Aioli taikka Alioli on ihanaaa
AIOLI!
6
9524
Vastaukset
- Striking-Fire
Eihän se ole sen kummallisempaa kuin espanjalainen versio valkosipulimajoneesista.
Erittäin hyvää se toki on.
Aiolilla ja tuoreella ciabattalla tuli joskus elettyä Espanjassa pari viikkoa kun oli telttamajoitus ja rahat kortilla.
AIOLI:
-3 keltuaista
-1tl valkoviinietikkaa
-1tl sinappia
-3dl maapähkinäöljyä
-merisuolaa maun mukaan
-mustapippuria myllystä maun mukaan
-6 valkosipulinkynttä
-ripaus paprikajauhetta
Vatkaa keltuaiset, etikka, sinappi ja ripaus suolaa kulhossa.
Lisää hitaasti öljy, ensin tipoittain sitten norona
jatkuvasti vatkaten kunnes seos on paksua ja tasaista.
Sekoita joukkoon puristetut valkosipulit, rouhittu mustapippuri ja paprikajauhe sekä tarpeen vaatiessa vielä ripaus suolaa.
Mikäli tahna ei pysy kasassa, käytä neljää keltuaista.- hannulaT
mainostamatta niin totean että K-kaupoissa on kylmätiskissä saatavana aitoa valmista alliolia, keltainen purkki. Tämä tuote on erinomainen, maistuu paljon paremmalta kuin lämpöisessä myytvät mömmöt. Tarjoilen lihan ja kalan kanssa. Ihan joka k-kaupasta sitä ei saa, mutta kun muutin niin pyysin lähikauppaa tilaamaan, ja näköjäänen oleainoa joka sitä ostaa...
- kiinnostunut ..
hannulaT kirjoitti:
mainostamatta niin totean että K-kaupoissa on kylmätiskissä saatavana aitoa valmista alliolia, keltainen purkki. Tämä tuote on erinomainen, maistuu paljon paremmalta kuin lämpöisessä myytvät mömmöt. Tarjoilen lihan ja kalan kanssa. Ihan joka k-kaupasta sitä ei saa, mutta kun muutin niin pyysin lähikauppaa tilaamaan, ja näköjäänen oleainoa joka sitä ostaa...
Minkäköhän merkkistä on ja kuinka iso purkki kyseesä? Jos voisit ystävällisesti vinkata.. Itse olen kokeillut noita ns. valkosipulimajoneeseja valmiina, mutta ne ei ole sinnepäinkään. Ja tumpelona en viitsi lähteä kokeilemaan tekoa, juoksettuisi tatina 100 % varmuudella :)
- Aioli-valkosipulimajoneesi
kiinnostunut .. kirjoitti:
Minkäköhän merkkistä on ja kuinka iso purkki kyseesä? Jos voisit ystävällisesti vinkata.. Itse olen kokeillut noita ns. valkosipulimajoneeseja valmiina, mutta ne ei ole sinnepäinkään. Ja tumpelona en viitsi lähteä kokeilemaan tekoa, juoksettuisi tatina 100 % varmuudella :)
Terve, aattelin että mun vastaus kelppa, vaikken ketjun aloittaja ookaan. Oon itekki rakastunu tohon valkosipulikähmään. nam.
http://www.kavli.com/wps/wcm/connect/fi/Tuotteet/Majoneesit/Aioli valkosipulimajoneesi/
Siinäpä se on. Löytyy ainaki meijän K-kaupasta sieltä missä muutki majoneesit yms on. Jotku kaupat pitää niitä kylmässä, mutta ne säilyy avaamattomana huoneenlämmössäki, että jos ei kylmähyllystä löydy, niin älä luovuta.
ps, jos linkki ei toimi, niin Kavli-merkkinen Aioli-Valkosipulimajoneesi violetissa metallituubissa 275g, hintaa tais olla 2,15€ (en pistä päätäni pantiksi) mähmä on tosi pehmeää ja riittoisaa.
Ei kestä kiittää. ;D
- aijon niin
http://www.kerava.fi/printpage.asp?page=tietoja_valkosipulikaupunki.asp
http://www.kerava.fi/tapahtumat_valkosipuli.asphttp://tripunix.mtt.fi/cgi-bin/thw?${html}=docu_1&${oohtml}=docu_1&${SORT}=PY DESC&${BASE}=wwwyrtti&daca='5-8 VALKOSIPULI ALLIUM SATIVUM'&${MAXHITS}=2000- hannulat
K-kaupoista myytävä allioli on merkkiä Chovi. Keltainen purkki, ja siinä 4 "kahvaa". Se on aivan mahtava makuinen, muksutkin tykkää. Niin, se myydän kylmätiskistä, ja vaati siis kylmäsäilytyksen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406953
- 323928
- 453300
- 402909
- 172686
- 372228
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392000