Saksalaista iltapalaa

Hilfe

Meille tulossa n. 10 - 15 vierasta iltaa istumaan. Heille pitäis kokata jotain (erittäin helppoa)suolaista purtavaa joka oli tyypillistä Saksalaisille. Onko teillä reseptiä josta saisin apua? iitos etukäteen; Anja

8

1506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ateria...

      Paskaa tikun nokassa.

      • ihastuin berliinissä nääs

        Söin Berliinissä Flammkucheneita ja olivat hyviä.
        Ne ovat vähän niinkuin pizzaa ja mielestäni soveltuvat oikein hyvin illanistujaisiin oluen seuraksi.
        Netissä oli saksalaisia ohjeita vaikka kuinka.
        Tässä yksi suomennos:

        250g jauhoja
        20 g hiivaa
        5 rkl maitoa
        0,5 rkl sokeria
        0,5 tl suolaa
        1 muna
        1 rkl öljyä

        200g creme fraichea
        pippuria
        muskottipähkinää
        300 g sipulia
        70 g pekonia

        liuota hiiva kädenlämp. maitoon. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola, muna ja öljy. Sekoita maitoseos joukkoon. Lisää hieman vettä jos taikina on kuivaa.
        Anna kohota lämpimässä 30 min.

        Kaulitse pellille ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.
        Laita taikinan päälle creme fraiche, jauhettua pippuria ja jauh. muskottia.
        Ohueksi siivutetut ja pieniksi pilkotut pekonit tasaisesti päälle.
        Paistetaann 200 asteessa noin 35 min.

        Itse muuntelin täytteitä. Esim kylmäsavulohisuikaleet sipulin kanssa olivat namia. Ja savustetut purkkisimpukat sopivat mainiosta.


      • ihastuin berliinissä nääs kirjoitti:

        Söin Berliinissä Flammkucheneita ja olivat hyviä.
        Ne ovat vähän niinkuin pizzaa ja mielestäni soveltuvat oikein hyvin illanistujaisiin oluen seuraksi.
        Netissä oli saksalaisia ohjeita vaikka kuinka.
        Tässä yksi suomennos:

        250g jauhoja
        20 g hiivaa
        5 rkl maitoa
        0,5 rkl sokeria
        0,5 tl suolaa
        1 muna
        1 rkl öljyä

        200g creme fraichea
        pippuria
        muskottipähkinää
        300 g sipulia
        70 g pekonia

        liuota hiiva kädenlämp. maitoon. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola, muna ja öljy. Sekoita maitoseos joukkoon. Lisää hieman vettä jos taikina on kuivaa.
        Anna kohota lämpimässä 30 min.

        Kaulitse pellille ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.
        Laita taikinan päälle creme fraiche, jauhettua pippuria ja jauh. muskottia.
        Ohueksi siivutetut ja pieniksi pilkotut pekonit tasaisesti päälle.
        Paistetaann 200 asteessa noin 35 min.

        Itse muuntelin täytteitä. Esim kylmäsavulohisuikaleet sipulin kanssa olivat namia. Ja savustetut purkkisimpukat sopivat mainiosta.

        Ovat vielä parempia kuin pizza ja kotoisin muuten Elsassista tahi d'Alsacesta - riippuen millä puolella rajaa ajattelee olevansa. En oikein ymmärrä miten ne ovatkin kotiutuneet niin tiiviisti Berliiniin ja sielläkin vain joillekin kulmille.

        Näihin ei kai saisi laittaa sitten yhtään liikaa täytettä - perinteinen on kai silavannokareet (pekoni), sipuli ja suola. Tarjotaan vanerinkappaleen päältä ja voivat olla ihan minkä muotoisia vaan.

        Mutta kuten edellä kerrotaan - herkullisia!


    • helppoa

      Kylmää/lämmintä itsetehtyä perunasalaattia, paistettua makkaraa (Bratwurst esim.) ja hapankaalia (saa ostettua valmiina).

    • rotissööri

      tarjoa saksalaisille suomalaista ruokaa. Tuskinpa ovat tulleet tänne Suomeen tutustumaan siihen, mitä saavat kotimaassaan.

      Muistan kun kerran olin tilaisuudessa, johon tuli venäläisiä vieraita ja emäntä oli päättänyt heille tarjoata borssia. Kun se oli syöty, sanoi kunniavieras, että olipa hyvää alkukeittoa, mitä saammekaan pääruoaksi ? Nolo tilanne emännälle, kun ei kokonaisuudessaan tuntenut venäläisen ruokakulttuurin taitoja, että keitto on vain alkuruoka ja sitä tulee seurata jotakin pääruokaa. parempi olisi ollut vaikkapa poronkäristys silloin.

      Mikäli kuitenkin haluat pidättäytyä saksalaisessa menuussa, joitakin vihjeitä voit lukea seuraavasta

      http://www.kolumbus.fi/zinnkeller/

      Saksassa on myös hyviä viinejä, mutta nyt Oktoberfestin alkaessa lienee olut paikallaan.

    • Neekeri

      Haistakaa paska

    • Kokki44

      Et voi olla tosissasi, et voi tarjota heille mitä ruokaa ne tekee itse paremmin. Tee psuomalaista tai muun maalaista kuin saksalaista. Vinkki! Makea chili kastike antaa aasialaisen säväyksen kaikkiin ruokiin, kokeile sitä! Juhlat voivat alkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      119
      7526
    2. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      77
      6494
    3. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      5244
    4. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      52
      4595
    5. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      49
      4256
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      230
      4159
    7. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      44
      4065
    8. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      28
      3938
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      58
      3080
    10. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      48
      2576
    Aihe