Diabeteksen parantava keitto thaimaalaiseen tapaan

Anonyymi-ap

Taas on kultapitoisuuksien erikoismies vauhdissa bussimatkojen parissa ja mukana bussissa on tietenkin itse Sormusten Herra, Senssu "The Saucepan" Zyskowicz, kaikkien teoriakokkien aatelismies ja äiti.

Tässä Simonkylän Chef Makkaraperunalle yksinkertainen resepti Tom Yum Gaille, jonka luvataan laittavan diabeteksen remissioon, ja vaimolta myös!

Ainekset:
2 kuppia kanalientä
1 kuppi vettä
2 rkl tom yum -tahnaa
1/2 kiloa luutonta kananrintaa, viipaloitu
1/2 kuppia sieniä viipaloituina
2 rkl kalakastiketta
1 rkl limen mehua
1 rkl palmusokeria
1/4 tl jauhettua valkopippuria
2 kaffir-limetin lehtiä
2 sitruunaruohon vartta murskattuna
1-2 thai-chiliä viipaloituna

Koristeeksi tuoretta korianteria tai sipulia

Ohje:
Sekoita kattilassa kanaliemi, vesi, tom yum -tahna, sitruunaruoho, kaffir-limetin lehdet ja thai-chili. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää paistinpannulla esikypsennetty kana.
Lisää sienet kanan joukkoon pannulle ja paista kypsiksi.

Kippaa ne kattilaan paistoliemineen.

Sekoita joukkoon kalakastike, limen mehu ja palmusokeri.
Mausta valkopippurilla ja suolalla maun mukaan. Poista sitruunaruohon ja kaffirlimetin lehdet.

Tulisuuden määrää voi säätää chilin määrällä ja tulisuudella. Omasta keitoksestani jätän sitruunaruohon minimiin, muutoin menee reseptin lailla.

Huom!
Pippurissa ja pippurissa on eroja. Kannattaa käyttää tutuksi tulleita merkkejä, niin ei tule yllätyksiä. Suolaa ja pippuria mieluummin liian vähän kuin paljon, koska niitä voi sitten lisätä syödessä keittoon, mutta pois niitä ei saa.

2010

30

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      okei

    • Anonyymi

      tiedät varmasti että bangkokissa on thaimaan suurimmat kultamarkkinat, chinatownissa, kerros resupekka miten 20 vuotta vanha kultakorun aitous tarkastetaan, ei hapolla.

      • Anonyymi

        Etkö sinä tätäkään tiedä?

        Thaimaassa kultakorujen aitous tarkastetaan usein perinteisillä ja moderneilla menetelmillä, erityisesti Bangkokin Chinatownin kultamarkkinoilla, jotka ovat tunnettuja asiantuntijoistaan. Tässä muutamia yleisiä tapoja:

        Leimat: Aidossa kultakorussa on yleensä leima, joka kertoo kultapitoisuuden. Thaimaassa käytetään usein 23 karaatin kultaa, ja leimat ovat tärkeä osa aitouden varmistamista.

        Magneettitesti: Kulta ei tartu magneettiin. Jos koru reagoi magneettiin, se ei todennäköisesti ole aitoa kultaa.

        Ammattilaisen arviointi: Kultasepät ja asiantuntijat voivat käyttää erityisiä testausvälineitä, kuten spektrometrejä tai happotestejä, vaikka happotestiä ei aina suositella vanhojen korujen kohdalla.

        Visuaalinen tarkastus: Kokeneet arvioijat voivat tunnistaa aidon kullan sen värin, painon ja pinnan perusteella.

        Erikoistuneet liikkeet: Chinatownin kultamarkkinoilla on useita liikkeitä, jotka tarjoavat aitoustarkastuksia ja arviointipalveluita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö sinä tätäkään tiedä?

        Thaimaassa kultakorujen aitous tarkastetaan usein perinteisillä ja moderneilla menetelmillä, erityisesti Bangkokin Chinatownin kultamarkkinoilla, jotka ovat tunnettuja asiantuntijoistaan. Tässä muutamia yleisiä tapoja:

        Leimat: Aidossa kultakorussa on yleensä leima, joka kertoo kultapitoisuuden. Thaimaassa käytetään usein 23 karaatin kultaa, ja leimat ovat tärkeä osa aitouden varmistamista.

