Kunnon hampurilaiset

Tein taas hampurilaisia ja olen yhä varmempi, että vähemmän on enemmän. Pihviin riittää kunnon naudan jauheliha, vajaa yhden prosentin suola eikä mitään muuta. Pihvin painoksi riittää noin 100 g ja hyvin ohueksi muotoiltuna (koska vetäytyy paistettaessa). Pienestä pihvistä tulee hyviä käsin syötäviä burgereita ja pienessä pihvissä on rapeaa ja herkullista paistopintaa paljon suhteessa painoon.

Lisäkkeitä ei kannata laittaa paljon. Salaatinlehti, terävällä veitsellä siivutettu ohut tomaatti, pikkelöityjä kurkkuviipaleita muutama ja hyvää majoneesipohjaista kastiketta. Pihvi pitää jättää mediumiksi, jotta on mehukas. Sämpylät kannattaa paahtaa uunissa ja pintaan sipaista voita. Itse laitoin Cowboy butteria, jossa on runsaasti makua ja tulee jopa parempaa kuin voilla siveltynä.

Miten muilla burgerit? Nämä paistoin Lodgen valurautapannulla, hyvät burgerit ei vaadi edes grilliä vaan tulee talvellakin ihan sisäkeittiössä ilman grilliä.

9

185

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä on cowboy butter?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Cowboy butter on maustevoita. En tehnyt sitä burgereihin vaan sattui olemaan jääkapissa vähän jäljellä. Tein tällä reseptillä:

        https://www.chilipeppermadness.com/recipes/cowboy-butter/

        Tomaatti on joo tärkeää että se on hyvin ohutta slaissia. Mä en oo itse koskaan tehnyt burger taikinaa. Oon ostanut Tammisen burger pihvejä. Lihanuialla niistä joo isompia, koska joo kutistuvat paistettaessa..

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Missä juustot? Pepper Jack tai Cheddar

        Tv TimmyH

        Juusto unohtui listalta. Laitoin Cheddarsiivun pihvin päälle kääntämisen jälkeen ja kannen pannulle niin juusto suli mukavasti parissa minuutissa kannen alla.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Juusto unohtui listalta. Laitoin Cheddarsiivun pihvin päälle kääntämisen jälkeen ja kannen pannulle niin juusto suli mukavasti parissa minuutissa kannen alla.

        Miten maustat piffin? Mää laitan salt and pepperin lisäksi no mitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Esim paprika tai jauheliha mauste.

        Tv Timmy


    • Anonyymi

      Paljon rapeaa paistopintaa ja mahdollisimman ohut, silti medium :)

      • Anonyymi

        Mä oon ainenkin tämän suhteen tyhmä apina. Piffi well donnena. 😔

        Tv TimmyH


      • Kse on vain paistoajasta. Jos laita ohuen jauhelihapihvin 250C valurautapannulle ja käännät 30-45 sek kohdalla niin saat rapean paistopinnan ja medium pihvin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pysy kaukana musta

      Ja kaikista mun läheisistä. Oon tosissani.
      Ikävä
      101
      6133
    2. Kuvaile kaivattusi

      ulkonäköä. 💡
      Ikävä
      212
      3396
    3. Näin susta unta

      Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!
      Ikävä
      18
      3315
    4. Toiselle puolikkaalleni

      Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j
      Ikävä
      66
      3298
    5. Niin voimakkaat tunteet

      Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi
      Ikävä
      16
      2515
    6. Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen

      sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk
      Ikävä
      24
      2494
    7. Katu täyttyy askelista...

      Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.
      Ikävä
      28
      2353
    8. Onko 172cm lyhyt?

      Pitääkö miehen olla pidempi kuin 172cm?
      Sinkut
      265
      2052
    9. Puhe on halpaa

      Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.
      Ikävä
      44
      1636
    10. 6
      1398
    Aihe