Huomasin vasta aikuisena, että näen objektiivisesti ajoittain ilmiöitä tunteina.
Ilmiöillä on jonkinlainen tuntu ja itsessäni osan erotella joitakin ilmiöitä.
Näen, että se on ainutlaatuinen psykologinen edistys, virstapylväs, koska aikaisemmin elämässä en osannut kohdistaa huomiotani tunteisiin.
Kun kohdistin huomioni tunteisiin aikaisemmin, en osannut nähdä mitään kolmella tavoin.
Yksi on se, että ei ollut yhtään kärsivällisyyttä pysähtyä kuuntelemaan.
Toinen, että ei ollut elämän kokemusta luotu ja tunteet puuttuivat.
Kolmas, että voin pahoin tunteista.
Tunteita oli aina liikaa ja elämä oli tunteiden puuroa, enkä saanut niistä mitään selvää ja elämä oli selviytymistä vain kaaoksen keskellä.
En edes uskonut, että tunteita kyetään tuntemaan. Moni sanoo, että 'pitää kuunnella tunteitaan', mutta väite olisi mielestäni aivan tyhjä, koska tunteet tulevat ja menevät, eikä niitä kukaan pidätä. Elämä on sen sijaan tunnehelvetti ja tunteiden pysäyttäminen olisi raastava kokemus, jota ei kaipaa.
Huomasin vasta pari vuotta sitten, että näen ilmiöt tunteina tai ilmiöt saavat minussa tietyn tunteen.
Tunne voi olla jopa haju. Kun kyse tulee tietystä ilmiöstä, niin haistan sen. Tunne ja haju sekoittuvat. Jos vedän ilmaa nenällä samaan aikaan kun ajattelen ilmiön, niin hajun mukana tulevat mielikuvat, sanat ja tapahtumat ja taustavastaukset, mitä ilmiöiden taustoilla löytyy, tietynlainen totuus. Olenko ohjelmoitu löytämään vastauksia koulutuksen pohjana ja siksi mieli tuottaa vastauksia automaattisesti?
Tämä tapahtuma on yhteydessä taas toiseen mielessä kehittyneeseen edistykseen, joka on yhtä merkittävä kuin erotteleva tunnemuisti.
Uusi toinen asia on sellainen kuin asiaan kohdistettu huomio tuo NOPEUTETUSTI ilmiöön liittyviä vastauksia. Jos kysytään, mitä ilmiö on, niin vastaukset seuraavat nopeasti ja ITSESTÄÄN. Pitää pitää keskittyminen vain samassa asiassa vaihtamatta keskittymistä toiseen ja vastaukset seuraavat sekuntien viiveillä. Mikä ilmiö sekin on elämässä?
Nuori ei tunne elämää ja kysyy, mitä uutta tapahtuu aikuisena ja vanhana ja tapahtuuko mitään? Tästä näkökulmasta katsottuna, voin sanoa, että elämä jatkuu aikuisena ja jotakin uutta tapahtuu. Liittyykö kehittyminen lasten saamiseen, että kenties uudet henkiset ominaisuudet liittyvät saatujen biologisten lasten syntymiseen ja kasvamiseen? Jos kyllä, niin sekin on vastaus heille, jotka kieltäytyvät lasten saamiselta. Kun kieltäydytte, ette kehity ja väsytte staattiseen tilaan. Naisten kehitys on dramaattisempaa kuin miesten, joiden lisääntyminen voi jatkua koko elämä ja naisten loppua aikaisin.
Mutta jos uudet hengen ominaisuudet eivät ole lapsilta peräisin - ja jokainen lapsi on erilainen, kuten perhe ja horoskooppi, niin mistä ominaisuudet olisivat olleet peräisin? Kuuluvatko ne kaikille, kuuluvatko ne tiettyyn ikään ihmisen yleisenä psykologisena ominaisuutena, kuuluuko se enemmän elettyyn aikaan 2025 ja kulttuurin kehitysasteeseen tai kuuluuko se omattuun sivistykseen, että tietty määrä tietoa sulautuu tietyksi taidoksi elämässä?
Kun mietitään korkeasti sivistyneiden työttömyyttä, joka on maailman yleinen ilmiö, niin ehkä tiedon luonteessa on luonnontieteellisiä puolia, miten tieto on meissä.
