Teksturoitu soijapapurouhe

onko terveellistä?

Mitä tämä "teksturointi" tarkoittaa? Liittyykö se jotenkin tähän geenimuunteluun?

Minä kuvittelin että tuo soijarouhe on terveellistä kun ravintoarvot ainakin on niin hyvät.

12

6990

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole
    • drygujio

      Eikös täsmälleen sama kysymys käsitelty muutama kuukausi sitten ja kysyjäkin oli ilmeisesti sama (ainakin teksti oli hyvin samankaltainen, mutten viitsi etsiä sitä aiempaa).

      • ainakaan

        kysyny mitään tämmöstä aikasemmin. vai että oli oikein "samankaltainen".. joku toinenkin on näköjään kiinnostunut SAMASTA ASIASTA.

        joo en minä ole sama henkilö.


      • joka kysyi aiemmin
        ainakaan kirjoitti:

        kysyny mitään tämmöstä aikasemmin. vai että oli oikein "samankaltainen".. joku toinenkin on näköjään kiinnostunut SAMASTA ASIASTA.

        joo en minä ole sama henkilö.

        Kun luin jostain että teollinen käsittely tekee soijasta epäterveellistä jopa terveydelle vaarallista


    • c.A.Sf.

      "Texturized vegetable protein" = "teksturoitu soija" = ekstruusiokäsitelty, vähärasvainen soija (kasviperäinen proteiini).

      Ekstruusiokäsittely ei ole geenimuuntelua, vaan teollisuusprosessi, jossa soija altistetaan korkealle paineelle ja leikkausvoimille lämmityksen alaisena. Prosessi on sama, jolla valmistetaan useimmat aamiaismurot ja mm. juustosnacksit. Raaka-aineena voi toki olla geenimuunneltu soija.

      • niin....

        mistäs sen sitten tietää mikä on geenimuunneltua ja mikä ei? onko jokin huomiollepantava seikka mistä voisi tämän todeta?


      • vituttaa.com

        Ihmisravinnoksi ei vielä toistaiseksi sallita yli 0,9 painoprosentia ylittäviä määriä gmo-aine tai lisäaineosia.
        Soijalesitiiniä näytetään lisättävän vähän kaikkiin rasvoihin, yös Beceliin..


      • two-socks
        vituttaa.com kirjoitti:

        Ihmisravinnoksi ei vielä toistaiseksi sallita yli 0,9 painoprosentia ylittäviä määriä gmo-aine tai lisäaineosia.
        Soijalesitiiniä näytetään lisättävän vähän kaikkiin rasvoihin, yös Beceliin..

        Pakko viilata pilkkua tähän väliin, että toistaiseksi gmo-ainesta sisältäviä elintarvikkeita ei sallita ihmisravinnoksi SUOMESSA. Monissa muissa maissa ne on olleet markkinoilla jo vuosikymmeniä..


    • johannes19

      Teksturoidulla soijarouheella viitataan rouheeseen, jota syntyy ikäänkuin sivutuotteena soijasta öljyä puristettaessa. Ravintoarvot tosiaankin ovat aika kohdallaan, kun kuivanahan tavarasta on puolet proteiinia - ja rautaa ja kaikkea muutakin terveellisehköä on aika runsain mitoin.

      Teksturointi ei viittaa millään tavoin sinua huolestuttavaan geenimanipulointiin, vaan täytynee ihan itse selvittää, millaista raakasoijaa kukin valmistaja käyttää. Esimerkiksi soyappetitin tuotteista erikseen netissä mainittiin, että kyseessä on nimenomaan ei-geenimanipuloitua soijaa. Kannattaa muissa tapauksissa asia tarkistaa, sillä suurin osa maailman soijasta on kuitenkin geenimanipuloitua. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on manipuloitu.

      • AKRYYLIAMIDI

        Onko soijajauho teksturoitua. Olen aiemmin käyttänyt soijajauhoa mutta tuon mahdollisen teksturoinnin vuoksi olen lopettanut kun teksturointi "muuttaa" soijan epäterveelliseksi.


      • johannes19
        AKRYYLIAMIDI kirjoitti:

        Onko soijajauho teksturoitua. Olen aiemmin käyttänyt soijajauhoa mutta tuon mahdollisen teksturoinnin vuoksi olen lopettanut kun teksturointi "muuttaa" soijan epäterveelliseksi.

        Jos taas kerran tarkastellaan erästä soyappetitin tuotetta, niin parikymmentä prosenttia rasvaa viittaisi erittäin vahvasti teksturoimattomasta aineksesta jauhettuun tavaraan. Soijajauhoakin löytyy toki vähärasvaista, jossa rasvaa on alle prosentti - ja tämähän lienee tehty nimenomaan välttelemästäsi proteiini- ja kuitupitoisesta raaka-aineesta, joka jää soijaöljyä puristettaessa yli. Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen.


      • Hubax
        AKRYYLIAMIDI kirjoitti:

        Onko soijajauho teksturoitua. Olen aiemmin käyttänyt soijajauhoa mutta tuon mahdollisen teksturoinnin vuoksi olen lopettanut kun teksturointi "muuttaa" soijan epäterveelliseksi.

        Soijajauhoa ei ole teksturoitu; teksturoinnilla soijatuotteille (vaikkapa soijapihviä tehtäessä) saadaan aikaan rakenne kuten edellä on mainittu.

        Ekstruusiokäsittely ei tee soijasta epäterveellistä. Esim. akryyliamidia ei muodostu kun olosuhteet eivät ole sille suotuisat (muodostumiseen tarvittaisiin korkean lämpötila asparagiinia sokeria).

        Soijassa on fytoestrogeenejä eli runsas käyttö vähentänee miehillä parranajon tarvetta... :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      41
      7034
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3958
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      46
      3367
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2959
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2736
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2196
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2163
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      47
      2117
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      40
      2068
    Aihe