Minilajikkkeinen kesäkurpitsani lykkää satoa niin ettei kaikkea ehdi syödä,siispä miten voisin sitä säilöä talveksi?
Miten säilöä kesäkurpitsasatoa?
6
5124
Vastaukset
- Matleena
Saattaa vaikuttaa oudolta, kesäkurpitsaa kakkuun, mutta ainakin meillä tuli viime syksynä tehtyä kyllästymiseen asti tätä kakkua. Varmasti voi pakastaakin tämän kakun ilman kuorrutusta ja sitten kun haluaa tarjota sitä, ottaa sulamaan ja tekee kuorrutuksen. Ei ehkä oleihan sitä mitä etsit, mutta oli pakko laittaa ja suositella.
Kesäkurpitsakakku
12 annosta
Pohja
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1/2 prk (1 dl) Valio kevytkermaa
1 dl juoksevaa Oivariinia
200 g (4 dl) kesäkurpitsaa raastettuna
Kuorrutus
1 prk (200 g) Hovi kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Pinnalle
paahdettuja mantelilastuja tai pähkinärouhetta
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kerman, rasvan ja kesäkurpitsaraasteen kanssa vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun( 2,5 l) tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 min. Kumoa hieman jäähtyneenä. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
VINKKI
Kostuta kakku halutessasi 1 dl:lla Valio omenatäysmehua. - myös
Itse olen tehnyt saamistani kesäkurpitsoista marmeladia sitruunalla maustettuna. Olen sitten leiponut muropohjaisen piirakan, johon laitan sitä täytteeksi. Piirakan täyte herätättää usein keskustelua, koska on raikkaan maukas ja vaikea arvata täytteen ainekset. Resepti löytyy, jos kiinnostaa. On kirjassa Marja- ja säilöntäopas (Tiainen, Elonen, Kilpi). Löytynee varmaan kirjastosta.
- kesäkurpitsaa
suikaleina ja kuutioina, vaatii lyhyen ryöppäyksen. Näitä voit sitten käyttää esim. Wokkeihin ja lisukkeisiin. Jos pakastat soseena, saat hyvän sosekeiton pohjan. Olen myös kokeillut kesäkurpitsasalaatin tekoa kurpitsasalaatin reseptillä. Kurpitsasalaatti on parempaa, mutta ihan kelvollista kesäkurpitsastakin tuli - itse aion kehitellä maustamista erilaiseksi oman maun mukaan...
- kesäkurpitsa
kesäkurpitsaa kirjoitti:
suikaleina ja kuutioina, vaatii lyhyen ryöppäyksen. Näitä voit sitten käyttää esim. Wokkeihin ja lisukkeisiin. Jos pakastat soseena, saat hyvän sosekeiton pohjan. Olen myös kokeillut kesäkurpitsasalaatin tekoa kurpitsasalaatin reseptillä. Kurpitsasalaatti on parempaa, mutta ihan kelvollista kesäkurpitsastakin tuli - itse aion kehitellä maustamista erilaiseksi oman maun mukaan...
Kiitos kaikille,eipähän ollut tullut mieleeni tuo pakastus...ja kakku kuulosti herkulliselta.
- Albertti41
Olsin toki kiinnostunut marmeladi reseptistä. Saanko sen sähköpostiini?
albertti41@suomi24.fi
- Tonnikalafilee
Tämä nyt ei talveen asti säily mutta muutaman ajan jääkaapissa kumminkin:
Pilko kesäkurpitsat suikaleiksi ja laita lasitölkkiin. Lisää rasiallinen anjovista sekä valkosipulisilppua. Kaada päälle kuuma säilöntäliemi, Rajamäen käyttövalmis liemi on maukasta. Anna olla muutama päivä ja NAUTI!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406983
- 323948
- 453330
- 402939
- 172716
- 372238
- 162196
- 412143
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482077- 402048