Mikä on kenenkin lempiruoka- ja juomaresepti?
Jos järjestäisi inkeri-illan, niin minkälainen olisi menyy?
Mikä inkeriläisten mieliruoka- ja juoma?
10
1714
Vastaukset
- Inkerinkulttuuri
Inkerin keittiö -kirja tarjoaa hyviä reseptejä ja myös taustatietoja inkeriläisestä ruokaperinteestä. Kirjaa saa edullisesti Inkerin kulttuuriseurasta myös postin kautta (koivujatahti@inkeri.com).
Teehän samalla enemmänkin ruokaa. Moni voisi tulla kylään maistelemaan. on erikoisuus,joka tulee heti mieleen.Muuten sama kuin karjalaisilla -bliinejä,hernekeitto...ym...
- Antti Paukku
Mielenkiintoinen on ajatuksesi Lempaala-illasta. Mieleeni nousevat heti ainakin itsetehdyt karjalanpiirakat, niin pyöreät kuin soikeanmalliset, kaurakiisseli ja pihkamaito. Piirakkareseptejä löytyy os. Reseptivihko.net/karjalanpiirakka.
Terv.Antti- Mikä se on?
Enpä ole ennen kuullut pihkamaidosta. Mitä se on ja voiko sitä tehdä itse?
- Antti Paukku
Mikä se on? kirjoitti:
Enpä ole ennen kuullut pihkamaidosta. Mitä se on ja voiko sitä tehdä itse?
Itsekin saa aikaiseksi pihkamaitoa, jos synnyttää lapsen. Lehmän pihkamaito on kuitenkin perinteisesti ollu se pihkamaito, josta inkerinmaalla nautittiin suurena herkkuna! Kyseinen pihka erittyy utareista muutaman viikon ajan vasikan syntymän jälkeen, on erittäin ravintopitoista ja soveltuu rahkapiirakan täytteeksi yms. kunhan siitä kaavitaan ensin herakerros pois. Onnea!:)
- Kauppoja tekemään
Antti Paukku kirjoitti:
Itsekin saa aikaiseksi pihkamaitoa, jos synnyttää lapsen. Lehmän pihkamaito on kuitenkin perinteisesti ollu se pihkamaito, josta inkerinmaalla nautittiin suurena herkkuna! Kyseinen pihka erittyy utareista muutaman viikon ajan vasikan syntymän jälkeen, on erittäin ravintopitoista ja soveltuu rahkapiirakan täytteeksi yms. kunhan siitä kaavitaan ensin herakerros pois. Onnea!:)
Nyt tuli sitten eteen lehmän osto ja sitten odottelemaan vain vasikoitten syntymistä.
- jännä
Kauppoja tekemään kirjoitti:
Nyt tuli sitten eteen lehmän osto ja sitten odottelemaan vain vasikoitten syntymistä.
nimi lehmän poikimisen jälkeen saatavalla maidolla. Suomessa se tunnetaan ainakin juusto- ja ternimaitona.
- Heinjoki
jännä kirjoitti:
nimi lehmän poikimisen jälkeen saatavalla maidolla. Suomessa se tunnetaan ainakin juusto- ja ternimaitona.
Myös Karjalan kannaksen pitäjissä kyseinen maito oli pihkamaitoa. Nimi kai johtui rasvapitoisuudesta ja sakeudesta.
- Karjalassakin
Heinjoki kirjoitti:
Myös Karjalan kannaksen pitäjissä kyseinen maito oli pihkamaitoa. Nimi kai johtui rasvapitoisuudesta ja sakeudesta.
Saimaan etelärannalla, muutenkin kun vanha murre on melko samanlaista. Pihkamaitoa se on siksi kun on aivan erilaista kuin tavallinen maito. On Kellanruskeaa väriltään, vahvan makuista ja käy kokoon kuumennettaessa ja siitä tulee kuin tiukkaa hyytelöä. Suomessa sanovat sellaista juustoksikin. Meillä pihkamaijoks.
- inkerimuikki
votka ja lepushka
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 477725
- 334283
- 573755
- 503220
- 172906
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons692636- 642508
- 582459
- 402349
- 162306