4-5 kokonaista valkosipulia
liemi:
1dl viinietikkaa
1dl vettä
2tl suolaa
4-5rkl sokeria
2 laakerinlehteä
1 rkl rouhittuja pippureita
lisäksi:
1/2dl öljyä
tuoretta rosmariinia
Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut valkosipulin kynnet. Keitä kynsiä n.5min.
Lisää lopuksi liemeen öljy ja rosmariini.
Tölkitä kynnet liemineen puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä.
Marinoidut valkosipulit
6
1548
Vastaukset
- skäribo
Kerrotko vielä kuinka pian valkosipulit ovat valmiita nautittavaksi.
Lienee viisainta tehdä saman tien useampi purkki, eivät varmaan säily meillä syömättä kovin pitkään... :) - rotissööri
toi on hyvä resepti. Niitä voi myös valmistaa maitohappobakteerein hapattamalla.
- lexander
ystävät resepti kirjoitti:
minulla on ollut vähän samanlaisia ongelmia ja olen ne poistanut seuraavasti
Keitä kuppeja vedessä muutama minuutti, jolloin ne hajoavat komponentteihinsä. Liimaa sitten ne yhteen epoksihartsilla (esim. ARALDIT). Liima on kuivuttuaan elastista ja sallii pienen puun liikkeen. Sitten vain kovaa käyttöä.
- valkosipulin diggaaja
Miksi ihan tuoreet (mutta kuorimisen helpottamiseksi keitetyt) ja hyvät valkosipulinkynnet marinointiliemessä muuttuvat jopa alle viikossa vihreiksi? Onko se hometta tai jotain muuta vaarallista? Olen joskus aikaisemmin huomannut saman ilmiön. Ihan sama juttu, ovatpa lasitölkit jääkaapissa vai keittiön apupöydällä.
Mistä saa tuoreita valkosipuleita marinointia varten ? Markettien sipuleissa on usein jo ituja ja pehmeitä joukossa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 417054
- 323958
- 473391
- 402959
- 172736
- 372238
- 162206
- 412173
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472127- 402078