uutispuuron ikävä

hymistelijä

Sitä sai lapsuudessa aina syksyisin, uutispuuroa, joka tuoksui rukiille.
Saaneeko tuota ainesta enää mistään? Luomutuotekin maistuu ihan samalle kuin kaikki muut tuotteet, jotka kaupan hyllyllä lepäilevät.
Kuka rohkenee sanoa osoitteen, mistä saisin kunnon puurojauhoa? Kauhistus, jos pitää ruveta syömään vain ulkomailla tuotettua ruista. Ei ole minun makuuni soveliasta.

17

2407

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hymistely2

      jos joku myisi vaikka 5 kg uutispuurojauhoa, lähtisin sitä pitkältäkin matkalta hakemaan.

      Olisin iloinen pienestäkin vihjeestä. Voin antaa sp-osoitteen, jos se toisi tuloksen.

      • tulipa lapsuus mieleen

        RIIHIKUIVATTU ruis ja siitä puuro nami,nami ja aito ruisleipä lämpimänä ja voitapäälle,kylmämaito kyllä oli lapsena meillä herkut***************.


    • Uutispuuro- jauho pitää olla karkeampaa kuin isojen myllyjen jauhot. Kannattaa kysyä joltain pikku- myllyltä tai suoramyynti paikoista, joita on eri puolella suomea. Joissain isommissa marketeissakin on lähiruoka pisteitä mistä löytyy hyviä tuotteita.

      • hymistely 4

        Ei maailma tähän kaadu, vaikka sitä puurojauhoa ei nyt sattuisi enää mistään kekkaamaan. Pitää olla kiitollinen, kun on mitä syö, on vettä ja elonkorjuuta riittää. Parhaillaan haudutan ohrasuurimopuuroa. Myös se on hyvää ja niin suomalaista.
        Mukavaa kuulla, että joku muukin sitä rukiinmakuista makuelämystä vielä ikävöi.


    • ja rouhitusta

      kauraryynistä saa tosihyvää puuroa uunissa.

      • uuniruoka

        ja aijon kokeilla, kunhan Leineperin syysmarkkinoilta haen aineksia. Siellä on mylly, taitavat vain jauhaa kovin hienoksi kaiken. Joka tapauksessa aijon katsastaa tämän syyskauden annit heiltä. Samalla pitää hankkia linnuille talvikaurat!
        Millainen olisi reseptisi tuolle makoisalle kaurauunipuurtolle? Maitoa, vettä, mehua, mikä on rasvan osuus?


      • Milloin?
        uuniruoka kirjoitti:

        ja aijon kokeilla, kunhan Leineperin syysmarkkinoilta haen aineksia. Siellä on mylly, taitavat vain jauhaa kovin hienoksi kaiken. Joka tapauksessa aijon katsastaa tämän syyskauden annit heiltä. Samalla pitää hankkia linnuille talvikaurat!
        Millainen olisi reseptisi tuolle makoisalle kaurauunipuurtolle? Maitoa, vettä, mehua, mikä on rasvan osuus?

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?


      • ohjehanse on
        uuniruoka kirjoitti:

        ja aijon kokeilla, kunhan Leineperin syysmarkkinoilta haen aineksia. Siellä on mylly, taitavat vain jauhaa kovin hienoksi kaiken. Joka tapauksessa aijon katsastaa tämän syyskauden annit heiltä. Samalla pitää hankkia linnuille talvikaurat!
        Millainen olisi reseptisi tuolle makoisalle kaurauunipuurtolle? Maitoa, vettä, mehua, mikä on rasvan osuus?

        1 lit. täysmaitoa 0,5 lit vettä, 3dl kaurarouhetta, suolaa vajaa teelusikka, uuni 200 tasalämpö ja kun rupeaa kiehumaa lasketaan lämpö 150 ja annetaan sitten muhia joo ja välillä pitää vähän hämmentää. Kannellinen uuninkestävä lasivuoka paras n.3 lit.


      • hymistely
        ohjehanse on kirjoitti:

        1 lit. täysmaitoa 0,5 lit vettä, 3dl kaurarouhetta, suolaa vajaa teelusikka, uuni 200 tasalämpö ja kun rupeaa kiehumaa lasketaan lämpö 150 ja annetaan sitten muhia joo ja välillä pitää vähän hämmentää. Kannellinen uuninkestävä lasivuoka paras n.3 lit.

        on maukasta. Kiitos! Taidan panna teelusikallisen suolaa, sillä vajaa on aina vajaa ja sitten tulee turhaan lisättyä sitä ruokailun yhteydessä. Siinä meneekin toinen mokoma. En ole vieläkään tottunut tähän vähäsuolaisuuteen, vaikka se olisi elintärkeä ominaisuus. Melkein odotin, että olisin voin ut jättää puuron illalla uuniin ja aamulla olisi kuuma puuro valmiina. No, sitä voi hieman retuseerata, kunhan ei pääse liian kuivaksi, lämmön pitää olla vain kypsymispisteessä. Kaura tunnetusti kypsyy nopeammin kuin esim. ohraryyni.


