Mikä muka pilaa appelsiinimehun jos sitä säilyttää avattuna (mutta korkki kiinni) yli 4 pv jääkaapissa?
Taitaa olla jo kuukauden päivät ollut 2 isoa avattua mehupurkkia (Lidlistä) jääkaapissa mutta vielä tuoksuu ihan raikkaalle. Uskaltaako nuo juoda, tai keittää vaikka kiisseliä niistä? Ei oikein raskisi poiskaan heittää. Olisko ravintotieteilijöitä?
appelsiinimehun
7
11503
Vastaukset
- purkissa
oliko purkissa kenties parasta ennen päiväys?? parasta ennen päiväyksen jälkeen voipi käyttää jos on hyvää, mutta se ei ole enää niin hyvää ja mulla ainakin on kokkaroitunu joku appelsiinimehu. en muista merkkiä siis sillon ku ollu vanhaa.
mutta juo pois ja jos tulee maha kipeeks ni älä tuu tänne valittaan- ennen
Vasta ensi vuonna! Mutta kun lukee : avattuna säilyy jääkaapissa 4 vrk. Jotain hapettumista kai mehussa silloin tapahtuu koska siinä ei ole mitään säilöntäaineita.
- hiekkakku
Kyllähän semmosii uudeelleen suljettavii purkkeja uskaltaa jotain viikon avatuuna säiyttää. Mut kuukusi. Huh huh. heitä vaan pois tuskimpa se lidlin mehu 2 euroo kalliimpi oli. Osta ensi kerralla pieempiä purkkeja.
- vaikka
Parempi olis varmaan ollut keittää siitä kiisseliä. Luin jostain terveyslehdestä että keittäminen on ainoa tehokas tapa hävittää kaikki bakteerit. Toisaalta, en ole koskaan kuullut että mehuun kerääntyisi bakteereja, vaan... mitä se hapantuminen nyt taas olikaan. No ei tullut vatsa kipeäksi, kieltä vähän kirveli mutta taitaa kirvellä kaikki appelsiinimehut.
- Karoliina
vaikka kirjoitti:
Parempi olis varmaan ollut keittää siitä kiisseliä. Luin jostain terveyslehdestä että keittäminen on ainoa tehokas tapa hävittää kaikki bakteerit. Toisaalta, en ole koskaan kuullut että mehuun kerääntyisi bakteereja, vaan... mitä se hapantuminen nyt taas olikaan. No ei tullut vatsa kipeäksi, kieltä vähän kirveli mutta taitaa kirvellä kaikki appelsiinimehut.
En tiedä bakteereista mutta hometta appelsiinimehuun yleensä tulee. Se jää joskus siihen pohjalle, eli huomaat vasta kun olet kaatanut melkein kaiken, tuoksu voi olla hyvä. Ja kun hometta tulee mehuun niin kaikki on pilalla. Itse en kyllä edes haluaisi juoda jotain mikä olis ollut avattuna noin kauan. Omatekoinen mehu eri juttu, se kyllä säilyy!
- Karoliina
Karoliina kirjoitti:
En tiedä bakteereista mutta hometta appelsiinimehuun yleensä tulee. Se jää joskus siihen pohjalle, eli huomaat vasta kun olet kaatanut melkein kaiken, tuoksu voi olla hyvä. Ja kun hometta tulee mehuun niin kaikki on pilalla. Itse en kyllä edes haluaisi juoda jotain mikä olis ollut avattuna noin kauan. Omatekoinen mehu eri juttu, se kyllä säilyy!
piti tuo vielä sanoa. Eli home kyllä lähtee, mutta sen kehittämiä myrkkyjä et voi tuhota keittämällä.
- Vastauksesta
Karoliina kirjoitti:
piti tuo vielä sanoa. Eli home kyllä lähtee, mutta sen kehittämiä myrkkyjä et voi tuhota keittämällä.
Jotain tuollaista uumoilinkin, täst edes en päästä mehuja vanhenemaan!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396885
- 323888
- 453270
- 342834
- 162652
- 372228
- 162176
- 342040
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482027- 341920