Riippuu mitä tieto koskee; tiedon määriä; tieto suhteessa ikään, sukupuoleen, rotuun ja yhteiskunta asemaan.
Voiko olla, että korkeasti sivistynyt tarvitsee enemmän aikaa, jotta tieto sisäistyisi kunnolla, koska ulkoa opittu, mieleen painettu, ei ole vielä mennyt koko oppimisen tapahtuman.
Kokonaiseen oppimiseen liittyy praktinen vaihe, jolloin tieto muuttuu oikeaksi toiminnaksi. Tieto yllättää kun ilmestyy kehon itsenäisenä tietoa vastaavana toimintana. Emme enää mieti kyseistä tietoa, mutta tiedämme ihmetykseksimme kuinka toimia. Hämmästymme että osataan. Lisäksi tiedon kokonaisuudet yhdistyvät ja synnyttävät konseksuksen toiminnassaja se yllättää, miten ne sulautuneet muuksi, mitä olisimme ennakoineet erilaisissa opituissa asioissa.
Joten syy korkeasti oppineiden työttömyyteen olisi ollut se, ettei ihminen ole antanut tarpeeksi aikaa tiedon muuntautua toiminnaksi.
Jossakin on hyvin kaunis ja nykyistä kauniimpi korkea sivistys, joka aikaansaa korkean valaistumisen asteen ja korkeudet huimaavat päätä kauneudellaan, miten tieto elää itsenäisesti ja miten vaikuttaa meissä.
Mitä tarkemmin tarkoittaa kun ilmiö saa tunne statuksen?
Tunne muuttuu älylliseksi, mielen käsiteltäväksi. Tunne olisi ollut silloin kuin eksplisiittinen yhtenäinen asia mielessä. Voin jopa käännellä sitä, vaikka kyse on tunteesta, eikä palikasta. Miten tunteita voi käännellä? Ainakin siltä se tuntuu, että tunne ei ole kokemus tasolla, mutta älyllisellä, jollakin symbolin tasolla kuin joku merkki, vaikka edelleen se on tunne.
Ihmetyttää miten tarkka on tunne mielessä ja miten se on yhteydessä mielen muihin toimintoihin ja kehon.
Ilmiöt elämässä voivat olla erilaisia. Elämä koostuu ilmiöistä. Esimerkiksi mitä tarkoittaa kävellä kauppaan.
Ilmiöt opiskellaan todella pitkään tunteina
2
68
Vastaukset
- Anonyymi
Lapsesta asti ihminen kävelee kauppaan ja vuosien jatkunut oppiminen kuinka kävellä kauppaan muuttuu opituksi elämän ilmiöksi. Minkälaisia asioita kauppaan kävelemisessä liittyy. Matkalla voi sattua erilaisia asioita ja koetaan erilaisia asioita säästä, ihmisten tapaamiseen ja liukastumiseen talvella tai kylmään. Kun mahdollisimman paljon kokemuksia kauppaan kävelemisestä on koettu vuosien varrella, tiedämme todella hyvin, mitä kauppaan menemisessä merkitsee.
Niin kun keretään hokea, että ihmisinä me väsyttiin kauppaan kävelemisestä, niin mieli muuttuu ja tuo uusia ulottuvuuksia kauppaan kävelemisessä. Kyse ei olekaan elämässä staattisesta kokemusten kirjasta, mutta kehittyvästä ihmisen psykologiasta.
Kun kysymys tulee kauppaan kävelemisestä taas, niin osaan saada tunteen psykologiaan siitä, mitä kauppaan menemisessä on kyse. Eli sanat "mennä kauppaan" ja ajatukset tuottavat, voivat tuottaa tunteen.
Tunteella on haju, tuntuma, joka kattaa kaikki kauppaan kävelemisen koetut ilmiöt sulautuneina yhteen yhdeksi tunteeksi.
Tästä katsottuna yhtenäinen tunne voi olla symbolinen. Jos osaisin merkitä konsensus tunteen, siitä olisi voinut tulla yksi merkki.
Mieli lisäkseen käsittelee tunnetta tietona, eikä tunteena. En koe kaikki kauppaan menemisen kokemukset erillisinä tunteina, mutta yhtenäisenä objektiivisena tunteena, joka sulkee sisäänsä kaikki kauppa kokemukset.
