pakastevihannesreseptejä?

-10kg

eli en osaa paljoa kokkailla, (mies), joten mitä pakastekamaa ja mitä lisäksi? esim: ruokakermaa ja vihanneksia? kertokaa!!

12

8233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikka..

      Ruskista 400g jauhelihaa, iso sipuli, hapankaalia pari lusikallista ja mausta hyvin, lisää mikrossa sulatetut pavut 200g ja porkkana kukkakali lajitelma 200g. Kypsennä lihan seassa muutama minuutti ja sekoita kreikkalaista jogurttia pari desiä. Kevyttä ja täyttävää!

    • tätä:

      Sipulia,pakastevihanneksia, tomaattimurskaa, lihaa, vettä,kasvisliemikuutio ja uuniin. Seassa rasvatonta raejuustoa. Kuullostaa pahalta,maistuu hyvältä :)

      • "pahalta"!

        Tollasta sotkua mäkin syön, tosin korvaan lihan chilipaprikalla ja yrttimausteilla. Niin ja kypsytän vihannekset mikrossa, raejuusto sekaan raakana.

        Kunnon mättöä, jota voi laihiksellakin syödä niin että napa raikuu! :)


    • rotissööri

      Liikkeellelähtö tapahtuu parhaiten ostamalla (vaikkapa kirpputorilta) paksu keittokirja. Pakastevihannekset valmistetaan syötäväksi samalla tapaa kuin tuoreetkin.

      vilkaisepa myös sivuja

      http://elisa.net/ruokajaviini/

    • chilikastike

      Kaupan pakastealtaassa on valinnanvaraa valtavasti. Kasvispusseja on vaikka mitä. Minä olen ihastunut wok-kasvisseoksiin joissa on papuja,sieniä, minimaissia, parsaa jne. ja sitten Lidlistä löytyy ihania valmiiksi maustettujakin kasvispusseja.


      Minä teen näin:


      Paistinpannu kuumaksi ja tilkka öljyä kuuumennetaan. paistetaan jäiset kasvikset rapeiksi ja sekaan vaikka makeaa chilikastiketta. Kaveriksi voi paistaa broilerin fileen, kananmunan tai pihvin.Nam Nam...Ja vielä paistettuja sipulirenkaita,hillosipuleita,ananasta... Vaihtelua saa erilaisilla kasvispusseilla. Tosi nopeaa, maukasta ja täyttävää.

    • eikä monimutkaisesti

      nopeesti ja pikaisesti se luontuu ja Täyttävästi. mikroon hetkeksi sekavihannespussi (kulma auki) sillä välin pannulle voihin hiukka ruskistuun joko makkaran tai nakin paloja , tai jos tykkäät kinkusta tai jostai muusta vaikka kanasta tai kalasta. sitten sekaan lämpöiset vihannekset hiukan yrttisuolaa tai mitä haluat, ei siinä sen kummemmin kermoja tai muita smetanoita tarvita on hyvää ja onhan niitä vihanneksia muitakin kuin sekavihannes, joten pakaste-altaalle valikoimaan. ja pinnalle rippu voita, vähän pakasteesta tilliä tai muita ryytejä vaikka kuivakaapista, Mielestäni se yksinkertainen on parasta, ilman turhia krumeluudeja,

    • keitto

      Syntyy niin tuoreista kuin pakastevihanneksistakin. Itse teen porkkanoista, perunoista, kukkakaalista, parsakaalista, sipulista, valkosipulista, kaalista, ruusukaalista, pavuista, linsseistä jne. yhdistelemällä mieleni (ja ruokakomeron sisällön) mukaan.

      Tuoreet vihannekset voi "keittää" kätevästi pesemisen/huuhtelun jälkeen mikrossa suoraan kaupan ohuessa vihannesmuovipussissa. Älä kuivaa vihanneksia, vaan laita ne muovipussiin ja sulje löyhästi. Kypsennä mikrossa 5-10 minuuttia (riippuen mikä vihannes on kyseessä), ja vihannekset ovat valmiita soseutettaviksi sauvasekoittimella. Pakastevihannekset vain sulatat mikrossa.

