mutta on hiukan ongelmaa..meinaan kun teen ns juuren ja annan olla vuorokauden muhimassa,niin lisäänkö loput aineet koko juureen seuraavana päivänä,vai otanko juuresta jonkin verran sivuun johon lisään ainekset?meinaan kerran yritin tehdä ,lisäsin edellispv juureen loput tarvittavat aineet niin leivästä tuli todella pahaa ja hapanta?auttakaa!!oon googlettani ohjeita ja kaikki ohjeet näyttäis että koko juureen lisäis muut..mut sit tulos on toi!!!
ruisleipää---
5
2080
Vastaukset
- beroliina
Täällä toinen, joka haluaisi tehdä ruisleipää. Asun Saksassa ja se, mitä täällä saa, ei maistu samalta kuin Fazerin tai muiden hyvien suomalaisten revityt ruispalat ym. Minun saksalainen mieskin tykkää suomal. leivästä, mutta tarvitsisin kunnollisen ohjeen. Olisiko se jollain päässä tai kirjassa?
- ei meinaa löytyä
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1 - beroliina
ei meinaa löytyä kirjoitti:
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
KIITOS OIKEIN PALJON!
Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä. - Vanha kokki
beroliina kirjoitti:
Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
KIITOS OIKEIN PALJON!
Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä.mahdollisuus jonkun ystäväsi kautta tuottaa sinne Helsingin myllyn valmistamaa Myllärin ruisleipäaines nimistä tuotetta, pääset leivonnassa tosi helpolla. Leivon usein itsekin ko. aineksista reikäleipiä, ovat täysin kilpailukykyisiä minkä tahansa ostoleivän kanssa. Helppous piilee siinä, ettei tarvitse lisätä kuin vesi, kaikki muu on valmiina oikeisssa suhteissa. Hintakin on varsin kohdallaan. Suosittelen mitä lämpöisimmin. Saatavana alk.kilon pusseissa sisältää tarkat valmistusohjeet.
- Anonyymi
ei meinaa löytyä kirjoitti:
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1Kuka enää nykyään, vuonna 2007, omistaa leipäkoneen?!? Sehän on jo ikivanhaa muotia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod225184- 254358
- 272471
- 342264
- 371998
- 151918
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191597- 121531
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons211257Kerranki asiat oikein
Ilkka ja muut pienpuolueeet...teitte hyvän työn kun valitsitte pätevän henkilön virkaan eikä kepulle passelia!! Jatkakaa101174