Seuraava on se, miten yksi konkretisoitu tunne, voidaan käyttää elämässä yleisesti yhdessä muiden mielen tuotteiden kanssa. Mielessä on valmis kauppaan menevä yksikkö. Voin käyttää sen vapaasti parhaiksi näkemällä tavoin.
Esimerkiksi kun keskiviikko iltana pitäisi mennä kauppaan, voin ajatella tapahtuman ja saada siitä tuntuman tunteisiin. Kun ajankohta on erikoinen kun aikakäsitys on lineaarinen, niin voin jopa seuraavana psykologian kehityksen lahjana saada vastauksen siihen, että kannattaako juuri siinä ajankohtana mennä kauppaan. Voin aistia, mitä tapahtuu keskiviikkona. Joskus en tiedä tarkasti mitä tapahtuu, mutta vaistoan, että kannattaako mennä silloin. Jotta tietäisin, mitä tapahtuu kaupassa, niin se vaatii lisää mielen ponnisteluja. Eli tunteita voi käyttää uudella tavoin sivistyneessä mielessä.
Joskus mieli saa tunteen ilman komentoa. Asiat elämässä, joita ei tilannut omassa mielessään, tuottavat eteen tunteita maailman tapahtumista. Mieli sitten löytää tunnetut tunteet ja hajunsa perusteella tutkii sitä tunnetta jollakin tavoin ja haju sitten avaa tunteen ja löytää siinä vastauksia tuntemattomasta vielä ilmiöstä.
Siinä tunne on symbolinen tunne, jota voi käsitellä haju-järjen avulla. Ajattelu ja haistaminen siten eroavat toisistaan. Haju tuottaa mielikuvia, vastauksia.
Mielenkiintoista, että voin tunnistaa tuttuja opittuja tunteita pelkästään tunne tasolla ja haju tasolla. Haistelu taas liittyy jopa keholliseen toimenpiteeseen. Voin haistella, jos haluan tai jättää ilmiö tunne tasolle, mutta kun haistelen niin tunteen tunnistaminen nopeutuu kun haistaminen on ymmärtämisen tekemistä.
Tunne tasosta suoraan joskus on vaikea tuntea kaikkea ja tunneilmiö pitää avata.
Jos tunneilmiö käsitellään tunteissa, pitää mennä lisää aikaa kun antaa tunteille tilaa vaikuttaa, mikä puolustaa sen, että tunteet ovat hitaampia ja tulevat jäljessä. Niillä on joku oliomainen, ehkä geometrinen ominaisuus jopa tunteina. Voi olla, että tunteiden käsittely tunteina ei ole aina sopivaa kun kaksi samanlaista huonosti sopivat.
Toisaalta väliin ulkopuolinen sivistyksen totuus, että tunteen rakenne voi olla erilainen eri ihmistyypeillä. Tunne voi rakentua eri tavoin ja kuitenkin olla kutsuttavana tunteeksi. Eli lopputulos on tunne, mutta rakennettu aivan eri tavoin. En tässä selitä ajatusta enempää, mutta kerron, että näin olisi voinut olla, mikä selittää, että joku ei hyväksy selitystäni tunteesta, koska hänellä on erilainen tunteen rakenne, joka edelleen on tunne.
Myös tuli vastaus, että miksi on toimettomia ihmisiä, että ehkä tunteellisuus on toimettomuutta. Tunteet vaativat toimettomuutta olemassaololleen ja toiminta hävittäisi tunteita samalla tavoin kuin liikunta tappaa tunteita ja siten voi sanoa, ettei liikunta ole kaikissa tilanteissa aina hyödyksi, mutta päinvastoin.
Lakisäädännössä pitäisi olla tunteille annettu tilaa kypsyä. Tunnistaako ja allekirjoittaako lakisäädäntö tunteiden olemassaolojen vaatimuksia? Onko laki inhimillinen? Työssä painetaan tunteista välittämättä.
On yllättävää kuinka hitaasti elämän ilmiöistä tulee tuttuja. Kuluu kymmeniä ja kymmeniä vuosia ja päädytään vain yksinkertaiseen lapselliseen tunne ilmiöön.
