Uusavuttomien kotikokkiexperttien hampurilaiskokki.

Anonyymi-ap

Kaikkien alojen perttien expertti kertoi kuuspolttimoisen grillinsä omistajana, että ei valmista hampurilaispihvejään grillin ritilällä vaan uunissa.

Kokille on täysin vieras asia, miksi hänen huippugrillissään jonka hankintahinnankin luonnollisesti kertoi, on parila.

Ai että miksi on parila, no uusavuttomat voipi sen itselleen selvittää seuraavan uutisen videolta:

https://yle.fi/a/74-20156504?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share

15

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Hampurilainen on ruokalaji, joka koostuu halkaistusta sämpylästä, jonka välissä on yleensä 1–2 pihviä. Tyypillisesti hampurilaisessa käytetty pihvi on valmistettu naudan jauhelihasta"

      Oletko Pikku-Posso kokeillut valmistaa jauhelihapihviä grillin ritilällä? Miten kävi?

      • Anonyymi

        Miksi pitäisi ritilällä kun ne valmistetaan parilalla, ei myöskään uunissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi ritilällä kun ne valmistetaan parilalla, ei myöskään uunissa?

        Käyttäkää hieman paksumpaa taikinaa menee ritilällä ihan hyvin, murskaa vaikka maissihiutaleita, sekoita se jauhelihaan, mausteisiin, ja kananmunaan... vain naudan jauhelihaa... tee noin 1,5 cm paksuisia pihvejä, paista grillissä molemmin puolin, hyvin toimii
        NumBall


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käyttäkää hieman paksumpaa taikinaa menee ritilällä ihan hyvin, murskaa vaikka maissihiutaleita, sekoita se jauhelihaan, mausteisiin, ja kananmunaan... vain naudan jauhelihaa... tee noin 1,5 cm paksuisia pihvejä, paista grillissä molemmin puolin, hyvin toimii
        NumBall

        Moi moi Numba!!

        Numba tässä kertoo, miten me täällä Chiang Maissa laitetaan,
        homman haisemaan. ihan ilman kuukletusta.

        >§<

        Ps. salausuus (älä Numba kerro rakkaillesi, siellä vaimon kanssa, kotona, mitään).


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.

        nämä sisäpiirin apinat eivät osaa, edes siskoni makkarasoppaa laittaa, naapuuttinin mummo laittoi intialaista massaman curryä, ja pappa haudutteli aamusta alkaen hua hinin aamupuuroa iltamarkkinoille myytäväksi...mitään en muuten oo ottanut, enkä ikinä kellohameeseen (löysiä) pieraissut, voin vakuuttaa, aivan varmasti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        PS: "jos ruoka maistuu pahalle" se on pilalla ja se kipataan tunkiolle.
        Sitä ei pelasta se että tunkee siihen lisää mausteita. Ohjeesi että "sitkeää pihviä pitää paistaa lisää" oli myös mullistavaa laatua oleva ohje.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        Järjestin näemmä Sisäpiirin Apinoiden idiooteimmalle launtai-illan puuhastelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        Onhan nuo nähty, kyrvånsyylån upeat sushit eli kalapuikkoa ja lauantaimakkaraa. Ei tarvi reseptiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        Valmistusmenetelmillä on merkitystä. Esimerkkinä vain rosvopaistiin saadaan rosvopaistin maku ja koostumus tekemällä se oikeaoppisesti maahan kaivamalla, kivien ja märkien sanomalehtien kera. Poronkäristys on myös taito ja tietolaji. Siihen pitää valita juuri tietynlainen olut lorautukseksi paistaessa, tietyistä perunoista tehty muusi ja kotimaiset puolukat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...

        Asia kunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...

        "makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee..."

        Voi elämän kevät mitä hevonpaskaa sinä osaatkin suoltaa alusta loppuun... Ei jaksa edes alkaa korjaamaan kaikkia asiavirheitä tuosta, koska koko teksti on täysin järjetön.

        2010


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      22
      4444
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      20
      3585
    3. Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita

      Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy
      Maailman menoa
      405
      2387
    4. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      27
      2081
    5. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      1984
    6. Nainen, sellaista tässä ajattelin

      Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost
      Ikävä
      239
      1959
    7. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      35
      1784
    8. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      1648
    9. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1467
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1331
    Aihe