Muikkujen suolaaminen/säilöntä

kala

Eli miten muikkujen suolaaminen tapahtuu, neuvoa kaivattaisiin?

Kiitos :)

20

22809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mä vaan

      Karkeaa meri suolaa ripottelet kerroksittain kalaa ja hiukan suolaa ja kalaa ja hiukan suolaa,jne,jne,Lpuuksi pano päälle ja jääkaappiin n.1vrk ja valmista tuli.Kätevä tapa on suolata iso suuaukkoiseen lasipurkkiin ja painoksi käy ehyt uus pakastepussi jonka sisään vettä.Tai sitten vaikka pienempi lasipurkki sisäpuolelle.2-3vrk kuluttua kalat on jo liian suolasia joten ne pitää huuhdella ennen syöntiä.Toivottavasti tästä on jotain apua?

      • alk.peräinen

        Kiitoksia pikaisesta vastauksesta! Varmasti on apua. Nyt vaan muikkuja suolaamaan..


      • Anonyymi

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.

        Aloittaja varmaan tarkoitti muikkujen säilömistä, silloin ei 2h riitä, vaan ne annetaan olla suolassa.


      • Anonyymi

        Ee tarvia mitään painoja laittaa. Justiisa maistoin , noin 5 tuntia sitten suolasin. Kerroksittain karkeaa suolaa laitoin. Syömäjeleposia ovat. Rasvainen kala, mm lohi, siika ja muikku ei ime suolaa määräänsä enempää, ja ei niitä tarvii huuhdella, muuta kuin, jos haluaa syömää ruvetessaa vähän huuhdella, ja ei muuta kuin heittää helttaan ja uimavettä päälle🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ee tarvia mitään painoja laittaa. Justiisa maistoin , noin 5 tuntia sitten suolasin. Kerroksittain karkeaa suolaa laitoin. Syömäjeleposia ovat. Rasvainen kala, mm lohi, siika ja muikku ei ime suolaa määräänsä enempää, ja ei niitä tarvii huuhdella, muuta kuin, jos haluaa syömää ruvetessaa vähän huuhdella, ja ei muuta kuin heittää helttaan ja uimavettä päälle🙂

        Jaahas, taas yksi, joka ei ymmärtänyt, että kyse oli muikkujen säilömisestä suolaamalla, ei heti syötäväksi tarkoitetulla suolaamisella.


      • Anonyymi

        Äärimmäistä tönkkösuolausta. YÄK !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.

        Kyllähän lohikalat kantaa loismatoja.Suositellaan pakastamaan ensin kunnolla ja sitten vasta suolakalaksi


    • rahi

      Kuusamolaiselta sain ohjeen. Ensin puhkotaan, eli leuan alta sisuskalut pois. Vuorokausi kunnon merisuolassa, eli ladotaan kerroksittain. Keitetään 10% suola liemi, joka jäähtyneenä laitetaan kalojen päälle. säilyy kauan. Suoraan leivän päälle.

      • Warner

        On kyllä tosi hyvä ä.


      • Anonyymi

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.

        Ps. Neulamuikut käytetään aina sellaisenaan, ei puhkomista. Pieni muikku aina maukkaampi kuin suuri, paistaen ja suolaten. Muikkukeittoon suuri muikku paras. Pysyy koossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.

        Juuri noin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ps. Neulamuikut käytetään aina sellaisenaan, ei puhkomista. Pieni muikku aina maukkaampi kuin suuri, paistaen ja suolaten. Muikkukeittoon suuri muikku paras. Pysyy koossa.

        Kyllä. Muikkukeittoon suuria muikkuja. Jos on neulamuikkuja, kuka niitä alkaa puhkomaan kun muikku pienenpieni. Tiukkaan suolaan 3 tunniksi ja valmista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Muikkukeittoon suuria muikkuja. Jos on neulamuikkuja, kuka niitä alkaa puhkomaan kun muikku pienenpieni. Tiukkaan suolaan 3 tunniksi ja valmista.

        Alle 10 sentin muikkuja on turha puhkoa, samoin päätä ei poisteta.
        Kekkonen ja minä


    • kalastaja 510

      suolasin tänään muikkuja niin että en ottanut suolia pois mäti muikkuja

    • Anonyymi

      Varsinkin pienehköt, ns. neulamuikut, eivät tarvitse vuorokauden suolassapitoa. Reiluun merisuolaan ja 3 tunnin kuluttua huuhtelu kylmällä vedellä. Syömävalmiita ja sopivan suolaisia. Muikkuhan ei myöskään levitä lapamatoa, joten sitä on turha pelätä

    • Anonyymi

      Kun paistan muikkuja niin suolaan jauhoja vähän. Kuitenkin sen verran että syödessä ei suola maistu yhtään.

      Edellä on tönkkösuolauksen ohjeita, ne voi heittää sekajätteeseen (siis ohjeet).

      • Anonyymi

        Näin pitää toimia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      39
      5150
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      518
      1720
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1100
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1008
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      943
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      921
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      860
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      814
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      803
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      738
    Aihe