        Magneettitesti: Kulta ei tartu magneettiin. Jos koru reagoi magneettiin, se ei todennäköisesti ole aitoa kultaa.

        Ammattilaisen arviointi: Kultasepät ja asiantuntijat voivat käyttää erityisiä testausvälineitä, kuten spektrometrejä tai happotestejä, vaikka happotestiä ei aina suositella vanhojen korujen kohdalla.

        Visuaalinen tarkastus: Kokeneet arvioijat voivat tunnistaa aidon kullan sen värin, painon ja pinnan perusteella.

        Erikoistuneet liikkeet: Chinatownin kultamarkkinoilla on useita liikkeitä, jotka tarjoavat aitoustarkastuksia ja arviointipalveluita.

        Voi voi taas hienoa, mutta thaikoruissa on tietty tapa millä ne leimataan, kerro timanttisormuksesi leimat, missä ne on ja mitä, olemme vaimoni kanssa ostaneet ja myyneet kymmeniä koruja vuosien varrella, muuten leima voi olla vaikka @ mitä se tarkoittaa, mutta nyt sinun on vaikeaa googleilla netistä tuo sinun vastaus on suoraan kopioita sieltä,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi voi taas hienoa, mutta thaikoruissa on tietty tapa millä ne leimataan, kerro timanttisormuksesi leimat, missä ne on ja mitä, olemme vaimoni kanssa ostaneet ja myyneet kymmeniä koruja vuosien varrella, muuten leima voi olla vaikka @ mitä se tarkoittaa, mutta nyt sinun on vaikeaa googleilla netistä tuo sinun vastaus on suoraan kopioita sieltä,

        Voi hyvänen aika taasen sentään, etkös sinä ollut insinörtti(kin), ja nyt et tietä... että sormusten sisärinkulastahan ne merkit löytyvät ja § voi tarkoittaa vaikka valmistajaa.

        Tässä sinulle พันตรี ทูบา ปาสาเนน entisen mia noini sormuksen leima:

        https://ik.imagekit.io/pi9lsweb7gk/tr:w-1920,h-1920,c-at_max/b6b475484109984c9bbeafae9136f083_image.jpg

        Ps. kuten huomaat kuvassa on happotestimittarikin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi voi taas hienoa, mutta thaikoruissa on tietty tapa millä ne leimataan, kerro timanttisormuksesi leimat, missä ne on ja mitä, olemme vaimoni kanssa ostaneet ja myyneet kymmeniä koruja vuosien varrella, muuten leima voi olla vaikka @ mitä se tarkoittaa, mutta nyt sinun on vaikeaa googleilla netistä tuo sinun vastaus on suoraan kopioita sieltä,

        Vai olette te vaimosi kanssa nyt kultakauppiaitakin, ohoh, no sittenhän sinä voinet vaivatta laittaa kuvan framelle sormustenne leimoista ja kertoa meille mitä mikäkin leima tarkoittaa.


    • Anonyymi

      Jaahas se on Tyttö2010Neitinen tarkastellut haaveilluusiolääväkerrostalonsa vuokranmaksuja ja siinä sivussa päätti hieman oireilla tälle palstalle.

      Muista tarkistaa vuokrat myös huomenna ennen kuin menet pummille ranssille nälkäisenä.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen aloitus Kymppi, kiitos.

      Tom Yum Gain väitetään auttavan diabeteksen remissiossa, mutta tieteellistä näyttöä tästä ei tietääkseni ole, ainakaan minä en ole tällaista tutkimusta löytänyt.

      Reseptissä käytetyt ainesosat, kuten sitruunaruoho, kaffir-limetin lehdet ja chili, sisältävät antioksidantteja ja tulehdusta vähentäviä yhdisteitä, jotka voivat tukea yleistä terveyttä. Lisäksi keiton vähäkalorinen ja ravinteikas koostumus voi auttaa painonhallinnassa, mikä on tärkeä tekijä tyypin 2 diabeteksen hoidossa.

