Mihin ruokiin raaka valkosipuli sopii? Haluaisin alkaa syömään sitä päivittäin, mutten oikein keksi mihin ruokaan sitä laittaa.
Miten käytätte raakaa
14
3435
Vastaukset
- aaasas
Aivan kaikkeen
- CountDrakula
Ennen käytin loheenkin, mutta kun teeveekokki väitti, ettei loheen kuulu laittaa valkosipulia (en tiedä miksi), niin en enää käytä lohen kanssa.
- valkosipulia
Paista huoneenlämpöinen liha kuumalla pannulla, mitä parempi liha, sitä lyhyempi paistoaika.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Salaattia lautaselle, liha keskelle, ja tuoretta valkosipulia puristettuna siihen viereen, josta joka suupalaan hiukan mukaan.
Tai sitten paistinpannulle ennen lihan tai muun paistamista. Tai melkein kaikkeen, kuten jo toinen on sanonut. - vanha kokki
uskotko enemmän jotain TV-kokkia, kuin omia makunystyröitäsi. Jos kerran pidit valkosipulista lohessasi, ei mikään eikä kukaan voi määrätä sinua siitä luopumaan. On niin paljon asioita, jotka ovat "asiantuntijoiden" mielestä väärin, mutta silti siitä "väärästä" pidetään. Ennen sanottiin, että vain savolaiset syövät puuron kanssa leipää.
- kynslaukka
Paahdettu leipä, ihan sama onko se ruisleipää tai jotain vaaleaa...noh, paahdat leivän ja pintaa vasten kun hankaa valkosipulin kynttä ni siitä irtoo just sopivasti makua leivälle! Se on namia!
Toinen vaihtoehto on, että puristat valkosipulia vaikka juomalasiin semmosen 2cm kerroksen ja lisäät päälle oliiviöljyä paljon (siis noin 2dl vähintään) ja annat maustua pari päivää. Sekotusta voi laittaa vaikka leivälle, salaatin päälle tai mihin vaa! kaikki käy! - joo.
Esim. ihan leivän päälle rasvan ja juuston kanssa.
Tai sitten lämpimän ruoan päälle ripoteltuna. (Melkein mikä tahansa ruoka) - rotissööri
minä otan aina valkosipulikynnen borshin kanssa siten, että puraisen pikkaisen valkosipulikynnestä ja lusikoin borshia suuhuni. Enpä ole vilustunut kuumeeseen viimeisten kolmen (3) vuoden aikana. Tosin tyttöystäväni ei ole kovin innokas suutelija tällaisen ruokailun jälkeen, mutta ainahan väliin voi ajatella Elmu-tuorekelmua.
- kaikki käy
Äkkiä ei tule mitään mieleen, mihin en laittaisi valkosipulia; maku passaa melkein mihin vaan ja paranee!
- kaurapuurossakin
Hetken mietittyä, kaurapuuroon en ole kokeillut!
- festareilla
kaurapuurossakin kirjoitti:
Hetken mietittyä, kaurapuuroon en ole kokeillut!
vaikka mihin http://www.kerava.fi/printpage.asp?page=tietoja_valkosipulikaupunki.asp
Ihanaa oli valkosipulijäätelö. Lonkero, jossa valkosipulia, osoittautua juuri tuoksi öljymössöksi ja siinä siis maistui öljy.
- jONE.
otsikon mukaisesti ja sopii melkein kaikkien paistoruokien kanssa. Eli halkaise kokonaiset sipulit puolikkaiksi ja paista pannulla leikkuupuoli alaspäin jotain 4-5 min. Tosi hyvää.
- rotissööri
minä käytän valkosipulia borssin ja muiden keittojen kanssa siten, että puraisen pienen palasen suoraan valkosipulinkynnestä ja lusikoin keittoa suuhuni. Yksi kynsi riittää koko lautaselliselle
- valkosipulia
perunamuusiin. On hyvää.
- Valkosipulinisti!
Valkosipuli sopii kaikkiin ruokiin, mikäli on valkosipulin ystävä. Itse olen todennut valkosipulin olevan paras lääke vaivaan kuin vaivaan..luonnon oma rohto. Itse nautin sitä kaiken aikaa kaikkialla ja jos esim. flunssan oireita alkaa ilmaantumaa otan kunnon valkosipulikuurin.
5-10 raakaa valkosipulin kynttä
1 omena
Kuori valkosipulit ja omena, paloittele omena lohkoiksi ja puolita kynnet. Tee omenoista ja valkosipulinkynsistä sauvasekottimella sose. Nauti sellaisenaan. nami nami. Varo polttamasta ikeniä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010