      • hymistely
        Milloin? kirjoitti:

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?

        oli mainos siitä. Luin sen olevan 22-23.9 syyspäiväntasauksen aikaan. Netistähän voit tarkistaa ajan vieläkin paremmin. Puurojauhojen ostoon, joohan!


      • myllymatti
        Milloin? kirjoitti:

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?

        Leineperin mylly on auki muulloinkin ja jauhaa juuri sellaista jauhoa kuin asiakas haluaa.


      • hymistely
        Milloin? kirjoitti:

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?

        Googlessa sanotaan Leineperin syysmyyjäisten olevan 8.9.07. Vaan, sehän on jo mennyttä aikaa. Tuo mainos tuli tämän viikon alussa Ulvilan keskustaan ja luotan kyllä siihen enemmän kuin Googleen, niin hyvä hakukone kuin se onkin. Huomenna pyöräilen tarkistamaan!


      • hymistely07
        Milloin? kirjoitti:

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?

        vakuuttelen, että Leineperin syysmarkkinat ovat ensi sunnuntaina 23.9. klo 10-18. Tarkistin tiemainoksen!


      • vanha kokki
        hymistely kirjoitti:

        on maukasta. Kiitos! Taidan panna teelusikallisen suolaa, sillä vajaa on aina vajaa ja sitten tulee turhaan lisättyä sitä ruokailun yhteydessä. Siinä meneekin toinen mokoma. En ole vieläkään tottunut tähän vähäsuolaisuuteen, vaikka se olisi elintärkeä ominaisuus. Melkein odotin, että olisin voin ut jättää puuron illalla uuniin ja aamulla olisi kuuma puuro valmiina. No, sitä voi hieman retuseerata, kunhan ei pääse liian kuivaksi, lämmön pitää olla vain kypsymispisteessä. Kaura tunnetusti kypsyy nopeammin kuin esim. ohraryyni.

        On toimipaikallaan ympäri vuoden aina torstaisin ja lauantaisin klo 14-16 varmimmin. Jos on tarvetta, voi myllärille soitella numeroon 050 514 4133. Myllyllä on hyvät valikoimat erilaisia jauhoja ja ryynejä. Mylläri myös jauhaa asiakkaan omista jyvistä halutun karkeata tai hienoa jauhoa. Pienin jauhatuserä on puolikiloa. Uutispuuroon käyvät ruisjauhot maksavat 1,50/kilo.


      • Hymistely07
        vanha kokki kirjoitti:

        On toimipaikallaan ympäri vuoden aina torstaisin ja lauantaisin klo 14-16 varmimmin. Jos on tarvetta, voi myllärille soitella numeroon 050 514 4133. Myllyllä on hyvät valikoimat erilaisia jauhoja ja ryynejä. Mylläri myös jauhaa asiakkaan omista jyvistä halutun karkeata tai hienoa jauhoa. Pienin jauhatuserä on puolikiloa. Uutispuuroon käyvät ruisjauhot maksavat 1,50/kilo.

        todella hyviä jauhoja. Ostin itselleni ja toisen annoksen annoin naapurille. Heti vain kerroskattila päälle ja puurojauhot kiehumaan. Keitin puolitoistatuntia (liian pitkä aika kait), mutta tulipa hyvää, maukasta ja ravitsevaa sunnuntaipuuroa, voisilmä ja kirnupiimää. Mikä makunautinto.

        Tosin, on totta puhuen sanottava, että lapsuuspuuro oli tummempaa ja enemmän rukiille maistuvaa. Varmasti ruislaadut ovat 60 v. aikana muuttuneet, korsi on lyhyt/pitkä, voisiko sekin vaikuttaa rukiin makuun?

        Leineperin ruukin syyspäivillä oli kaikkea hankittavaa laidasta laitaan, ihmisiä riitti joka kojulle ja mieliala oli iloinen. Kiitos järjestäjille!


