teeren riiputus

aloottelia

pitääkö teeri suolistaa, ennen riiputusta?

16

14324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hupsista.

      suosittelisimpa sen suolistamaan heti kaadon jälkeen...sitten täytät sen ilmavalla tavaralla kuten katajanoksilla tai sanomalehellä ja sen jälkeen viileään ilmastoon riippumaan...kuten kellariin tms.

      • teeren

        olevan raakakypsä silloin ,kun laittaa ongrenkoukun sen silmään ja laittaa sen riippumaan. Sitten kun se itsestään putoaa, se on valmis kynittäväksi.


    • Hevosmiehiä

      Poika teertä ei tarvi riiputtaa niin kauan, jos on kylmä alle 10 astetta, 2-3 vrk.Lämpimällä vuorokausi saattaa riittää. Ei saa alkaa haisemaan. Tarkempia ohjeita löytyy varmaan googlaamalla. Tai esim riista.fi.

      • paskaa

        mieluummin saa haista, kun on raakaa. Haju lähtee pesemallä ja paisti on mureaa.


      • tosiaankin
        paskaa kirjoitti:

        mieluummin saa haista, kun on raakaa. Haju lähtee pesemallä ja paisti on mureaa.

        oikeassa.Sääntöjen mukaan riiputtamalla mureutetusta lihasta olisikin pinta leikattava pois.Miksihän?Pesu kyllä asian korvaa.Luulisin että suurin osa metsästäjistä vain kuvittelee riiputtaneensa lihan.Riiputus ajat ovat yllättävän pitkiä.Jos veri ja irtonaiset roippeet vähän haiskahtaa on liha erittäin hyvin riiputettu.


      • pinnan
        tosiaankin kirjoitti:

        oikeassa.Sääntöjen mukaan riiputtamalla mureutetusta lihasta olisikin pinta leikattava pois.Miksihän?Pesu kyllä asian korvaa.Luulisin että suurin osa metsästäjistä vain kuvittelee riiputtaneensa lihan.Riiputus ajat ovat yllättävän pitkiä.Jos veri ja irtonaiset roippeet vähän haiskahtaa on liha erittäin hyvin riiputettu.

        kuorimisesta.
        Annan itse jäniksenkin olla viileässä monta päivää ja silloinhan sen pinta kuivaa tummaksi.
        Raakakypsyttämisen jälkeen käytän fileerausveistä.
        Paisti vain halki ja veitsellä nahkaa pitkin ja komea raakakypsynyt liha on käyttövalmista. Lähtee kaikki kalvot ja jänteet mukavasti.Kannattaa kokeilla.


      • Eränkulkija
        pinnan kirjoitti:

        kuorimisesta.
        Annan itse jäniksenkin olla viileässä monta päivää ja silloinhan sen pinta kuivaa tummaksi.
        Raakakypsyttämisen jälkeen käytän fileerausveistä.
        Paisti vain halki ja veitsellä nahkaa pitkin ja komea raakakypsynyt liha on käyttövalmista. Lähtee kaikki kalvot ja jänteet mukavasti.Kannattaa kokeilla.

        Muistakaa, että eläin nyljetään AINA vasta riiputuksen jälkeen.
        Nahka ja/tai höyhenpuku suojaavat eläintä lialta ja kuivumiselta.


    • tietoa

      suolista lintu heti ja täydä vatsa ontelo bebandinella ettei pääse bakteerit lisääntymään, sopiva määrä bebantinea on lintua kohti noin 500grammaa, tuotetta saa vapaasti hyvin palvelevista apteekeista.

      • gunnarpässi

        Kerrotko lisää - oli hyvin hauska juttu!


      • toope

        Moro!

        Kaiken paras konsti on täyttää ammutun linnun sisusta karkealla merisuolalla. Suolaa menee n. 4kg. siis 4 kg!

        Roikota lintua loppusyksy ja joulun alla sinulla on tönkkösuolattua teertä.

