kummalle puolelle näkkäriin levitetään voi. tasaselle vai monttu puolelle.
Kummalle puolle näkkileipään voi
19
4721
Vastaukset
Kokeile. Sivele voita toiselle puolelle ja sitten pudota leipä lattialle. Jos se putoaa voipuoli alaspäin, niin voi oli väärällä puolella.
- kotona.
Vanha sääntö varsinkin jos on VOITA.
Kylässä monttu puolelle ja
kotona tasaselle puolelle.- siltä näyttää
Painonvartijat suosittelee voita leivän nurjalle puolelle, näin et tule syöneeksi liikaa rasvaa.
Jos sivelet voita näkkärin päälypuolelle, voita menee rutkasti enemmän, joka koloseen. - kotona.
siltä näyttää kirjoitti:
Painonvartijat suosittelee voita leivän nurjalle puolelle, näin et tule syöneeksi liikaa rasvaa.
Jos sivelet voita näkkärin päälypuolelle, voita menee rutkasti enemmän, joka koloseen.Et tainnut ymmärtää. Ennen vanhaan kun pulaa oli kaikesta, oli voi kallista (pöytämargariineja ei silloin ollut), joten huumorilla kehotettiin perheenjäseniä laittamaan voita kylässä päälipuolelle, jotta saataisiin enempi. Voita pidetiin myös terveellisenä.
Silloin ei ollut myöskään Painonvartijoita eikä niitä tarvittu. - R.T
kotona. kirjoitti:
Et tainnut ymmärtää. Ennen vanhaan kun pulaa oli kaikesta, oli voi kallista (pöytämargariineja ei silloin ollut), joten huumorilla kehotettiin perheenjäseniä laittamaan voita kylässä päälipuolelle, jotta saataisiin enempi. Voita pidetiin myös terveellisenä.
Silloin ei ollut myöskään Painonvartijoita eikä niitä tarvittu.Voita ei edelleenkään pidetä epäterveellisenä.Paitsi rasva-hysteria piireissä.
Voista saadaan muunmuassa hyvin imeytyvää d-vitamiinia,ja sen rasvahappokoostumukset lienevät paljon suosiollisemmat kuin keinotekoisesti kovetettujen kasvirasvamargariinien.
Itse asiassa voistahan on keskusteltu aina suuntaan ja toiseen.Nyt on nähtävissä taas hieman myönteisempi vaihe,mitä tulee virallisten suositusten suhtautumisesta voihin.
No,itse en ainakaan noista keskusteluista niin välitä.Ainakin voi on hyvää.
Keittämisissä ja kastikkeissa käytän öljyjä ja leivällä ja paistamisessa voita öljyä.Näin olen tehnyt pitkään.Olen hoikka ja terve ihminen. - A ja O
R.T kirjoitti:
Voita ei edelleenkään pidetä epäterveellisenä.Paitsi rasva-hysteria piireissä.
Voista saadaan muunmuassa hyvin imeytyvää d-vitamiinia,ja sen rasvahappokoostumukset lienevät paljon suosiollisemmat kuin keinotekoisesti kovetettujen kasvirasvamargariinien.
Itse asiassa voistahan on keskusteltu aina suuntaan ja toiseen.Nyt on nähtävissä taas hieman myönteisempi vaihe,mitä tulee virallisten suositusten suhtautumisesta voihin.
No,itse en ainakaan noista keskusteluista niin välitä.Ainakin voi on hyvää.
Keittämisissä ja kastikkeissa käytän öljyjä ja leivällä ja paistamisessa voita öljyä.Näin olen tehnyt pitkään.Olen hoikka ja terve ihminen.Tietämättömyytesi on uskomatonta. Aloita tutustuminen asiaan vaikka täältä:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fats.html
Ensinäkään voissa ei ole merkittävää määrää D-vitamiinia. Toiseksi voin tyydyttyneet rasvahapot ovat aterogeenisia eli sydän- ja verisuonitauteja aiheuttavia. Se että olet päällisin puolin hoikka ja terve ei kerro mitään verisuontesi tilasta. - R.T
A ja O kirjoitti:
Tietämättömyytesi on uskomatonta. Aloita tutustuminen asiaan vaikka täältä:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fats.html
Ensinäkään voissa ei ole merkittävää määrää D-vitamiinia. Toiseksi voin tyydyttyneet rasvahapot ovat aterogeenisia eli sydän- ja verisuonitauteja aiheuttavia. Se että olet päällisin puolin hoikka ja terve ei kerro mitään verisuontesi tilasta.No ei voi toki kauheita määriä sisällä d-vitamiinia,mutta erittäin hyvin imeytyvässä muodossa.
