Tuntuu monelle työnantajalle tai työnantajan edustajalle nykyisin olevan epäselvää miten kehityskeskusteluissa toimitaan.
Ensinnäkin kehityskeskustelut on työnantajapuolen haluama toiminto.
Kehityskeskusteluiten tarkoitus on keskustella työntekijän ja työnantajan tai työnantajan edustajan kanssa siitä miten yritys saataisiin toimimaan entistä tuottavammin, eli löytyykö molemmiltapuolilta toimia millä homma saataisiin toimimaan entistä paremmin.
Se siis ei ole työntekijälle pisteenjakoa eikä niitten vähentämistä, eikä myöskään pomon haukkumis keskustelu.
Nykyisin tuntuu vain menoillaan olevan että kaiketi nämä työnantajien renkipomot ovat tulkinneet omaaloitteisesti kokojutun väärin.
Näin tuhotaan työpaikan kehittymis erellytykset.
Mutta näinhän se on ettei renkipomo ole ikinä niin viisas kun omistaja itse.
Mitä kehityskeskusteluun
6
3268
Vastaukset
- eukko vuan
Suattaapi hyvinnii olla, että renkipomot vätystelevät, mutta eiköhän homma ole yleensäkin osaamisesta ja taidoista sekä vähän myös yrityksen suunnitelmista kiinni.
Issellä keharit pääomistajan kanssa ja voi herran mumala, mitä sössöä. Vai olisiko sitä kuulua diskuteeraamista. Ei oikeasti haluta kuulla totuuksia ja jos kuullaan, kirjataan muistiin, mutta mitään ei tapahdu. Ja eikun seuraavana vuonna taas voin esittää kolmanteen kertaan samat asiat, joille ei ole tehty mitään tilanteen kehittämiseksi kivikautiselta tasoltaan eteenpäin.
Voikin olla, että koulutetulle työntekijäväellemme ei ole enää saatavilla erinomaisia johtajia vaan kehityksestään taakseen jääneitä jarruja, jotka liimailevat tarroja kirjekuoriin ja pitävät ilmaista ruokaa ylityöpalkkana tai jopa palkankorotuksena. Kehityskeskustelun jalon taidon opettelu tältä pohjalta on jo ylivoimainen suoritus. No jaa...oikotie kutsuupi taas. - ralliässä
Meikäläisen toimenkuvaan kuuluu kehityskeskustelujen pitäminen ja olen sellainen ns.renkipomo=)
Kehityskeskustelussa käydään yleisesti läpi oman yksikön toimintaa ja asetettuja tavoitteita, miten ovat toteutuneet ja miten niiden jatkossa nähdään toteutuvan. Kysellään myös työntekijän näkemyksiä kehitysideoista jne.
Toinen, ehkä tärkeämpi kokonaisuus keskustelussa on työpaikan ilmapiiri- ja yhteistyöasiat sekä työntekijän oma tekeminen ja onnistuminen sekä kehittymisalueet.
Myöskään palautetta työnantajalle/työnantajan edustajille eli näille "renkipomoille" ei sovi unohtaa.
Parhaimmillaan kehari on silloin, kun asiallista palautetta todellisista asioista tulee molemminpuolin. Toki kehityskeskustelussa esiintulevista asioista tulee henkilöstön kanssa keskusteltua pitkin vuotta, eikä ainoastaan vuotuisessa kehityskeskustelussa :)
Haasteena suuren yksikön esimiehelle/päällikölle on kehityskeskusteluihin liittyen niiden suuri määrä. Hyvä suoritus on se, jos pidetyistä 50:stä keskustelusta asiakas(työntekijä) ei huomaa "turnausväsymystä" :) Lisäksi erilaiset ihmiset ja näiden erilainen asenne sekä menestys työnteossa asettavat oman haasteensa.
Kokonaisuutena kehityskeskustelut ovat kuitenkin erittäin hyvä asia!- aloittaja
renkipomolla tarkoitetaan nykyisin pomoa jolle johtaja laittaa sanat suuhun.
Eli välttämättä et ole renkipomo......
Nykyisin kun saan palautetta näistä kehityskeskustelujen suorittamisista tulee tämä renkipomot useasti esiin.
esim: renkipomo on nykykäytännössä se joka ei uskalla keskusteluissa olla oma itsensä vaan tekee johtajan ohjeen mukaan.
Hyvänä esimerkkinä käy vaikka se kun yrityksen tulos on kohentunut viimmeisestä niin silti renkipomo antaa tuloksentekijälle huonommat arvostelut kun viimeksi.
Eli kysymyksessä on renkipomo joka ei uskalla ruskeen kielen takia olla kun renkipomo. - ralliässä
Joo, varmaan olet ihan oikeassa termin suhteen.
Perseennuolenta on kautta linjan säälittävää ja ei hyödytä lopulta ketään, ei edes koko puljun omistajaa/osakkeenomistajia.
Tietysti sitä on lopulta aika jäävi sanomaan, kuuluuko oikeasti noihin renkipomoihin vaiko streittareihin :)
- yks vaan
Firmassa jossa olen töissä kehityskeskustelussa käydään läpi seuraavat asiat:
1. haluanko sämpylän vai pullan, kahvia vai teetä.
2. miten on 1/2 vuotta mennyt, omin sanoin
3. ottaako mikään päähän
4. saan kuulla ollaanko minun työntekooni tyytyväisiä
5. saan kertoa onko esimies mielestäni ok (tässä kannattaa olla nuoleskelematta mutta toisaalta on järkevää olla melko kritiikitön,jos haluaa palkankorotuksen)
6.onko jotain omia tavotteita
7.saan kuulla mitä esimies/firma odottaa minulta seuraavan 1/2 vuoden aikana
8.haluanko johonkin koulutukseen, haluaako esimies kouluttaa minua
9. esimies yleensä tässä kohtaa kertoo onko hän varautunut palkankorotukseen. yleensä ehdottaa pientä summaa. kannattaa hyväksyä se, jos alkaa vänkäämään voi käydä ettei saa sitäkään.
10.lyödään käteen pinkka papereita jotka pitää täyttää
Että näin meillä. - eri mieltä
" Mutta näinhän se on ettei renkipomo ole ikinä niin viisas kun omistaja itse."
Tuosta olen eri mieltä. Kokemusta löytyy rasistisista ja ihmisarvoa polkevista omistajista. Siinä ei auta asiallisen ja humaanimman esimiehen, kuin vaihtaa firmaa.
Nimim. kokenut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010