      Diabeteksen remissio saavutetaan yleensä merkittävillä elintapamuutoksilla, kuten painonpudotuksella, hiilihydraattirajoitteisella ruokavaliolla tai jopa lääketieteellisillä toimenpiteillä. Vaikka Tom Yum Gain voi olla osa terveellistä ruokavaliota, sen vaikutus diabeteksen remissioon vaatii tarkempaa tutkimusta.

      • Anonyymi

        Rohkenen vielä kysyä mistä olet tuon Tom Yam Kai reseptin löytänyt, minun mielestäni tuo on outo.

        Oudoksun reseptissä valkopippurin ja suolan käyttöä. Minun mielestäni valkopippuri ei yksinkertaisesti kuulu autenttiseen Tom Yam Kai keittoon. Suolan lisääminen tuntuu myös typerältä. Usein jopa suositellaan käyttämään suolatonta kanalientä - ja keiton suolaisuuden määrä säädetään suolaisella kalakastikkeella. Näin toimien kalakastikkeen määrän ollessa suurempi on keitossa enemmin makua.

        Sokerin määrä reseptissä vaikuttaa myös suurelta, huomattavasti pienempi määrä riittää useinmiten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rohkenen vielä kysyä mistä olet tuon Tom Yam Kai reseptin löytänyt, minun mielestäni tuo on outo.

        Oudoksun reseptissä valkopippurin ja suolan käyttöä. Minun mielestäni valkopippuri ei yksinkertaisesti kuulu autenttiseen Tom Yam Kai keittoon. Suolan lisääminen tuntuu myös typerältä. Usein jopa suositellaan käyttämään suolatonta kanalientä - ja keiton suolaisuuden määrä säädetään suolaisella kalakastikkeella. Näin toimien kalakastikkeen määrän ollessa suurempi on keitossa enemmin makua.

        Sokerin määrä reseptissä vaikuttaa myös suurelta, huomattavasti pienempi määrä riittää useinmiten.

        Resupekka kaivanut Kuukkelista ja kääntänyt, ei osannut kuitenkaan kääntää kupillisia kotimaisiin nestemittoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Resupekka kaivanut Kuukkelista ja kääntänyt, ei osannut kuitenkaan kääntää kupillisia kotimaisiin nestemittoihin.

        Osaatko sinä kääntää kupilliset mitat kotimaisiin nestemittoihin (kiitos etukäteen)?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaatko sinä kääntää kupilliset mitat kotimaisiin nestemittoihin (kiitos etukäteen)?

        Voin vakuuttaa että osaan olen ollut naimisissa 25 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin vakuuttaa että osaan olen ollut naimisissa 25 vuotta.

        Olen myös majuri ja lentokapteeni.... minulla on yli opisto tutkinto matematiikassa ja fysiikassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaatko sinä kääntää kupilliset mitat kotimaisiin nestemittoihin (kiitos etukäteen)?

        Roiskeläppä, A, B, C, D :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roiskeläppä, A, B, C, D :)

        En nyt ihan kauheesti niistä roiskeläpistä puhuisi, jos olisi vaimo jolla on 11 vuotiaan pojan kroppa ja mustat silmät. https://ibb.co/xrD3Wm4


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin vakuuttaa että osaan olen ollut naimisissa 25 vuotta.

        no miksi et käännä jos osaat, et osaa, apina.


    • Anonyymi

      "Tulisuuden määrää voi säätää chilin määrällä ja tulisuudella."

      Aika kätevää.

    • Anonyymi

      "1/2 kiloa luutonta kananrintaa, viipaloitu"

      Menee helposti kuivaksi, koipilihat parempia.

      • Anonyymi

        "Lisää paistinpannulla esikypsennetty kana.
        Lisää sienet kanan joukkoon pannulle ja paista kypsiksi."

        No nyt menee hurjaksi.

        Kananrinta viipaleet ovat siis jo esikypsennetty, mutta ne vielä erikseen paistinpannulla(!) paistetaan kypsiksi, ja vasta tämän manööverin jälkeen kippaa ne kattilaan paistoliemineen (?).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lisää paistinpannulla esikypsennetty kana.
        Lisää sienet kanan joukkoon pannulle ja paista kypsiksi."

