Mitä karviaisesta olette tehneet. Hillot ja piiraat on tuttuja juttuja. pakasteesta olen saanut niistä karmeanmakuisia. antaisittekos neuvoja!
karviainen
2
1638
Vastaukset
- ohk
(n. 6 dl valmista chutneyta)
1-2 puna- tai keltasipulia
(pari valkosipulinkynttä)
2 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
n. 2 tl currya
1 l (n. 600 g) karviaismarjoja
0,5 sitruunan mehu
2 rkl viinietikkaa
1 kanelitanko
1,5-2 dl sokeria
1 dl rusinoita
Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja silppua se mahdollisimman pieneksi tai raasta hienoksi raasteeksi. Kuumenna sipuliviipaleita hetki kattilan pohjalla, mutta älä ruskista.
Lisää curry sekä inkivääri ja sekoita. Lisää karviaismarjat, sitruunan mehu, viinietikka ja kanelitanko. Lisää sokeri pienissä erissä. Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta, noin 10 minuuttia kunnes karviaismarjat menevät rikki ja seos alkaa saota. Lisää rusinat ja keitä vielä muutama minuutti. Sekoita välillä. Tarkista lopuksi curryn ja sokerin määrä. Purkita valmis chutney puhtaisiin pieniin purkkeihin.
Karviaismarjachutney maistuu niin kotoisten possu- ja broileriruokien kuin itämaisten ruokien lisäkkeeksi. - ehkä apua
Itse teen karviaisista ja punaherukasta ns. sekahöyrymehua.Naapurini vanha emäntä pakastaa karviaiset ja syö niitä hieman jäisinä pyöräytettyään ensin marjaa hieman hedelmäsokeriin. Marjasta tulee kaunias ja maukas. Jotkut tekevät karviaisista ja porkkanaraasteesta hilloa hillosokerilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 447286
- 324038
- 573575
- 503100
- 172786
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492259- 372258
- 432238
- 492235
- 162226