Olen aiolin ystävä, mutta en saa tehtyä kelvollista valkosipulimajoneesia kotioloissa. Siitä tulee jotenkin kitkerän makuista. Valmistuksessa olen käyttänyt ihan vaan oliiviöljyä (Bertolli extra virgin), keltuaisia ja sitä valkosipulia.
Ravintoloissa ja ulkomailla on joskus tosi hyvää aiolia, joskus myös vähän kitkerämpää. Herkkusuille vinkki; pizzeria Denniksen valkosipulipihvi ja juuri se aioli siinä on taivaallista! Voi kun joku ravintolan henkilökuntaan kuuluva kertoisi reseptin...
Siis; miten teette hyvää aiolia kotonanne?
Hyvä aioli-ohje
3
3920
Vastaukset
- aioli11
2keltuaista 3valkosipulinkynttä 0.5rkl valkoviinietikkaa 1rkl sinappia 2dl rapsiöljyä suolaa,valkopippuria öljy tipottain vatkattuun keltuaiseen
- pamix
tai muu vastaava sauvasekoitin, kaikki aineet kapeaan astiaan, ei niin kapee ettei sekoitimen pää´( SE PYÖRIVÄ) mahdu sinne. laite pohjalle asti ja täysille pikkuisen liikutteket sitä ylös alasin niin saat mahtavaa valkosipulimajoneesia jota myös toisella nimell akutsutaan.
- mun mielestä
On kanssa ok rapsiöljy, koska on miedomman makuista kuin oliivisellainen. Itse laitan tuoretta sitruunaa, ja persiljaa, myös tuoretta, ja maustan muutamalla tabasco tipalla.Ja henk. koht. punaviinietikkaa, mielellään laadukasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010