mitä karpalosta

mehun lisäksi

hei
karpalosato näyttää tosi hyvältä! isoja ja paljon.

Olisiko vinkkejä mitä karpalosta muuta kuin mehua. Onko kukaan kokeillut karpalo-"nektaria" siis sellaista, jossa olisi kuoriosakin mukana. Eikö se ollutkin juuri kuoressa oleva väriaine, joka estää virtsatietulehduksia. (Voin muistaa väärinkin, joka tapauksessa karpalon käyttö suojaa virtsatietulehduksilta.)

Kiitos ohjeista jo etukäteen

4

2732

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anita S.

      Kiisseli, tietysti. Karpalokiisseli kermavaahdon kera on mielestäni yksi maailman hienoimpia jälkiruokia!

    • marjatsaloo

      nektarai,ihanaa, varmaan onnistuu karpalostakin.
      Eli: marjat kattilaan pikkutilkka vettä ja hitaalla lämmöllä ja kauan kuumaksi. Aina kun nektaria tulee> toiseen astiaan

    • karpaloa:

      Suosittelen seuraavaa ohjetta:
      KARPALOMOUSSE JA KINUSKIKERMA

      2 dl karpaloita
      3 valkuaista
      1 dl tomusokeria
      (1-2 rkl karpalolikööriä)
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      3 liivatelehteä tilkka kiehuvaa vettä

      KINUSKIKERMA:
      2 dl kuohu- tai vispikermaa
      n. 1/2 dl kinuskikastiketta

      Valmistus: 1.Soseuta karpalot sauvasekoittemella tai tehosekoittimessa. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdokssi. Vaahdota kerma ja loput sokerista pehmeäksi vaahdoksi.
      2. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja soseutetut karpalot. Mausta halutessasi liköörillä.
      3. Liuota liivate tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hiukan ja lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen moussen joukkoon. Annostele mousse jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen tarjoilua.
      4. Valmista kinuskikerma. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon valmis kinuskikastike. Sekoita varovasti tasaiseksi ja annostele karpalomoussen päälle. Halutessasi voit lorauttaa lopussa kinuskikastiketta ohuena nauhana kerman ja moussen päälle.
      Olen valmistanut moussen ilman likööriä ja hyvää oli.

    • sitten hilloksi survon

      eli sulatan kuten puolukat, survon ja sekaan sokeria, tulee puolukkahillon kaltainen hillo, tosi hyvää ruoan kanssa.

      pitää vain hieman odottaa että sokeri sulaa marjoihin, mutta ei vie kauan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      46
      7455
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      4098
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      57
      3635
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      50
      3150
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2826
    6. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      52
      2386
    7. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      53
      2327
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      43
      2268
    9. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2268
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2246
    Aihe