Kaikkien alojen perttien expertti kertoi kuuspolttimoisen grillinsä omistajana, että ei valmista hampurilaispihvejään grillin ritilällä vaan uunissa.
Kokille on täysin vieras asia, miksi hänen huippugrillissään jonka hankintahinnankin luonnollisesti kertoi, on parila.
Ai että miksi on parila, no uusavuttomat voipi sen itselleen selvittää seuraavan uutisen videolta:
https://yle.fi/a/74-20156504?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share
Uusavuttomien kotikokkiexperttien hampurilaiskokki.
15
181
Vastaukset
- Anonyymi
"Hampurilainen on ruokalaji, joka koostuu halkaistusta sämpylästä, jonka välissä on yleensä 1–2 pihviä. Tyypillisesti hampurilaisessa käytetty pihvi on valmistettu naudan jauhelihasta"
Oletko Pikku-Posso kokeillut valmistaa jauhelihapihviä grillin ritilällä? Miten kävi?- Anonyymi
Miksi pitäisi ritilällä kun ne valmistetaan parilalla, ei myöskään uunissa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi pitäisi ritilällä kun ne valmistetaan parilalla, ei myöskään uunissa?
Käyttäkää hieman paksumpaa taikinaa menee ritilällä ihan hyvin, murskaa vaikka maissihiutaleita, sekoita se jauhelihaan, mausteisiin, ja kananmunaan... vain naudan jauhelihaa... tee noin 1,5 cm paksuisia pihvejä, paista grillissä molemmin puolin, hyvin toimii
NumBall - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Käyttäkää hieman paksumpaa taikinaa menee ritilällä ihan hyvin, murskaa vaikka maissihiutaleita, sekoita se jauhelihaan, mausteisiin, ja kananmunaan... vain naudan jauhelihaa... tee noin 1,5 cm paksuisia pihvejä, paista grillissä molemmin puolin, hyvin toimii
NumBallMoi moi Numba!!
Numba tässä kertoo, miten me täällä Chiang Maissa laitetaan,
homman haisemaan. ihan ilman kuukletusta.
>§<
Ps. salausuus (älä Numba kerro rakkaillesi, siellä vaimon kanssa, kotona, mitään).
- Anonyymi
Elämä on juuri niin vaikeaa kuin sen itselleen tahtoo.
https://www.youtube.com/watch?v=xEh6DgkxlwA
https://www.youtube.com/shorts/TRvG_Uv9gOU
Jopa hampurilaisia tehden kun on Sisäpiirin Apina.- Anonyymi
nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.
nämä sisäpiirin apinat eivät osaa, edes siskoni makkarasoppaa laittaa, naapuuttinin mummo laittoi intialaista massaman curryä, ja pappa haudutteli aamusta alkaen hua hinin aamupuuroa iltamarkkinoille myytäväksi...mitään en muuten oo ottanut, enkä ikinä kellohameeseen (löysiä) pieraissut, voin vakuuttaa, aivan varmasti...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.
Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.
Keittäminen
Kiehauttaminen
Paistaminen
Uunissa paistaminen
Paahtaminen
Ruskistaminen
Kuullottaminen eli freesaaminen
Wokkaaminen
Suurustaminen
Osanestesuurustus
Rasvasuurustus
Hyydyttäminen
Hyytelöiminen
Uppopaistaminen ei friteeraus
ilmakuivattaminen
Marinoiminen
Höyryttäminen
Ryöppääminen
Grillaaminen
Savustaminen
Kylmäsavustaminen
Graavaaminen
Leipominen
Kuorruttaminen
Survominen
Käyttäminen
Hapattaminen
Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.
Keittäminen
Kiehauttaminen
Paistaminen
Uunissa paistaminen
Paahtaminen
Ruskistaminen
Kuullottaminen eli freesaaminen
Wokkaaminen
Suurustaminen
Osanestesuurustus
Rasvasuurustus
Hyydyttäminen
Hyytelöiminen
Uppopaistaminen ei friteeraus
ilmakuivattaminen
Marinoiminen
Höyryttäminen
Ryöppääminen
Grillaaminen
Savustaminen
Kylmäsavustaminen
Graavaaminen
Leipominen
Kuorruttaminen
Survominen
Käyttäminen
Hapattaminen
Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.PS: "jos ruoka maistuu pahalle" se on pilalla ja se kipataan tunkiolle.