"Toiseksi voin tyydyttyneet rasvahapot ovat aterogeenisia eli sydän- ja verisuonitauteja aiheuttavia."
-mitkä tahansa tyydyttyneet rasvahapot ovat aterogeenisia.Voi tyypistä riippuen(en tiedä mistä erot johtu?Valmistus tapa?) niitä on 55-65% voin kaikesta rasvasta,ja loput ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja.
Entäs kovetettuihin kasvirasvahappoihin aina välttämättä muodostuvat trans-rasvahapot.Nykytietämyksen mukaan ne nostavat suhteellista riskiä jopa kolminkertaisesti tyydyttyneisiin rasvoihin nähden.
"Se että olet päällisin puolin hoikka ja terve ei kerro mitään verisuontesi tilasta."
-En näin väittänytkään?Enhän?-Mutta kyllä yleensä verisuonien heikko tila heijastuu terveyteen,ja alkaa näkymään ihan perusarvoissakin,kuten verenpaineet.Ja yleensä verisuonisairauksien kehityssuunta on se,että rasvan kerääntymistaipumus kehoon näkyy ulospäin,tulee kaikenlaisia aineenvaihdunnallisia häiriöitä jne jne,joiden kautta sitten päästään kohonneeseen riskiin saada verisuonisairauksia.
Ja täytyyhän painoarvoa antaa muullekkin ruokavalioon sisältyvälle ruoalle.Monilla eri asioilla keho kompensoi monia eri asioita.Kuuluisimpana esimerkkinä tieteellisesti täysin todeksi todettu ranskalainen paradoksi. - A ja O
R.T kirjoitti:
No ei voi toki kauheita määriä sisällä d-vitamiinia,mutta erittäin hyvin imeytyvässä muodossa.
"Toiseksi voin tyydyttyneet rasvahapot ovat aterogeenisia eli sydän- ja verisuonitauteja aiheuttavia."
-mitkä tahansa tyydyttyneet rasvahapot ovat aterogeenisia.Voi tyypistä riippuen(en tiedä mistä erot johtu?Valmistus tapa?) niitä on 55-65% voin kaikesta rasvasta,ja loput ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja.
Entäs kovetettuihin kasvirasvahappoihin aina välttämättä muodostuvat trans-rasvahapot.Nykytietämyksen mukaan ne nostavat suhteellista riskiä jopa kolminkertaisesti tyydyttyneisiin rasvoihin nähden.
"Se että olet päällisin puolin hoikka ja terve ei kerro mitään verisuontesi tilasta."
-En näin väittänytkään?Enhän?-Mutta kyllä yleensä verisuonien heikko tila heijastuu terveyteen,ja alkaa näkymään ihan perusarvoissakin,kuten verenpaineet.Ja yleensä verisuonisairauksien kehityssuunta on se,että rasvan kerääntymistaipumus kehoon näkyy ulospäin,tulee kaikenlaisia aineenvaihdunnallisia häiriöitä jne jne,joiden kautta sitten päästään kohonneeseen riskiin saada verisuonisairauksia.
Ja täytyyhän painoarvoa antaa muullekkin ruokavalioon sisältyvälle ruoalle.Monilla eri asioilla keho kompensoi monia eri asioita.Kuuluisimpana esimerkkinä tieteellisesti täysin todeksi todettu ranskalainen paradoksi.Täältä näkyy paljonko voi sisältää D-vitamiinia:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=500&lang=fi
D-vitamiinia on siis voissa tosi vähän. Vielä kun D-vitamiini kuuluu aineisiin, jotka imeytyvät erittäin hyvin, niin väitteesi ovat hyvin outoja. Tosi onneton peruste syödä voita.
Ja kun voin tyydyttyneet rasvahapot kuuluvat aterogeenisiin, niin miksi sitten suosittelet voita, joka niitä sisältää? Kuka tässä on kovetettuja kasvirasvoja suositellut? Mistä ne nyt tähän keksit? - R.T
A ja O kirjoitti:
Täältä näkyy paljonko voi sisältää D-vitamiinia:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=500&lang=fi
D-vitamiinia on siis voissa tosi vähän. Vielä kun D-vitamiini kuuluu aineisiin, jotka imeytyvät erittäin hyvin, niin väitteesi ovat hyvin outoja. Tosi onneton peruste syödä voita.