        No nyt menee hurjaksi.

        Kananrinta viipaleet ovat siis jo esikypsennetty, mutta ne vielä erikseen paistinpannulla(!) paistetaan kypsiksi, ja vasta tämän manööverin jälkeen kippaa ne kattilaan paistoliemineen (?).

        Kuten tiedät kun katselet Tom Yum keittojen liemen pintaa, siinä näkyy rasvakuplia ja läikkiä. Rasva kelluu ja nousee pintaan.

        Kanasuikaleiden tapauksessa esikypsentäminen tapahtuu sekunneissa kuumalla vokilla öljyssä pyöräytettynä, samaten kuin sienet. Ei ne keitossa pääse mihinkään kuivumaan.

        Kuullottaminen kuumalla pannulla sulkee lihasyiden pinnan ja estää lihanesteiden karkaamisen, samaan tapaan kuin pihvi laitetaan kuumalle pannulle samasta syystä.

        Kylmälle pannulle laitettaessa nesteet valuu pannulle. Sama tapahtuu myös jauhelihassa. Aina kuumalle pannulle.

        12 tunnin aamupuuromies voi kokeilla ensin tehdä sen ensimmäisen Tom Yuminsa ennenkuin alkaa neuvomaan.

        Kupin koko riippuu siitä mistä aineksesta on kyse. Kupillinen riisiä thaimaassa tarkoittaa noin 200 grammaa riisiä. Kupillinen vettä on noin 2,5 desiä.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lisää paistinpannulla esikypsennetty kana.
        Lisää sienet kanan joukkoon pannulle ja paista kypsiksi."

        No nyt menee hurjaksi.

        Kananrinta viipaleet ovat siis jo esikypsennetty, mutta ne vielä erikseen paistinpannulla(!) paistetaan kypsiksi, ja vasta tämän manööverin jälkeen kippaa ne kattilaan paistoliemineen (?).

        Totta helvetissä kaikki keittoliha käytetään pannulla ennen keittoon lisäämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta helvetissä kaikki keittoliha käytetään pannulla ennen keittoon lisäämistä.

        Possondeerus kun ei ole tehnyt kuin makkarakeittoa, niin se on vaikeaa tietää hänelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Possondeerus kun ei ole tehnyt kuin makkarakeittoa, niin se on vaikeaa tietää hänelle.

        Tekihän se "lohikeittoa" mutta jätti nuukuuksissaan lohet kauppaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekihän se "lohikeittoa" mutta jätti nuukuuksissaan lohet kauppaan.

        Jaahas, Sisäpiirin Apinan perinteinen viikonloppu on alkanut ja jatkoa seuraa vaihteen vuoksi 24/7.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten tiedät kun katselet Tom Yum keittojen liemen pintaa, siinä näkyy rasvakuplia ja läikkiä. Rasva kelluu ja nousee pintaan.

        Kanasuikaleiden tapauksessa esikypsentäminen tapahtuu sekunneissa kuumalla vokilla öljyssä pyöräytettynä, samaten kuin sienet. Ei ne keitossa pääse mihinkään kuivumaan.

        Kuullottaminen kuumalla pannulla sulkee lihasyiden pinnan ja estää lihanesteiden karkaamisen, samaan tapaan kuin pihvi laitetaan kuumalle pannulle samasta syystä.

        Kylmälle pannulle laitettaessa nesteet valuu pannulle. Sama tapahtuu myös jauhelihassa. Aina kuumalle pannulle.

        12 tunnin aamupuuromies voi kokeilla ensin tehdä sen ensimmäisen Tom Yuminsa ennenkuin alkaa neuvomaan.

        Kupin koko riippuu siitä mistä aineksesta on kyse. Kupillinen riisiä thaimaassa tarkoittaa noin 200 grammaa riisiä. Kupillinen vettä on noin 2,5 desiä.

        2010

        Kiitos asiallisesta kommentista Kymppi.

        Tarkennetaan kuitenkin hieman.

