Paljon 1 liivatelehti vastaa agar agaria?
Eli ohjeessa lukee että tarvitaan 4liivatetta (juustokakku) niin paljonkos laitan agar agaria että vastaa tuota liivate määrää? Agarini on jauheena.
Paljon agar agaria..
8
6363
Vastaukset
- jos...
laskis sillain, että marmeladiin menee 15g agar agaria / 5dl nestettä ja leikattavaan hyytelöön menee 8-9 lehteä/5 dl. Silloin 4 lehteä = 6,7-7,5 g agar agaria.
Käytännössä en sitten tiedä, meneekö se noin.- ???
Kiitos vastauksesta!
En ole liivatetta käyttänyt kuin joskus vuosia sitten, uskon siis sinua laskelmiesi kanssa. Ei kun vain kokeilemaan. - ???
??? kirjoitti:
Kiitos vastauksesta!
En ole liivatetta käyttänyt kuin joskus vuosia sitten, uskon siis sinua laskelmiesi kanssa. Ei kun vain kokeilemaan.Olisi mielenkiintoista kuulla, miten juustokakkusi onnistui. Olen monta kertaa miettinyt liivatteen korvaamista agarilla nimenomaan juusto yms. hyytelökakuissa mutta en ole lähtenyt kokeilemaan. Tuliko kakusta yhtä hyvin leikattavaa kuin liivatteella?
- ???
??? kirjoitti:
Olisi mielenkiintoista kuulla, miten juustokakkusi onnistui. Olen monta kertaa miettinyt liivatteen korvaamista agarilla nimenomaan juusto yms. hyytelökakuissa mutta en ole lähtenyt kokeilemaan. Tuliko kakusta yhtä hyvin leikattavaa kuin liivatteella?
Tänään tein kakun hyytymään, huomenna vasta leikataan syötäväksi. Voin siis kertoa tuonnempana kokemusta siitä.
Tein siis kakun tänään, ja tuon agar agarin kanssa oli toimittava ripeästi, kun sen sekoittaa kuumaan nesteeseen, muuten paakkuntuu.
Kakkuni resepti on tädiltäni ja samalla ohjeella tein kuin hän; 400g tuorejuustoa, 2dl kuohukermaa vaahdotettuna, 400g sulatettua taloussuklaata, 1dl kahvia (johon sekoitin agarin kiehuvaa vettä noin 2dl), 1dl sokeria, 2tl vaniljasokeria (konjakkia vähän agarin maun peittämiseksi, oli tädin ohje). Tätini ei tosin muistanut paljon laittoi agaria ja itse laitoin sitä noin 2rkl toisen neuvon mukaan. Tätini taannoin tekemä kakku oli hyvin leikattavissa, eli pysyi hyvin kasassa. Toivon että omanikin huomenna. Voin ilmoitella myöhemmin miten oma kakkuni "käyttäytyi". - ???
??? kirjoitti:
Tänään tein kakun hyytymään, huomenna vasta leikataan syötäväksi. Voin siis kertoa tuonnempana kokemusta siitä.
Tein siis kakun tänään, ja tuon agar agarin kanssa oli toimittava ripeästi, kun sen sekoittaa kuumaan nesteeseen, muuten paakkuntuu.
Kakkuni resepti on tädiltäni ja samalla ohjeella tein kuin hän; 400g tuorejuustoa, 2dl kuohukermaa vaahdotettuna, 400g sulatettua taloussuklaata, 1dl kahvia (johon sekoitin agarin kiehuvaa vettä noin 2dl), 1dl sokeria, 2tl vaniljasokeria (konjakkia vähän agarin maun peittämiseksi, oli tädin ohje). Tätini ei tosin muistanut paljon laittoi agaria ja itse laitoin sitä noin 2rkl toisen neuvon mukaan. Tätini taannoin tekemä kakku oli hyvin leikattavissa, eli pysyi hyvin kasassa. Toivon että omanikin huomenna. Voin ilmoitella myöhemmin miten oma kakkuni "käyttäytyi".Kakku onnisyui hyvin, pysyi hyvin kasassa leikatessa eikä valunut. Vähän koostumus tuntui syödessä rakeiselta, mutta se taitaa olla agarin huonopuoli seikoitettaessa maitopohjaisiin tuotteisiin, muistelisin niin.
- Se edellinen
??? kirjoitti:
Kakku onnisyui hyvin, pysyi hyvin kasassa leikatessa eikä valunut. Vähän koostumus tuntui syödessä rakeiselta, mutta se taitaa olla agarin huonopuoli seikoitettaessa maitopohjaisiin tuotteisiin, muistelisin niin.
joku kerta. Vähän epäilinkin tuota rakeisuutta, mutta ei kai se kauheesti haittaa. Rakeisuuden tuntua voisi varmaan vähän saada vähemmäksi, jos sekoittaisi sattumia esim. suklaasta joukkoon... Mutta kiitos kun kerroit vielä kokemuksesi, en ole ennen kuullut kenenkään käyttäneen agaria maitopohjaisiin hyytelökakkuihin, joten hyvä tietää.
- ???
Se edellinen kirjoitti:
joku kerta. Vähän epäilinkin tuota rakeisuutta, mutta ei kai se kauheesti haittaa. Rakeisuuden tuntua voisi varmaan vähän saada vähemmäksi, jos sekoittaisi sattumia esim. suklaasta joukkoon... Mutta kiitos kun kerroit vielä kokemuksesi, en ole ennen kuullut kenenkään käyttäneen agaria maitopohjaisiin hyytelökakkuihin, joten hyvä tietää.
Rakeisuus tulee selvemmin esille mitä kylmempi kakku, sen huomasin. Huoneen lämmössä ollut kakku on miellyttävämpi, kuin juuri kylmästä tullut.
- Anonyymi
Se edellinen kirjoitti:
joku kerta. Vähän epäilinkin tuota rakeisuutta, mutta ei kai se kauheesti haittaa. Rakeisuuden tuntua voisi varmaan vähän saada vähemmäksi, jos sekoittaisi sattumia esim. suklaasta joukkoon... Mutta kiitos kun kerroit vielä kokemuksesi, en ole ennen kuullut kenenkään käyttäneen agaria maitopohjaisiin hyytelökakkuihin, joten hyvä tietää.
Eikös agar jauhe pitänyt laittaa kylmään nesteeseen ja keittää vaan 2 min?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467465
- 324108
- 573635
- 503150
- 172826
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons522386- 532327
- 432278
- 372268
- 162256