Hei!
Säilöin syksyllä paljon puolukkaa lasipurkkeihin survoksena. Purkit ovat kellarissa, ja perhe on syönyt niitä tyytyväisenä.
Mutta nyt on kriisi! Hain eilen lasipurkin, ja survoksen päällä oli hometta. Kuorin homeen reilulla kädellä pois ja söin survosta. Ja hämmästyin. Maku muistuttaa karvasmantelia!
Hain kokeeksi toisen purkin, jossa ei ollut yhtään hometta pinnalla. Ja sekin haisee ja maistuu karvasmantelille!
Tietääkö kukaan mistä omituinen maku johtuu? Onko se vaarallista?
puolukan säilönnässä ongelma
2
828
Vastaukset
- tuo
voi olla tottakaan.Iät ajat olen säilyttänyt survottuja puolukoita kannellisissa sankoissa tai ruost teräs kannuissa,eikä koskaan ole moista sattunut vaikka olisivat ylivuotisiakin.Oletkohan sotkenut jotain muuta vahingossa marjoihin,tai olisiko ehkä syy liian pienissä astioissa.Muutakaan en keksi noin mahdottomalle tapaukselle.Mielestäni puolukka on muuten survottava ihan tavallisella puu pulikalla.Ei missään tapauksessa lihamyllyllä.En tiedä miksi mutta joskus olen kokeillut ja meni pieleen.
Joo,tuohon vaarallisuuteen en osaa sanoa mitään. - purkeissa
Vanha juttu mutta vastaan silti:
1. Purkeissa on ollut bakteereja
2. Kellari on liian lämmin.
Epäilen vaihtoehtoa kaksi, sillä puolukan pitäisi säilyä aika hyvin muoviastioissakin. Mutta itse olen kyllä puolukkapurkitkin keittänyt. Se, että säilöö keitettyihin purkkeihin ei aina riitä, vaan bakteereja voi tarttua käsistäkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457422
- 324088
- 573635
- 503140
- 172826
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons522366- 532327
- 432268
- 372258
- 162246