Mikä ettei, sen satakertaa tullut kalaa savustettua rannalla, mikä tahansa kala kelpaa savustettua varsin juuri pöntöstä nostettu syötäväksi, ahven, muikku, lahna, hauki säynäväkin.
Aromilla saatu savunmaku kielto EU:a, myynnissä olevat juustot, liha missä niitä käytetään sisältää kaikenlaisia ihmisten terveydelle haitallisia yhdisteitä - pitäisikö savutofun syönti lopettaa jo nyt.
Tavallinen oikeesti savustettu ei sekään olisi kovin terveellistä, tähän ikään elänyt en usko että ainakaan pahasti vaikuttanut terveyteeni, joudun muutenkin tarkkailemaan mitä syön. Ihmiseltä kielletään kaikki mikä maistuu hyvältä, johtuu paljon miten olet elänyt elämäsi en kadu.
https://www.hs.fi/elama/art-2000011042164.html
Maistuisiko savukala
24
138
Vastaukset
- Anonyymi
Itse en ole koskaan oikein tykästynyt savukaloihin. Graavikala kuten lohi ja siika ovat hyviä. Savulohesta en niinkään välitä. Savukampela kyllä on hyvää.
- AnonyymiUUSI
Graavilohi on todella hyvää kun sen osaa tehdä oikein, kaikki eivät sitäkään taitoa hallitse .
- Anonyymi
Tuoreena rannalla savustettu kala on herkkua.
On arvoitus mikä kaikki on ollut oikeasti savustettua,
minkä kaupasta olemme ostaneet.
Minusta on huijausta myydä mitään muka savustettuna,
jos se ei ole savustusta nähnytkään,
vaan savuaromllla maustettua.- AnonyymiUUSI
Muista 60 luvulla Vaasan kauppahallissa. Kun ostettiin savustettua kalaa usein se oli todella hyvää , mutta en edes muista mitä kalaa se oli . Nytkin tulee vesi kielelle kun muistaa sen maun
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Muista 60 luvulla Vaasan kauppahallissa. Kun ostettiin savustettua kalaa usein se oli todella hyvää , mutta en edes muista mitä kalaa se oli . Nytkin tulee vesi kielelle kun muistaa sen maun
Sundomin böglingiä tai savusiikaa varmaan oli.
- Anonyymi
No enpä juuri parempaa tiedä. Jotta kyllä, kiitos.
- Anonyymi
Maukasta on. Varmaan särkeäkin söisin ja vaikka mitä kalaa, mutta miesystävä suostuu savustamaan vain lohta, ahventa ja siikaa. Savukampelaa ei ole syönyt miesmuistiin kun on kaupassa kallista ja järvestä missä kalastamme, sitä ei ole.
- AnonyymiUUSI
Ihme että vaan lohta savustaa kosk esim ahven ja siika om paljon parempia saustwttuina kun mitä lohi on . Vaikka toisaalta maku asia. Meidän hotellissa oli aina ennen savukalaa , ja kun tanssit oli loppu niin ihmiset halusivat savukala toustin ,ennekun lähtivät koteihinsa
- Anonyymi
Savustettu kuha! Voiko parempaa ollakaan? Kampelakin savustettuna hyvää, myönnän, mutta ei ole kuhan voittanutta. Sukulainen kalastaa ja savustaa itse.
- Anonyymi
Olen maistanut ihan nuorena jo kauan sitten, ja uudestaan myöhemminkin, eikä se hääviä ruokaa ole. Ei tee mieli, kova pitää nälän olla jos sitä syön.
- Anonyymi
Savumuikut parasta.
- Anonyymi
Kotona ruisjauhossa ja suolassa pyöritetyt, pannulla voissa paistetut, on parhaat.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Kotona ruisjauhossa ja suolassa pyöritetyt, pannulla voissa paistetut, on parhaat.
Sellaisista tykkään!
- Anonyymi
Kylmäsavu jes.
Itteä ei normisavukala oikein kiinnosta. En kai pidä savuaromista. Lisäks joku savulohi on rasvaista. Märkää.
Savusilakat poikkeus, niistä pidän. Net vaan pikkasen työläitä syödä, ruodot juusee. Samasta syystä niitten syöminen vähän sottaista hommaa.
Kylmäsavustetusta pidän enenpi. Just lohi mun mielestä oikeinkin hyvää. Aivan eri juttu, kuin normi lämminsavustettu.
Ite en juuri ole savustanut. Kauan suunnitellut pöndelle kylmäsavustinta. Ois mukava kokeilla lihaakin. Kylmässvustis mun mielestä enenpi säilytysmenetelmä, lämminsavu kuin kypsennystä. No, taitaa olla mielipide kysymys.
Mutta juu kylmäsavu kiinnostais. Koska noita arominkäyttökieltojakin tulossa, ehkä pitää savustin rakennella. Kalaa, lihaa, juustoja, makkaroita, kaikenlaista, mitä ei jatkossa kaupasta ehkä saa enää.
Ai niin. Kaasugrilliin olen joskus laittanut lastuja käryään antamaan pientä aromia. Olen ostanut sitävarten hickory puun kappaleitakin, joista vuolen lastua. Grillikyljyksessä pieni savun maku ihan jees.
Mutta kovasta savumausta en innostu. Ikinä ei ole käynyt mielessäkään ostaa savuaromia. Kohta sitä ei enää myydä, ei haittaa mua.
Veikkaan, kotisavustuksen suosio kasvaa, kun kiellot tulevat voimaan. Monet fanittaa savuaromia.
=DW= Maistuu savukala ja savujuusto mitä nytkin on jääkaapissa. On niin mahdottoman hyvä aromi.
Siis. Itse olen savustanut lohta ja siikaa. Savujuustoa ostan joskus kaupasta. Myös kevyesti savustettua kinkkuleikkeleitä. Hyvää ovat.
- AnonyymiUUSI
Minulla on kaapissa norjalaista Gudbrandsdalenin kutunjuustoa. Kallista mutta hyvää. Tutustuimme kyseiseen juustoon 60-luvulla, lapsuudessa vanhempien kanssa Norjan matkalla.
- AnonyymiUUSI
Vacuumissa ei pidä ostaa savukalaa eikä muutakaan kalaa. Listeria vaara on
suuri, se voi olla iäkkäälle kohtalokas.- AnonyymiUUSI
Vacuumi arveluttaa niin etten ole koskaan ostanut, en Norjan lohta. Laitoin alle yhdeksän euron kilon tarjous kirjolohesta uunikalaa, melkein jäi syömättä.
- AnonyymiUUSI
Ikävä kyllä ne on aina meidän kaupoissa pakattu vacuumiin ,
Anonyymi kirjoitti:
Ikävä kyllä ne on aina meidän kaupoissa pakattu vacuumiin ,
Meidän kauppaan tuli tänä keväänä tempan jälkeen oma savustamo. Saa samana päivänä savustettua ja hyvää on.
- AnonyymiUUSI
Siili25 kirjoitti:
Meidän kauppaan tuli tänä keväänä tempan jälkeen oma savustamo. Saa samana päivänä savustettua ja hyvää on.
Ruodot kun saisivat pois.....
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Ruodot kun saisivat pois.....
Nii. Ruodot varsinkin pienemmissä kaloissa on se huono puoli mut eiköhän me saada ne itsekin perkattua pois :).
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396925
- 323908
- 453280
- 342844
- 162662
- 372228
- 162176
- 372092
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482047- 391980