Niin mites säilöä kun ei omista pakastinta?
On kyllä kotikylmiö / kotikellari, jossa alaosa toimii viileäkaappina ja yläosa jääkaappina.
Erilaisia säilöntäaineita ei viitsisi hirveästi käyttää, mutta lienee välttämättömyys. Varmaan vanhalla kunnon sokerilla ja suolallakin saa jotain aikaan.
Mieleen tuli myös että jos säilös alkoholiin eli viinaan.
Myös erilaisia ph:tä muuttavia juttuja vois kokeilla, eli esim. sitruunahappoa ja soodaa.
Miten säilöä - kun ei ole pakastinta?
2
1757
Vastaukset
- kun ei ollut
Pakastinta edes keksitty. Silti hilloja syötiin kaikenlaisia keväälläkin. Oli hapankaalia ja sipuleita. Juureksia voi tänä päivänäkin säilöä ilmaiseksi, kun tekee hiekasta auman jonne juurekset sijoitetaan. Auma peitellään sitten vaikka vanhoilla matoilla, on helpompi kaivaa vaikka viikon tarpeet kerralla. Marjat keitetään mehuksi tai hilloiksi. Kurkut ja sienet suolataan jne. Kirjasto on oiva paikka hakea lisätietoja, hieman viitseliäisyyttä vain. Ei pakastin ole pakollinen.
- auttaa
monessa, menee pieneen tilaan ja säilyy vuosia.
Suppilovahverot juuri kuivuvat siellä, sen jälkeen menevät omenasiivut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162196
- 412143
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010