      Lisää soseutettujen vihannesten joukkoon sopivasti vettä, johon on lisätty liemijauhetta/-kuutio tai soija-/osteri-/kalakastiketta. Mausta makusi mukaan esim. currylla, chilijauheella, intialaisilla mausteseoksilla, yrteillä tms. Sipulia (ja jos tykkäät niin myös valkosipulia) kannattaa laittaa mukaan joka soppaan, se tuo yllättävän paljon hyvää makua. Myös erilaisilla (kevyt-)tuorejuustoilla saa helposti makua ja pehmeyttä.

      Soseutuksen ja maustamisen jälkeen voit vielä keitellä keittoa muutaman minuutin hellalla tai mikrossa. Keittoa voi tehdä kerralla ison annoksen, ja pakastaa sopivina kerta-annoksina.

      • mikrossa muovipussissa,

        edes sellaisessa jossa mainostetaan pussin olevan mikronkestävä ei KOSKAAN ole suositeltavaa! Ei todellakaan terveellistä, jäämiä jää aina.

        Edes kovamuovisen astian laittaminen mikroon ei ole suositeltavaa, kuin korkeintaan sulatuksessa. AINA mikroon vain ja ainoastaan lasia tai keramiikkaa!

        Ja tulee muuten helvetin kallis ja hankala sosekeitto jos pakastevihanneksista tekee ja pitää erikseen keittää mikrossa ja hellalla.


      • lähteiden mukaan...
        mikrossa muovipussissa, kirjoitti:

        edes sellaisessa jossa mainostetaan pussin olevan mikronkestävä ei KOSKAAN ole suositeltavaa! Ei todellakaan terveellistä, jäämiä jää aina.

        Edes kovamuovisen astian laittaminen mikroon ei ole suositeltavaa, kuin korkeintaan sulatuksessa. AINA mikroon vain ja ainoastaan lasia tai keramiikkaa!

        Ja tulee muuten helvetin kallis ja hankala sosekeitto jos pakastevihanneksista tekee ja pitää erikseen keittää mikrossa ja hellalla.

        ...tämä koskee ruokaa, joka sisältää rasvaa. Eli dioksiideja muodostuu muovin, rasvan ja kuumuuden yhteisvaikutuksesta. Vihannekset sisältävät hyvin harvoin kovin suuria määriä rasvaa.

        Ihan mielenkiinnosta kuitenkin haluaisin tutustua asiaan tarkemminkin, eli jos sinulla on antaa joitain hyviä linkkeja (mieluiten suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai ranskaksi), niin otan mielelläni vastaan.

        Ja vielä tiedoksi, että en ole muuten missään vaiheessa sanonut, että vihanneksia pitäisi saman kokkaussession aikana keittää sekä mikrossa että hellalla.


    • mullekki

      Käytä perunan korvikkeena siellä missä normaalisti käyttäsit perunaa!

    • ja kevyttä

      -Perussetti, kanan/kalkkunan (ei marinoituja) filesuikaleita (300g tjsp.) pannuun ja väriä pintaan, haluamasi mausteet (esim. valmista currytahnaa, tai oma yhdistelmä), lisäksi pussi pakastevihanneksia (esim. wok-vihannekset käy hyvin), riittää kunhan sulavat ja lämpiävät niin jää purtavaakin. Ei tarvitse (mielestäni) kermaa tms.


      -Piirakka, esim. valmis 'kevyt' (mitä 'kevyellä' nyt ymmärtää) ruistaikinapohja piirakkavuokaan, 1 purjo(*) pannulla kevyesti freesaten, 1pss (450g) haluamiasi pakastevihanneksia sekaan sulamaan, antaa jäähtyä, kaksi munaa ja 2dl sekaisin, jäähtynyt kasvisseos vuokaan, munamaito päälle ja uuniin, 200C ja puolisen tuntia.

      (*) jos pitää sipulista, vastaava määrä melkein mitä vaan kasvista käy


      Molemmista tulee (tietysti) enemmän kuin kerta-annos. Lisäksi esim. tomaattia, raejuustoa,... ihan oman maun mukaan.

    • Anonyymi

      Kannattaa sulattaa ensin, jäisinä ei oikein maistu. Laita suolaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      42
      7165
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3998
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      53
      3483
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      41
      2998
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2766
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2248
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2216
    8. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      47
      2187
    9. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2183
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      45
      2149
    Aihe