Meillä on ikivanhoja kirsikkapuita talon takana syrjässä, ihan pöpelikössä, joihin ei ole vielä koskaan tullut kunnolla kirsikoita (korkeintaan kourallinen) tämän 14 vuoden aikana, kun ollaan tässä asuttu.
Joku vuosi sitten leikkasin kerran näitä puita ja heitin juurelle hieman hevosenlantaa. Muuten ne on lähes unohdettu sinne, kun sillä puolella pihaa ei juuri enää edes asioida.
Siellä oli aikoinaan vanha kanala, jonka muutimme kanien asuinpaikaksi, mutta nyt ei ole enää niitä kanejakaan. Pari kertaa kesässä olen viikatoinut hieman enimpiä heiniä yms. pois.
Nyt onkin tänä vuonna sitten yhtäkkiä puut (6 kpl) ihan punaisenaan, sellaisetkin joissa ei ole ikinä näkynyt marjan marjaa.
Olen käynyt muutamaan kertaan jo malttamattomana napsimassa kirsikoita (ja pelännyt, että linnut jo kohta vievät niitä), mutta eivät tunnu olevan vielä ihan kypsiä, vaikka monet ovat jo ihan punaisia.
Tuleekohan niihin vielä miten lisää makeutta, jos malttaa odottaa ja pitääkö kuinka helposti irrota kannoista?
Mitähän noista muuten kannattais tehdä?
Milloin kirsikka on täysin kypsä?
Hurja sato
1
1981
Vastaukset
- tekisin
hilloa! kerran sain ämpärillisen kotimaisia kirsikoita ja olivat niin happamia että ei voinut sellaisenaan syödä mutta hilloksi keitettynä oli mielettömän hyvää..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162196
- 412143
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392020