Mitähän eroa mahtaa olla keittiömestarilla ja keittiöpäälliköllä? Palkassa, eduissa tai jossain muussa mahdollisesti?
keittöpäällikkö vai -mestari?
6
5760
Vastaukset
- voi olla
Keittiöpäällikkö. Keittiöpäälliköllä saattaa taas olla alaisenaan keittiömestareita, sillä keittiöpäällikkö vastaa kaikesta mitä keittiössä tapahtuu. Sitten on vielä vuoromestarit, jotka vastaavat toiminnasta omalla panoksellaan, hekin ovat yleensä keitiömestareita. Keittiömestareilla on usein vain osavastuu
tietyistä toiminnoista, kuten kylmäkön tai kuuman keittiön töistä. Keittiömestareiden alaisia ovat kokit, kallat, joskus myös viinurit ja keittiöapulaiset. Näin suurimmissa keittiöissä. Keittiöpäälliköksi yritykset nimittävät haluamansa henkilön, joten se ei ole varsinainen ammattinimike. Keittiöpäällikkö on siten eräänlainen keittiön "pääjohtaja" joka vastaa siitä, että kaikki asiat sujuvat, kuten ostot, katelaskennat, myynnin seuranta, ym. paperihommat.Yhteistoimin mestareiden kanssa laaditaan ruokalistat jne. Palkkaus määräytyy yleensä työpaikan mukaan, joten mitään tarkkaa lukua on mahdoton antaa. Hyvät päälliköt, kuten keittiömestaritkin ovat kuitenkin jo siinä asemassa, että voivat hyvin pitkälti määrätä oman palkkansa, mutta kuten sanotaan, silloin pitää olla jo nimeä, eli kannukset ansaittuna. - wikipedia..
näin sanoo wikipedia:"Keittiömestari on ravintolakeittiön esimiehen ammattinimike. Keittiömestari oli aiemmin myös tutkintonimike mutta nykyisin keittiömestareilla on tavallisesti restonomin (amk) tutkinto."
eli: Keittiöpäällikkö = keittiön pomo
Keittiömestari = on käynyt paljon raflakoulua ja on "mestari" keittiössä.- voidaan myös
Kutsua. Pitkään ammattia harjoittanut, jopa koulua käymätönkin kokki voidaan nimittää keittiömestariksi. Keittiöpäällikkö on todellakin pomo jonka alaisena voi olla useitakin keittiömestareita. Keittiöpäällikön ei tarvitse olla välttämättä edes keittiömestari.
- restonomi AMK
Keittiöpäällikkö on ammattinimike siinä missä mikä tahansa muukin. Keittiöpäällikköinä on sekalaista seurakuntaa eri tutkintonimikkeillä. Keittiöpäällikkö vastaa koko keittiöntoiminnasta ja ravintolapäällikkö vastaa koko ravintolan toiminnasta. Keittiömestari on tutkintonimike, siihen pitää käydä tietyt koulutukset,yleensä yksi vuosi koulutusta kokin osaamisen päälle. Kaikki restonomit eivät siis ole keittiömestareita jotka keittiössä hääräävät.
Restonomit voivat olla keittiö- tai ravintolapäälliköitä. Myös hotellipäälliköt ovat usein restonomeja. Restonomi voi myös toimia julkishallinnon puoellla tuhansilla eri nimikkeillä tai aivan muissa asiantuntijatehtävissä.Restonomin tutkinto kestää 3,5-4 vuotta.
- Nakkifakiiri
Keittiömestari toimii ravintolapäällikön alaisuudessa tai yhteistyössä sen kanssa,mutta Keittiöpäällikkö on suoraan vastuussa omistajille tai hallitukselle keittiön toiminnasta ;)
- Anonyymi
Kuka näistä vaatii ravitlan ruokalistat sen että , poliisit syö jotiruokalaittopabko osalla,
Suomi nojaukset ceripiskottelu esikuvat Raamattu
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 477685
- 334263
- 573735
- 503200
- 172886
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons652601- 612474
- 512398
- 402349
- 162296