Voin jopa laskea sormilla, miten paljon olen ilmiöitä oppinut elämässä. Toki ilmiöiden koko skaala on pidempi ja siihen ne vuodet menevät kun keho liikkuu ja oppii laajasti eri aikoina, paikoissa, ym.
Vielä aikuisena voi erottaa vasta pari ehjää tunnetta. Niitä kyllä muistaa. Ja hämmästys syntyy siitä, että minä tunnen noita objektiivisia tunteita! Ne ovat minulla ja ne kertovat kokonaisuudessaan- Anonyymi
ilmiöistä.
Ehkä tunteiden tunnistus syntyy tietyn ikäisenä ja aluksi tunteita on pari kappaletta, mutta voivat kasvaa lukumäärissä kun kenties sivistys yhdistyy toimivaksi laajaksi kentäksi tai muista syistä samassa.
En uskonut nuorena tunteisiin koska koko nuoruus korostettiin vain järjen voimaa. Järki voitti tunteet, eikä kukaan nuori pyrkinyt tunteisiin, mikä merkitsi samaa kuin psykoosia ja kärsimystä, koska elämä ei ollut mielekäs tunne tasolla. Tunteita ei tuntenut ja elämä oli kaaosmaista.
Aikuisena ihmetykseksi tunteet palasivat takaisin, mutta eri muodossa kuin nuoruudessa. Nuori eli tunteita eikä osannut sanoa, mitä tunteet tarkoittivat. Nuori kärsi siitä, että ei osannut sanoa, mitä tunteet tarkoittavat. Aikuisena tunne taso olisi ollut kuin VASTAUSTA vain koettuun. Koin tarvittava määrä ilmiöitä elämässä, jotta peruselämä ylläpitäytyisi ja kun ilmiöt ovat tutut, tunteet astuvat peliin. Jännää, että järki väistyy tunteisiin. Nuori järjen avulla käsitteli tunteiden kaaosmaisuutta. Aikuinen ei käytä järkeä liikaa tunteisiin, koska tunteet alkaneet olla järjestäytyneitä, koska kokemus tuntee elämän perus ilmiöt ja tunteet jotenkin kattavat ne mielen järjestäytyneeksi mekanismiksi, jota voi hallinnoida lisää mielen avulla sujuvammin kuin nuoruudessa.
Yksi merkittävä askel elämässä, vaikka on kulunut paljon aikaa. On elämän hidas prosessi. Vuosikymmenen ei ole paljon. Mitä lopussa kerkeää oppia, miten paljon muuttua sadassa vuodessa? Onko ihmiselle sata vuotta edes riittävä aikaa elää?
Voi olettaa ihmisen psykologialle kolme porrasta elämässä kun elämä maapallolla jakautuu kolmeen, että joskus eläkeläisenä kenties alkaa jo kolmas vaihe. Mutta osaako kukaan nykyinen eläkeläinen kertoa, onko kolmatta vaihetta olemassa ja minkälainen se on? Onko se toiminnan ja järjen kausi?
Filosofoiden voi kysyä, paljonko järjestäytynyttä tunnetta lopussa mieleen jää. Jos oivalletut tunteet kypsyvät tosi hitaasti, niin kenties niiden lukumäärä on rajallinen? Montako niitä on yhteispelin, joita osataan eritellä, muistaa ja käsitellä mielessä? Ovatko kaikki selkeitä tai osa sumeita tunnekokonaisuuksia edelleen aikuisena?
Ja onko elämä teleologinen, että se supistuu lopussa vain yhteen asiaan. Alkoi kun monesta kokemuksen jyvästä kohti ryhmätunnetta tai tunnetta jyvien ryhmästä ja edelleen jatkaa ryhmittymistä kenties lajien yhtenäiseksi konsensukseksi, jolloin kenties lopussa päästään vain yhteen viimeiseen? Eläkeläisethän elävät ainoata hetkeä kuin pullokaulan teoriassa. Tekevät kaiken rutiinilla, eivätkä poikkea siitä, muuten häviävät kaiken. Ovat siis tottumustensa vankeja, kuten sanotaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1086927- 954441
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista483846Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee483522- 513518
- 1893465
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san242969- 672674
- 472507
- 131904