Ja kun voin tyydyttyneet rasvahapot kuuluvat aterogeenisiin, niin miksi sitten suosittelet voita, joka niitä sisältää? Kuka tässä on kovetettuja kasvirasvoja suositellut? Mistä ne nyt tähän keksit?"Tosi onneton peruste syödä voita."
-en minä mitään tällä ole perustellut.En minä edes itselleni perustele koko asiaa.Pidän voista.Se on perusteeni syödä sitä.Kunhan vain mainitsin tuon D-vitamiinin,jonka imeytymnen esimerkiksi kevyt maidosta (lisättynä) on kuulemma hyvinkin hankalaa joillain ihmisillä.
"Ja kun voin tyydyttyneet rasvahapot kuuluvat aterogeenisiin, niin miksi sitten suosittelet voita, joka niitä sisältää?"
-Tarkoitin lähinnä,että ei voilla ole mitään monopolia aterogeenisiin rasvahappoihin.Niitä ovat kaikki tyydyttyneet rasvahapot.
"Kuka tässä on kovetettuja kasvirasvoja suositellut? Mistä ne nyt tähän keksit? "
-Ei kukaan ole suositellut.Mutta mikäli ihminen jotain levitettä käyttää leivän päällä(kaikki ei toki käytä),niin vaihtoehtona voille ovat hyvin useasti erilaiset margariinit,jotka hyvin useasti sisältävät kovetettuja kasvirasvoja. - Exmenender
A ja O kirjoitti:
Tietämättömyytesi on uskomatonta. Aloita tutustuminen asiaan vaikka täältä:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fats.html
Ensinäkään voissa ei ole merkittävää määrää D-vitamiinia. Toiseksi voin tyydyttyneet rasvahapot ovat aterogeenisia eli sydän- ja verisuonitauteja aiheuttavia. Se että olet päällisin puolin hoikka ja terve ei kerro mitään verisuontesi tilasta.Sitä margariini on, miksi sitä ennen sanottiin: keinoihraa. Kemistien keksintöjä, ei luonnontuote.
- Tietysti
Reunoille tietysti. Varsinkin kylässä saat siten kaiken kaipaamasi huomion.
- Kapo
Kiitos, sinulta tuli fiksu kommentti. Et poikennut aiheesta. Kysymyshän oli etikettikysymys (kummalle puolelle näkkileípää voi (tai margariini) sivellään. Kysymys ei siis ollut siitä, kumpi on terveellisempää, voi vai margariini. Tämä varmaankin oli lähinnä gallup-kysely ihmisille. Kaikki eivät sitä ilmeisestikään tajunneet, sillä kommentit alkoivat rönsyillä.
- opunaolska
Kiitoksia sinulle.Tarvitsee kokeilla, herättää ehkä hiukan hilpeyttä.
- Tietysti
opunaolska kirjoitti:
Kiitoksia sinulle.Tarvitsee kokeilla, herättää ehkä hiukan hilpeyttä.
Takuusuosio seurassa tai saat rahat takaisin! :-D
- Porkkana
...levitetään voi tietysti monttupuolelle, koska se on oikea puoli. :-)
- oikealle puolelle
Voi on aina voita ja sen kun levittää näkkärin oikealle/vasemmalle/ylä-tai ala puolelle, niin ei tarvita muita lisukkeita. Sanokoon terveysintoilijat mitä tahansa, niin voita käytän ja tulen käyttämään mm. ruoan laitossa, eikä sitä kilokaupalla mene. Millään muulla rasvalla ei saada vastaavan laista makua ruokaan. En nyt sentään joka päivä tee ruokaa, johon sitä tarvitaan. P.s. Olen hoikka ja muutenkin huolehdin kunnostani hyvin,verisuoneni ovat ihan ok. Smör, smör
- oletkos varma
mistäs sää tiedät sun verisuonies ,kuntoa ennen kuin se eka paukku tulee"infrakti".
- Laihempi tapaus
Jos haluat oikein kilokaupalla sitä voita syödä, pane ihmeessä monttupuolelle. Sinne uppoaa!
- Anonyymi
Tasaiselle puolella ofc!!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 477705
- 334263
- 573735
- 503210
- 172896
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons652601- 642498
- 522403
- 402349
- 162296