Oikein onnistunutta wiinietikkaa kaikenlisäksi. Jokin meni kotiviinin teossa täysin päin per...
Mutta yatäväni väitti sen olevan erinomaista esim. riistan tai lampaan marinointiin. Nyt ei puutu kun se riista tai lammas.
Etikkaa tuli...
4
2789
Vastaukset
Alkoholikäyminen on anaerobinen reaktio. Käymisastian on oltava siis ehdottoman ilmatiivis. Ilmatiiviistikin käynyt viini hapettuu bakteerien (etikkahappo-) vaikutuksesta hapen läsnäollessa etikkahapoksi. Avattu viinipullollinen (myös kaupan) hapettuu jo viikossa etikaksi: 2CH3CH2OH O2 --> 2CH3COOH. Ilmatiiveys on tärkeää siis paitsi käydessä, niin myös kirkastus, pysäytysvaiheissa, säilytyksessä jne. Toisaalta viiniä käsiteltäessä happea kuuluukin päästä hieman viinin sekaan, että se kypsyisi, mutta astioiden tulee olla aina ilmatiiviitä. Olisiko päässyt tapahtumaan ilmavuoto??
- hdj
kilpailemaan rajamäen etikan kanssa---
- seppo kalmari
Mites silloin jos on viiniä ämpärissä joka on tiivis, mutta vain puoliksi täynnä? Muuttuuko etikaksi?
- tekija4
Jos on käyminen on pysähtynyt, sokerin loppumisen vuoksi
on suuri vaara että etikkaa tulee.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 477675
- 334253
- 573735
- 503200
- 172886
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons652591- 562455
- 512398
- 402349
- 162286