Moro! Olen aloitteleva metsästäjä, ja tuo lintujen kokkaaminen ei vielä tuttua hommaa ole. Ensi vuonna sitten metsästelemään kun luvallista taas on, mutta sitä odottaessa voisitteko mestarit heittää jotain linkkiä sivustoille, jossa olisi valmistusohjeita esimerkiksi pyylle? Eli sellainen sivusto, missä kerrotaan että mitä pitää tehdä kun se lintu on oksalta pudonnut jotta sen voisi pannulle laittaa, ja sitten että miten se siinä pannulla pitää valmistaa. Kiinnostaisi oppia!
Kiitoksia!
Pyyn valmistus?
14
11075
Vastaukset
- on..
minun mielestä parhaan makuinen riistalinnuista. Kunhan otat suolet pois, sen jälkeen riiputat jonkin aikaa vaikka 24h("lämpötista kiinni").
sitten nyljet tai nypit ja valmistat mielesi mukaan, ei pyystä oikeen huonoa saakkaan. Yksi hyvä resepti on laittaa nyljetty pyy folioon. Mukaan voita, currua ja pippuria sitten leivinuuniin. En ole parempaa riistaa vielä maistanut.
Sivustoa ei ole tähän hätään heittää...- vanha metsämies
otat suolet ja nahan pois ripottelet suolaa ympäriinsä ja pidät 2h suolassa sitten laitat vesiastiaan että se kokonaan peittuu ja ja vielä suolaa veteen 175 astetta 3-4h ja on hyvää itse en käytä muutaku suolaa mausteena ja riittää hyvin KANNATTAA KOKEILLA... hyviä metsästys hetkiä
- Anonyymi
Kauanko uunissa ja missä lämpötilassa?
- kp
nopeesti saa hyvän ateria, kun ottaa täkän ja jalat irti laittaa suolaa ja pikkasen riistamaustetta antaa hetken olla. pyöräyttää pannulla reilussa voissa laittaa sipulia ja purkin kermaa ja antaa hetken hautua.
kyl se pyy on parasta. Jahti onnea!! - Anonyymi
Suolaa, nyrkillinen voita ja purkki kermaa ja uuniin pariksi tunniksi.
- Anonyymi
Minä olen useasti tehnyt pienehkölle riistalinnulle niin että irrottanut kaikki lihat linnusta, paloitellut lihat aivan ohuiksi suikaleiksi, ruskistanut lihasuikaleet pannulla, pannulle sitten vaikkapa vettä tai lihalientä ja kypsyttänyt lihat ylikypsäksi ja sen jälkeen lisännyt joukkoon ruskean kastikkeen, joko valmista ruskeaa kastiketta tai itse sitten tehnyt. Tarjonnut perunoiden yms lisukkeiden kera.
Näin pienestäkin lihamäärästä saa vaikkapa neljälle ruokailijalle kastikkeen jossa maistuu riistaliha. Mausteet oman mielen mukaan mutta jos olen käyttänyt valmista ruskeaa kastiketta niin ei kaipaa mitään ylimääräistä maustetta. Ei ehkä mikään huippu gourmet ateria mutta arkinen riistaruoka joka suht nopea valmistaa kun lihan leikkaa ohuiksi suikaleiksi niin kypsyy äkkiä, vaatii kyllä huolellisen kypsytyksen ennen kuin tekee kastikkeen sillä kastikkeessa ei oikein voi enää jatkaa kypsytystä. - Anonyymi
Ei nykypäivänä riistalintua ruuaksi valmisteta, se heitetään ojaan.
- Anonyymi
Metsästyksen vastustajan omaa pahaa oloaan kuvastava trolliviesti jälleen. xD
- Anonyymi
Mistä näitä metsästäjiä oikein sikiää nyky maailman aikaan?
- Anonyymi
Mie lapin ukko laitan pannulle käristymään voihin. Suolaa ja pippuria sekhaan ja keitto potut. Kohta 70 vuotta on syöty. Välillä voi maalinnusta tehä lihakeiton, ei ole sekhään syömäti jäänyt. Vain täkkälihojen ottajat vois paistaa vaikka muurikassa.
- Anonyymi
Kyllä maalinnun liha on yksi psrhaista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä maalinnun liha on yksi psrhaista.
Oletko edes syönyt koskaan Dx ?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oletko edes syönyt koskaan Dx ?
Eipä ole tullut syötyä xD
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eipä ole tullut syötyä xD
Aloitit sitten jälleen itsesi kanssa keskustelun herra metsästyksen vastustaja. xD
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih374835Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j4901498Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771080Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä359998- 77923
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53901- 59840
- 228804
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.48758Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses57717