Mausteeton mämmi

Popsi

Olisin tiedustellut tietääkö kukaan, missä leipomossa valmistetaan mausteetonta mämmiä. Yleensä mausteena on aina pomeranssinkuori, mutta radiossa kuului ohjelma jossa haastateltiin leipuria(Hannu Lehtimäki), joka valmistaa mämmin ilman mausteita. Jos joka on tietoinen asiasta, niin ensi vuonna minäkin saisin syödä mämmiä, tälle vuodella tieto ei taida keritä!!!

2

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noin...

      10 vuotta tehnyt mämmin itse. Se on oikeasti helpompaa, kuin kuvittelis. Ensimmäisen kerran lisäsin pomeranssia mämmiin, koska kaikki tuli iahn vain omana käyttöön. Muuten olen jättänyt mämmin aina hyvin naturelliksi, koska silloin jokainen asiakas on saanut maustaa mämminsä ihan oman maun mukaan. On siis ollut suolatonta, sokeritonta, mausteetonta ja luomua.

    • Anonyymi

      Omassa keittiössä saa mieleisensä mämmin. Tämän ohjeen mukaan voit valmistaa mämmin makeuttamatta ja maustamatta. Makua saadaan ainoastaan imeltämällä ja pieni määrä suolaa lisätään imeltymisen jälkeen.

      Ainekset:

      3,5 litraa vettä
      400 g maltaita
      1100 g ruisjauhoja
      1 teelusikallista suolaa
      Voit tehostaa imeltymistä lisäämällä mämmiseokseen 1/2 kg perunoista ja suolattomasta vedestä valmistettua notkeaa perunasoiosetta.

      Ohje:

      Keitä vesi kattilassa ja jäähdytä noin 70 asteiseksi. Sekoita maltaat ja jauhot kuivina kulhossa valmiiksi.
      Lisää kaikki jauho-mallasseos kattilassa vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Mämmiseos saa olla tässä vaiheessa "liian sakeaa".
      Laita mämmiseoskattila 70 asteiseen uuniin. Anna mämmiseoksen imeltyä noin 3-(4) tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Voit varmistaa imeltymisen maistamalla.
      Laita imeltynyt mämmiseos liedelle. Notkista "liian sakea" mämmiseos kuumalla vedellä tarvittaessa notkeahkon puuromaiseksi ja lisää suola. Mämmiseos palaa herkästi pohjaan. Kuumenna mämmiseos varovasti ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen niin että mämmiseos alkaa hiljalleen kuplimaan ja anna kuplia hiljalleen ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen noin 10 minuuttia.
      Siirrä mämmiseos sivuun ja anna seisoa noin 15-30 minuuttia välillä sekoittaen.
      Laita mämmiseos korkeareunaiseen lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 190-200 asteisessa uunisssa noin 1/2 tuntia ja alenna uunin lämpötila noin 125-135 asteeseen, niin voit paistaa täysiä vuokia. Lisää pinnalle paistamisen aikana noin 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista. Näin mämmiseos ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän mämmin.
      Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 3-4 tuntia.

      Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      40
      6993
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3948
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3330
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2949
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2726
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2196
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2153
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2087
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      40
      2058
    Aihe