onnistuuko, jos tekee marenkeja ja laittaakin sokerin sijasta makeutusainetta. Kokemuksia?
Marengit ja makeutusaine
5
2301
Vastaukset
- kikka
minä en ainakaan saanut onnistumaan.:(
- kirputtaja
Onnistuu mutta maku on todellakin aika karmaiseva. Itseasiassa marengit on jopa helpompi ja nopeampi tehdä makeutusaineella(kovettuvat nopeammin)
- Jippii
kovettuu nopeammin ja maku muistuttaa paahdettua vaahtokarkkia. laiton mukaan myös vanilija aromia. Nannaa. Maku ei ole mielestäni ollenkaan huono ja valmistuvatkin n.50 minsassa
- kooooooooooookos
Jippii kirjoitti:
kovettuu nopeammin ja maku muistuttaa paahdettua vaahtokarkkia. laiton mukaan myös vanilija aromia. Nannaa. Maku ei ole mielestäni ollenkaan huono ja valmistuvatkin n.50 minsassa
löytyykö vanulja-aromia ihan tav kaupasta? onko alkoholipohjaista?
ja vielä, kauanko ja missä asteissa paistoit ja minkä kokoisina kakkaroina?
- marengokokook
Tein eilen marenkeja 3 valkuaisella, 7 rkl sokeria, uunissa 1h 100 astetta. Avasin uunin luukun ja annoin hetken olla. Herkullisia tuli, ei sellaisia kovia ja äklöjä kuin kaupan marengit, vaan pehmeitä sisältä.
Tänään tuplasin annoksen (loppuivat eilen niin nopeasti), mutta puolet sokerista korvasin makeutusaineella. Vaahtoutui melko lailla yhtä hyvin kuin eilen, tosin vaahdon maku oli jotenkin karmea, pistävän pahvimainen vivahde siinä oli.
Annoin olla samalla tavalla uunissa, ja
lopputulos oli
ulkonäöltään samanlainen, mutta sai hieman beigeä väriä uunissa, eli
maultaan samanlainen, mutta se outo sivumaku ei ollut kokonaan kadonnut
sisältä liian vaahtomaisia.
eli en käytä makeutusainetta toiste ainakaan tuolla reseptillä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 447256
- 324028
- 563549
- 463062
- 172786
- 372258
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482236- 432228
- 162226
- 462191