        Olen varma ettei muut ole kokeilleet. Toivottavasti et kokeile sinäkään.


      • juskajaska
        toope kirjoitti:

        Moro!

        Kaiken paras konsti on täyttää ammutun linnun sisusta karkealla merisuolalla. Suolaa menee n. 4kg. siis 4 kg!

        Roikota lintua loppusyksy ja joulun alla sinulla on tönkkösuolattua teertä.

        Olen varma ettei muut ole kokeilleet. Toivottavasti et kokeile sinäkään.

        Nyt olen riiputtanut lintua lähes vuoden ja ajattelin käydä katsomassa, joko liha on mureaa.......


      • etikkaa
        juskajaska kirjoitti:

        Nyt olen riiputtanut lintua lähes vuoden ja ajattelin käydä katsomassa, joko liha on mureaa.......

        hathahaur


    • vastausta*

      Koska niin moni "Urho" ja "Pekka" heittelevät eri nimimerkeillä apukoulussa oppimiaan
      kirjoituksia niin annetaan kysyjälle yksi asiallisempikin vastaus:
      Ensinnäkin riista suolistetaan heti kaadon tapahduttua.

      Riistan riiputus
      Me suomalaiset metsästäjät riiputamme riistaa aivan liian lyhyen aikaa. Liha ei ole silloin vielä ehtinyt saavuttaa täyttä mureuttaan, jonka huomaa riistan maustakin. No miksi sitten riistaa tulisi riiputtaa kauemmin? Riistaeläimen kuoltua sen lihakset supistuvat. Tätä kutsutaan kuolinjäykkyydeksi. Tämä jäykkyys on siis saatava pois riistasta ennen sen pakastamista, muuten lihasta tulee aina sitkeää ja kuivaa. Liha ei siis mureudu pakastettaessa. Lihan omat entsyymit saavat aikaan tämän mureutumisprosessin. Kunnolla riippunut lihassa on makeahko tuoksu. Liha riiputetaan viileässä, kuivassa ja ilmavassa paikassa. Muista suojata liha aina kärpäsiltä!

      Riiputusaika vaihtelee lämpötilan mukaan:
      20 tai enemmän: liha mureutetaan jääkaapissa. Linnut asetellaan selälleen ja nisäkkäät leikataan paloiksi - palaset laitetaan muovipusseihin ja viedään viikoksi jääkaappiin, jonka jälkeen ne sitten pakastetaan.
      10 astetta tai enemmän: riiputetaan1-2 päivää.
      10 - 5 astetta: riiputetaan viikon verran..
      5 - 0 astetta: riiputetaan kaksi viikkoa.
      Alle 0 astetta: riiputetaan kauemman aikaa

      Talvella ammuttu jänis tai muu riista ei saa päästä jäätymään, koska muuten mureutumisprosessi ei pääse alkamaan. Nisäkkäät riiputetaan takaraajoista ja linnut puolestaa kaulasta. Näin veri ja muut nesteet pääsevät valumaan vähempiarvoisiin osiin. Muista, että eläin nyljetään vasta riiputuksen jälkeen. Talja sekä höyhenpuku suojaavat eläintä lialta ja kuivumiselta.
      Lue lisää http://www.luonnossa.net/phpBB/viewtopic.php?f=117&t=127&start=0

      • Anonyymi

        Arvostan vastausta Suomen eniten. Tulipa opittua 47 sekunnissa enemmän riiputuksesta, entä 3 vuoden aikana yhteensä.


    • Anonyymi

      Meidän seurassa on aina vedetty pitkää tikkua siitä, kuka riiputtaa. Olipa hyvä saada tietoon vaihtoehtoisia toimintatapoja. Kiitos!

    • Anonyymi

      Metsästäjä pitää suolistaa ennen metsästystä ja teeren on annettava olla rauhassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      39
      5150
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      518
      1730
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1100
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1008
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      943
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      921
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      870
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      814
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      803
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      738
    Aihe