Tuli tällainen Dansukkerin ohje vastaan ja sain maistaa sitä taannoin ja olipa hyvää paahtoleivän päällä. Porkkana ei maistu liikaa - tuskin lainkaan - ja maku on varsin omintakeinen.
Porkkana-appelsiinimarmeladi
3 dl appelsiinimehua
2 sitruunan mehu
500 g ohutta porkkanaraastetta
1 pkt hillo-marmeladisokeria
1/2 tl muskottipähkinää
2-3 appelsiinia kuutioina
Kaada mehut ja porkkanaraaste kattilaan, pane kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä melkein kypsäksi. Lisää hillo-marmeladisokeri, muskottipähkinä ja appelsiinikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta. Jäähdytä 15 minuuttia, sekoita välillä. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
Nauti paahtoleivän kanssa tai tarjoa broileri- tai liharuokien lisäkkeenä.
Voisi olla hyvä, helppo ja halpa joululahja.
Porkkana-appelsiinimarmeladi
2
1889
Vastaukset
- Kokeilen...
Lupaan kokeilla tuota heti kun porkkana-raparperi -hillopurkkini on käytetty lopppuun.
Porkkanan väri ja "makeus" ja raparperin tai appelsiinin kirpeys ovat hyvä yhdistelmä. Ainakin meillä viikonloppujen lettujuhlissa hilloa on mennyt ihan kiitettävästi. - kehannut
kokeilla Valintatalon hyllyltä vanhanaikaista vähän yli 300 g:n purkissa olevaa appelsiinihilloa, jonka sanotaan ruotsikielellä olevan vanhanaikaista ja jonka kohdalla hyllyssä on väärä kg-hinta...
kilohinnaksi on suoraan siirretty se g-määräinen hinta...
näytti kyllä houkuttelevalta... mutta kun appelsiinihillo voi maistua applesiinilta tai sitten jos se vaan maistuu joltain tökkö-tököltä niin hui sentään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396885
- 323888
- 453270
- 342834
- 162652
- 372228
- 162176
- 342040
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482027- 341920