        "Kanasuikaleiden tapauksessa esikypsentäminen tapahtuu sekunneissa kuumalla vokilla öljyssä pyöräytettynä, samaten kuin sienet. Ei ne keitossa pääse mihinkään kuivumaan."

        Anteeksi vain, mutta aiemmin kerroit:
        ""Lisää paistinpannulla esikypsennetty kana.
        Lisää sienet kanan joukkoon pannulle ja paista kypsiksi.""
        - että ne kanasuikaleet olivat siis jo ennen pannulle laittoa esikypsennetty.

        Tom Yam Kai:n valmistamiseen toki voi vallan mainiosti käyttää esikypsennettyä kanaa, esimerkiksi jäännöspaloja aiemmin grillatusta kanasta.

        Tom Yam soppien valmistuksessa mielestäni on olennaisen tärkeää kokemuspohjaisesti tietää missä vaiheessa valmistusta mitkäkin ainekset soppaan lisätään.

        Itse jos tekisin oikein hyvää Tom Yam Kai soppaa, niin ensin minulla pitäisi olla ihan itse keittämääni kanalientä. Toki jostakin Knårrin kuutiosta voi saada aikaiseksi kelvollisen kanaliemen, mutta minun mielestäni se ei olisi oikein hyvää.

        Kanaksi soppaan valitsisin ei esikypsennetyt kanan koipipalalihat.
        Niitä sitten keittelisin 15 - 20 minuuttia (melkein haarukka kypsiksi).
        Siitä sitten jatkaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta kommentista Kymppi.

        Tarkennetaan kuitenkin hieman.

        "Kanasuikaleiden tapauksessa esikypsentäminen tapahtuu sekunneissa kuumalla vokilla öljyssä pyöräytettynä, samaten kuin sienet. Ei ne keitossa pääse mihinkään kuivumaan."

        Anteeksi vain, mutta aiemmin kerroit:
        ""Lisää paistinpannulla esikypsennetty kana.
        Lisää sienet kanan joukkoon pannulle ja paista kypsiksi.""
        - että ne kanasuikaleet olivat siis jo ennen pannulle laittoa esikypsennetty.

        Tom Yam Kai:n valmistamiseen toki voi vallan mainiosti käyttää esikypsennettyä kanaa, esimerkiksi jäännöspaloja aiemmin grillatusta kanasta.

        Tom Yam soppien valmistuksessa mielestäni on olennaisen tärkeää kokemuspohjaisesti tietää missä vaiheessa valmistusta mitkäkin ainekset soppaan lisätään.

        Itse jos tekisin oikein hyvää Tom Yam Kai soppaa, niin ensin minulla pitäisi olla ihan itse keittämääni kanalientä. Toki jostakin Knårrin kuutiosta voi saada aikaiseksi kelvollisen kanaliemen, mutta minun mielestäni se ei olisi oikein hyvää.

        Kanaksi soppaan valitsisin ei esikypsennetyt kanan koipipalalihat.
        Niitä sitten keittelisin 15 - 20 minuuttia (melkein haarukka kypsiksi).
        Siitä sitten jatkaisin.

        Minä en käytä Knorreja enkä kiehuttele kanoja, ja koivet uppopaistan, jonka jälkeen paloittelen ne nahkoineen soppaan,

        Voihan toki kaikki asiat tehdä myös vaikeasti, mutta mutta, jokaisen asia kuinka vaikeasti.

        Aidot kanaliemet täällä thaimaassa voi ostaa torilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en käytä Knorreja enkä kiehuttele kanoja, ja koivet uppopaistan, jonka jälkeen paloittelen ne nahkoineen soppaan,

        Voihan toki kaikki asiat tehdä myös vaikeasti, mutta mutta, jokaisen asia kuinka vaikeasti.

        Aidot kanaliemet täällä thaimaassa voi ostaa torilta.