      • myllystä ja reseptit
        hymistely kirjoitti:

        Googlessa sanotaan Leineperin syysmyyjäisten olevan 8.9.07. Vaan, sehän on jo mennyttä aikaa. Tuo mainos tuli tämän viikon alussa Ulvilan keskustaan ja luotan kyllä siihen enemmän kuin Googleen, niin hyvä hakukone kuin se onkin. Huomenna pyöräilen tarkistamaan!

        http://www.rapiontuote.fi/reseptit.html
        http://users.reppu.net/hovilantila/luomutila.html
        http://www.helsinginmylly.fi/
        http://www.luomukeskus.net/tuotteet2.htm
        http://www.finfood.fi/finfood/luomu.nsf/0/B91BA76EBC48A469C2257291003112BF?OpenDocument&cat1=Ajankohtaista&cat2=Tiedotteet
        http://www.inoa.fi/hakemisto/Elintarvike/Myllyteollisuustuotteita, Viljatuotteita
        Nyt uudispuuron keittoon, "heinä" laatikkoon yöksi (styrox-laatikko) ja aamulla odottaa ....


      • Anonyymi
        Hymistely07 kirjoitti:

        todella hyviä jauhoja. Ostin itselleni ja toisen annoksen annoin naapurille. Heti vain kerroskattila päälle ja puurojauhot kiehumaan. Keitin puolitoistatuntia (liian pitkä aika kait), mutta tulipa hyvää, maukasta ja ravitsevaa sunnuntaipuuroa, voisilmä ja kirnupiimää. Mikä makunautinto.

        Tosin, on totta puhuen sanottava, että lapsuuspuuro oli tummempaa ja enemmän rukiille maistuvaa. Varmasti ruislaadut ovat 60 v. aikana muuttuneet, korsi on lyhyt/pitkä, voisiko sekin vaikuttaa rukiin makuun?

        Leineperin ruukin syyspäivillä oli kaikkea hankittavaa laidasta laitaan, ihmisiä riitti joka kojulle ja mieliala oli iloinen. Kiitos järjestäjille!

        Haudutettu uutismallaspuuro.
        Haudutettu uutismallaspuuro uuden sadon ruisjauhoista ja uuden sadon mallassaunan ruismaltaista.

        Haudutettu uutismallaspuuro uutismaltaista ja uutisruisjauhoista. Pidä hauduttamisen aikana sähkölieden uunin lämpötila noin 70 asteessa, niin silloin puuroon saadaan paras haudutettu maku.

        Saman perusohjeen mukaan voit valmistaa uutispuolukkamallaspuuron. Lisäät vain puolukkaa maun mukaan ja voit lisätä myös sokeria makeuttamiseksi, tai siirappia.

        Ainekset:

        2,5 l vettä
        750 g karkeita uutisruisjauhoja
        250 g uutismallassaunan ruismaltaita
        1/2 teelusikallista suolaa

        OHJE:

        1. Kuumenna vesi noin 5 litran kattilassa 70 asteiseksi Sekoita uutisruismaltaat ja uutisruisjauhot 70 asteiseen veteen vähitellen ja koko ajan tehokkaasti vispaamalla, niin että saat notkeahkon uutispuuroseoksen.

        2. Laita uutismallas puurokattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna uutismallaspuuron hautua noin 3 tuntia. Puuro hautuu hyvin, kun puuron lämpötila pysyy noin 65 asteisena. Jos haluat, niin voit sekoittaa mallaspuuroseosta hauduttamisen aikana pari-kolme kertaa. Vain tarvittaessa voit notkistaa uutismallaspuuroa kuumalla vedellä.

        3. Nosta uunin lämpötila noin 130 asteeseen. Ota hautunut uutismallaspuuro uunista ja lisää suola - sekoita.

        4. Laita uutismallaspuuro kunnolliseen posliiniseen tai lasiseen uunivuokaan.

        5. Paista uutismallaspuuroa miedossa lämmössä - noin 130-150 asteessa noin 3 tuntia. Voit estää tarpeetonta kuoren muodostumista lisäämällä pinnalle noin 2-3 kertaa muutaman lusikallisen vettä.

        6. Anna uutismallaspuuron seisoa hetki ennen tarjoilua ja tarjoile maidon ja sokerin knssa.
        Uutismallaspuuro sopii tarjoiltavaksi myös kylmänä esimelkiksi appelsiinimarmeladin tai hillon kanssa.

        Todennäköisesti huomasit että uutismallaspuuron ohje toimii, vaikka ei olikaan "uutis".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      46
      5287
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      531
      1812
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1100
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1018
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      953
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      931
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      870
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      824
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      813
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      748
    Aihe