Sitä ei pelasta se että tunkee siihen lisää mausteita. Ohjeesi että "sitkeää pihviä pitää paistaa lisää" oli myös mullistavaa laatua oleva ohje. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.
Keittäminen
Kiehauttaminen
Paistaminen
Uunissa paistaminen
Paahtaminen
Ruskistaminen
Kuullottaminen eli freesaaminen
Wokkaaminen
Suurustaminen
Osanestesuurustus
Rasvasuurustus
Hyydyttäminen
Hyytelöiminen
Uppopaistaminen ei friteeraus
ilmakuivattaminen
Marinoiminen
Höyryttäminen
Ryöppääminen
Grillaaminen
Savustaminen
Kylmäsavustaminen
Graavaaminen
Leipominen
Kuorruttaminen
Survominen
Käyttäminen
Hapattaminen
Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.Järjestin näemmä Sisäpiirin Apinoiden idiooteimmalle launtai-illan puuhastelua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.
Keittäminen
Kiehauttaminen
Paistaminen
Uunissa paistaminen
Paahtaminen
Ruskistaminen
Kuullottaminen eli freesaaminen
Wokkaaminen
Suurustaminen
Osanestesuurustus
Rasvasuurustus
Hyydyttäminen
Hyytelöiminen
Uppopaistaminen ei friteeraus
ilmakuivattaminen
Marinoiminen
Höyryttäminen
Ryöppääminen
Grillaaminen
Savustaminen
Kylmäsavustaminen
Graavaaminen
Leipominen
Kuorruttaminen
Survominen
Käyttäminen
Hapattaminen
Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.Onhan nuo nähty, kyrvånsyylån upeat sushit eli kalapuikkoa ja lauantaimakkaraa. Ei tarvi reseptiä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.
Keittäminen
Kiehauttaminen
Paistaminen
Uunissa paistaminen
Paahtaminen
Ruskistaminen
Kuullottaminen eli freesaaminen
Wokkaaminen
Suurustaminen
Osanestesuurustus
Rasvasuurustus
Hyydyttäminen
Hyytelöiminen
Uppopaistaminen ei friteeraus
ilmakuivattaminen
Marinoiminen
Höyryttäminen
Ryöppääminen
Grillaaminen
Savustaminen
Kylmäsavustaminen
Graavaaminen
Leipominen
Kuorruttaminen
Survominen
Käyttäminen
Hapattaminen
Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.Valmistusmenetelmillä on merkitystä. Esimerkkinä vain rosvopaistiin saadaan rosvopaistin maku ja koostumus tekemällä se oikeaoppisesti maahan kaivamalla, kivien ja märkien sanomalehtien kera. Poronkäristys on myös taito ja tietolaji. Siihen pitää valita juuri tietynlainen olut lorautukseksi paistaessa, tietyistä perunoista tehty muusi ja kotimaiset puolukat.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.
Keittäminen
Kiehauttaminen
Paistaminen
Uunissa paistaminen
Paahtaminen
Ruskistaminen
Kuullottaminen eli freesaaminen
Wokkaaminen
Suurustaminen
Osanestesuurustus
Rasvasuurustus
Hyydyttäminen
Hyytelöiminen
Uppopaistaminen ei friteeraus
ilmakuivattaminen
Marinoiminen
Höyryttäminen
Ryöppääminen
Grillaaminen
Savustaminen
Kylmäsavustaminen
Graavaaminen
Leipominen
Kuorruttaminen
Survominen
Käyttäminen
Hapattaminen
Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...
Asia kunnossa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...
"makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee..."
Voi elämän kevät mitä hevonpaskaa sinä osaatkin suoltaa alusta loppuun... Ei jaksa edes alkaa korjaamaan kaikkia asiavirheitä tuosta, koska koko teksti on täysin järjetön.
2010
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod224444- 203585
Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita
Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy4052387- 272081
- 341984
Nainen, sellaista tässä ajattelin
Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost2391959- 351784
- 151648
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191467- 121331