        Et kiehuttele kanoja mutta uppopaistat ne ja laitat soppaan? Eikös ne kanat silloin kiehu siellä sopassa jos olet ne laittanut soppaan? Kanannahkasta tehtiin meilläpäin ennenvanhaan koiralla puruluita eikä meillä banaanejakaan syödä kuorineen.
        Tiesitkö että esimerkiksi Maggin purkissa tai pullossa olevassa kanaliemessa on puoleen litraan lientä käytetty 390g kananluita? Se on siis ihan yhtä aitoa kanalientä kuin se torin kanaliemi ja varmasti tasalaatuista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en käytä Knorreja enkä kiehuttele kanoja, ja koivet uppopaistan, jonka jälkeen paloittelen ne nahkoineen soppaan,

        Voihan toki kaikki asiat tehdä myös vaikeasti, mutta mutta, jokaisen asia kuinka vaikeasti.

        Aidot kanaliemet täällä thaimaassa voi ostaa torilta.

        Sinulla on on melkoisen omintakeiset metodit valmistaa Tom Yam Kai soppaa "siellä Thaimaassa".

        Miksi et toimisi kuten minä kerroin - jos mahdollista - toimivani?

        Eli näin: "Kanaksi soppaan valitsisin ei esikypsennetyt kanan koipipalalihat.
        Niitä sitten keittelisin 15 - 20 minuuttia (melkein haarukka kypsiksi).
        Siitä sitten jatkaisin."

        Sinä et siis käytä Knorreja vaan ostat aidot kanaliemet "siellä Chiang Maissa" torilta?

        Anteeksi vain, mutta epäilen ettet ole "siellä Chiang Maissa" ja vaikka olisit, niin sinulla ei olisi riittäviä taitoja ostaa aitoja kanaliemiä torilta. Tokihan voit vakuuttavasti todistaa, epäilyni vääräksi, aijaamalla kuvan aidosta kanaliemestä, sieltä torilta, aivan varmasti voit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et kiehuttele kanoja mutta uppopaistat ne ja laitat soppaan? Eikös ne kanat silloin kiehu siellä sopassa jos olet ne laittanut soppaan? Kanannahkasta tehtiin meilläpäin ennenvanhaan koiralla puruluita eikä meillä banaanejakaan syödä kuorineen.
        Tiesitkö että esimerkiksi Maggin purkissa tai pullossa olevassa kanaliemessa on puoleen litraan lientä käytetty 390g kananluita? Se on siis ihan yhtä aitoa kanalientä kuin se torin kanaliemi ja varmasti tasalaatuista.

        Kiitos, seuraavasta:

        "Tiesitkö että esimerkiksi Maggin purkissa tai pullossa olevassa kanaliemessa on puoleen litraan lientä käytetty 390g kananluita? Se on siis ihan yhtä aitoa kanalientä kuin se torin kanaliemi ja varmasti tasalaatuista."

        - eli tuota en tiennytkään ja oikeassa olit:

        "Ainesosat:
        Kananluut, vesi, sipuli, porkkana, rakuuna, rosmariini, timjami, laakerinlehti, suola. 500ml lientä on käytetty 390g kananluita."

        Tiesitkö sinä, että tuossa on aika monta aineosaa mainittu, mitkä eivät kuulu autenttiseen kanaliemeen ja Tom Yam Kai keittoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en käytä Knorreja enkä kiehuttele kanoja, ja koivet uppopaistan, jonka jälkeen paloittelen ne nahkoineen soppaan,

        Voihan toki kaikki asiat tehdä myös vaikeasti, mutta mutta, jokaisen asia kuinka vaikeasti.

        Aidot kanaliemet täällä thaimaassa voi ostaa torilta.

        Tiesitkö muuten sinä, että "siellä Thaimaassa" voi ostaa Knorrin thaimaalaisia kanaliemikuutioita ?


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      22
      4234
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      18
      3236
    3. Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita

      Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy
      Maailman menoa
      398
      2284
    4. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      27
      1961
    5. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      239
      1939
    6. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      1854
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      32
      1649
    8. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      1528
    9. Kulujen jako parisuhteessa

      Hei, miten teillä jaetaan kulut parisuhteessa? Työttömyyttä ja opiskelua tulee omalla kohdalla jatkumaan vielä jonkin ai
      Parisuhde
      68
      1260
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1251
    Aihe