jossa on runsaasti makua ja tulee jopa parempaa kuin voilla siveltynä.
Miten muilla burgerit? Nämä paistoin Lodgen valurautapannulla, hyvät burgerit ei vaadi edes grilliä vaan tulee talvellakin ihan sisäkeittiössä ilman grilliä.
Kunnon hampurilaiset
9
185
Vastaukset
- Anonyymi
Mitä on cowboy butter?
Cowboy butter on maustevoita. En tehnyt sitä burgereihin vaan sattui olemaan jääkapissa vähän jäljellä. Tein tällä reseptillä:
https://www.chilipeppermadness.com/recipes/cowboy-butter/- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Cowboy butter on maustevoita. En tehnyt sitä burgereihin vaan sattui olemaan jääkapissa vähän jäljellä. Tein tällä reseptillä:
https://www.chilipeppermadness.com/recipes/cowboy-butter/Missä juustot? Pepper Jack tai Cheddar
Tv TimmyH - Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Cowboy butter on maustevoita. En tehnyt sitä burgereihin vaan sattui olemaan jääkapissa vähän jäljellä. Tein tällä reseptillä:
https://www.chilipeppermadness.com/recipes/cowboy-butter/Tomaatti on joo tärkeää että se on hyvin ohutta slaissia. Mä en oo itse koskaan tehnyt burger taikinaa. Oon ostanut Tammisen burger pihvejä. Lihanuialla niistä joo isompia, koska joo kutistuvat paistettaessa..
Tv TimmyH Anonyymi kirjoitti:
Missä juustot? Pepper Jack tai Cheddar
Tv TimmyHJuusto unohtui listalta. Laitoin Cheddarsiivun pihvin päälle kääntämisen jälkeen ja kannen pannulle niin juusto suli mukavasti parissa minuutissa kannen alla.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Juusto unohtui listalta. Laitoin Cheddarsiivun pihvin päälle kääntämisen jälkeen ja kannen pannulle niin juusto suli mukavasti parissa minuutissa kannen alla.
Miten maustat piffin? Mää laitan salt and pepperin lisäksi no mitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Esim paprika tai jauheliha mauste.
Tv Timmy
- Anonyymi
Paljon rapeaa paistopintaa ja mahdollisimman ohut, silti medium :)
- Anonyymi
Mä oon ainenkin tämän suhteen tyhmä apina. Piffi well donnena. 😔
Tv TimmyH Kse on vain paistoajasta. Jos laita ohuen jauhelihapihvin 250C valurautapannulle ja käännät 30-45 sek kohdalla niin saat rapean paistopinnan ja medium pihvin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1016133
- 2123396
Näin susta unta
Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!183315Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j663298Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi162515Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242494Katu täyttyy askelista...
Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.282353- 2652052
Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441636- 61398