Miten tehdään hyvä suklaakuorrutus kakkuun. Kerran kokeilin jotain ohjetta eikä kuorrutus onnistunut. Kaipaisin siis nyt hyviä ja helppoja vinkkejä!
Kiitos!:)
Suklaakuorrutus
10
55144
Vastaukset
- jemmu
Minä tein hiljattain pätkiskakun, johon tuli suklaakuorrutus. Sulatin 170 grammaa (tummaa) suklaata ja 100 grammaa voita, jotka sitten hieman jäähtyneenä valutin kakun pinnalle. Kuorrutteesta tuli oikein hyvää ja helposti leikattavaa. Kakku oli myös varsin komean näköinen :)
- ilpo
lisää suklaan ja voin joukkoon vielä kermaa niin helpompi leikata. 150g suklaata 30 g voi 0,5 dl kerma
- teko-ohjeen?
ilpo kirjoitti:
lisää suklaan ja voin joukkoon vielä kermaa niin helpompi leikata. 150g suklaata 30 g voi 0,5 dl kerma
Oikeasti olen tosi aloittelija...Eli tehdäänkö kuorrutus niin, että ensin sulatetaan rasva sit siihen laitetaan suklaa, joka sulaa ja sitten lopuksi kerma?
Kiitos, jos jaksatte vastata!:) - niin..
teko-ohjeen? kirjoitti:
Oikeasti olen tosi aloittelija...Eli tehdäänkö kuorrutus niin, että ensin sulatetaan rasva sit siihen laitetaan suklaa, joka sulaa ja sitten lopuksi kerma?
Kiitos, jos jaksatte vastata!:)miä olen tehnyt.
- 8 munan kakkuun?
niin.. kirjoitti:
miä olen tehnyt.
Siinäpä se kysymys oli. Minulla on isompi vuoka, johon teen aina 8 munan kakun, josta tulee luonnollisestikin leveämpi ja korkeampikin niin riittääkö tuo kuorrutus siihen?
Kiitos tiedosta etukäteen!:) - niin joo
ilpo kirjoitti:
lisää suklaan ja voin joukkoon vielä kermaa niin helpompi leikata. 150g suklaata 30 g voi 0,5 dl kerma
ja piloille meni kuorrutus kun kermaa menit siihen sekottaa....kiva homma vieraat tulossa ja meikäläisen kakku puoli valmiina ois ollu vaa ilman kermaa parempi
- Onnistuu kyllä
teko-ohjeen? kirjoitti:
Oikeasti olen tosi aloittelija...Eli tehdäänkö kuorrutus niin, että ensin sulatetaan rasva sit siihen laitetaan suklaa, joka sulaa ja sitten lopuksi kerma?
Kiitos, jos jaksatte vastata!:)Kuumenna ensin kerma ja voi, sulata siinä kuumassa seoksessa suklaa. Pidä kerma-voiseos-kulho vesihauteessa niin pysyy niin kauan kuumana että suklaa ehtii sulaa.
- s(:
ilpo kirjoitti:
lisää suklaan ja voin joukkoon vielä kermaa niin helpompi leikata. 150g suklaata 30 g voi 0,5 dl kerma
Minäkin olen tuota kermaa kokeillut, vaan eipä tunnu auttavan. Ainakin jos sulaan valkosuklaa-voi-sekoitukseen lisää kermaa, menee pilalle koko homma. Tulee kökköistä ja jäykkää ennen kuin ehtii edes kakun päälle levittää, vaikka sitä yrittäisi sulattaa uudelleen.
- mummokokki
Kuorrutus
50g voita
6rkl kaakaojauhetta
7rkl kuumaa maitoa
2tl vaniljasokeria
450g (7dl) tomusokeria
Sekoita voi ja kaakaojauhe kattilassa. Vatkaa sekaan vuorotellen tomusokeri ja kuuma maito. Mausta vaniljasokerilla. Levitä lämpimänä kakun päälle.Koristele. - Muumimamma-91
Suklaata paljon, sanotaan vaikka 3/4 osaa 200g suklaalevystä. (Itse käytän joskus koko levyn)
Sulata suklaa mikrossa (lisää hieman vettä, yhden tl verran)ja sekoita hyvin. Lisää puolet maustamatonta tuorejuustoa sellaisesta normi-Violan-paketista.
Mitä enemmän laitat tuorejuustoa sitä 'suolaisempi' maku, joten kannattaa olla varovainen ja tarkistaa maku useaan otteeseen. Mutta itse pidän tästä kuorrutuksesta eniten, ei kovetu täysin, vaan jää ihanan pehmeäksi. : )
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 447296
- 324048
- 573575
- 503110
- 172796
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492259- 372258
- 492245
- 432238
- 162226