Mihin ruokiin voisi omenahilloa käyttää, kun se ei sellaisenaan kelpaa meidän perheelle, ei edes puuron, lettujen yms. kanssa??
Mitä tehdä omenahillosta?
6
4834
Vastaukset
- Kokkikolmemiljoonaa
Meillä sitä käytetään kääretortun täytteenä, pannukakkujen kanssa, täytekakun välissä, köyhien ritareiden kanssa. Kokeile jotain noista..
- Kokki . .
Terve.
Tee perus murotaikina. Painele puolet levylle ja levitä sille omenahillo. Sitten ripottelet toisen puolen päälle ja paistat uunissa. Simple as that. Peruskauraa, kulkee meidän suvussa tuo resepti. - kaipaisin
Kiitos vinkeistä! Nuo ovat varmasti hyviä ja helppoja laittaa jos tykkää makeasta. Lähinnä ajattelin ihan ruoka-ruokaa eli liha-kala-kana-linjaa, meillä kun ei kauheesti välitetä makeasta... Joskus olen nähnyt jonkun possupaistireseptin jossa omenaa?
- Kartoffelpuffer eli
perunaraasteesta muna suola teet lättyjä ja ne syödään juuri valmistuneina useimmiten omenahillon kanssa. Kartoffelpuffer on sopiva myös graavatun lohen ym. kanssa. Ovat hyviä. Googlaa.
- perunalätyille, 4 annosta
Kartoffelpuffer eli kirjoitti:
perunaraasteesta muna suola teet lättyjä ja ne syödään juuri valmistuneina useimmiten omenahillon kanssa. Kartoffelpuffer on sopiva myös graavatun lohen ym. kanssa. Ovat hyviä. Googlaa.
2 munaa
suolaa, pippuria
1 kg perunoita
1 sipuli
ehkä vähän vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen,tai sian rasvaa,
muskottia
Raaat perunat kuoritaan ja raastetaan,pannaan pyyhkeen sisään ja painellaan kosteutta pois. Lisätään kevyesti vispatut munat ja maustetaan suolalla, pippurilla, muskotilla.
Sipuli kuoritaan ja hakataan pieniksi kuutioiksi ja lisätään taikinaan.Jos näyttää tarvitsevan, lisätään vähän jauhoja kiinteyttämään taikinaa.
Paistetaan öljyssä tai ihrassa n. 15 cm läpimitaltaan perunaohukaisia.Syödään kuumina joko omenahillon tai lihan tai kalan kanssa. Esim. Berliinissä on ravintoloita, joissa nämä "Kartoffelpufferìt kuuluvat joka annokseen ja joulu- ym. markkinoilla niitä on aina.Hyvää ruokahalua! - lihapataan
perunalätyille, 4 annosta kirjoitti:
2 munaa
suolaa, pippuria
1 kg perunoita
1 sipuli
ehkä vähän vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen,tai sian rasvaa,
muskottia
Raaat perunat kuoritaan ja raastetaan,pannaan pyyhkeen sisään ja painellaan kosteutta pois. Lisätään kevyesti vispatut munat ja maustetaan suolalla, pippurilla, muskotilla.
Sipuli kuoritaan ja hakataan pieniksi kuutioiksi ja lisätään taikinaan.Jos näyttää tarvitsevan, lisätään vähän jauhoja kiinteyttämään taikinaa.
Paistetaan öljyssä tai ihrassa n. 15 cm läpimitaltaan perunaohukaisia.Syödään kuumina joko omenahillon tai lihan tai kalan kanssa. Esim. Berliinissä on ravintoloita, joissa nämä "Kartoffelpufferìt kuuluvat joka annokseen ja joulu- ym. markkinoilla niitä on aina.Hyvää ruokahalua!esim hapankaalin kanssa
http://www.kochmix.de/rezept-apfel-sauerkraut-salat-2063-2.html
http://www.rasilaisenhapankaali.fi/
tästä mukaelemaan http://www.unileverfoodsolutions.fi/reseptipankki/reseptit/show/1762-4319-0-R0010287.omena_lihapata.html
http://www.evestep.fi/reetta/reseptivalikko.php?sivu=1&mid=1336&lvl=3&reseptiparam=rid/1839|mid/1336
http://www.biomi.org/ruoka/liha.html
http://www.biomi.org/ruoka/liha.html#lohiomenapaistos lisää punakaaliraasteeseen tai haudutettuun punakaaliin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467475
- 334123
- 573645
- 503150
- 172826
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons532399- 532327
- 382281
- 432278
- 162256