niin, mikäs se on se ero noilla kahdella?
Kuten James Bondkin sanoo "shaken, not stirred"- eli ravistettuna, ei sekoitettuna. Onko erona tossa aika? että ravistelu on pidempi kestoinen kuin sekoitus? ja miten muutenkin jos tekee drinkkejä shakerissa, niin kauanko niitä pitää sekoitella / ravistella?
Ainakin joitain Dry Martinia noin 7 sekuntia, mutta jossakin oli se Bondin Vodka Martini, että 30 sekunnin ajan.. entä noi muut shakerissa tehtävät drinkit? muutamia sekunteja??
Kiitos tästäkin:)
ravistuksen ja sekoituksen ero??
5
4186
Vastaukset
- Uisge Beatha
Ravistettuna tarkoittaa, yllätys yllätys, sitä että lataat juoman jäiden kera shakeriin ja ravistelet kunnes jäät ovat jäähdyttäneet juoman.
Sekoitettuna taas tarkoittaa sitä, että kaadat juoman/juomat ja jäät purkkiin (vaikka siihen shakeriin) ja sekoitat lusikalla, kunnes juoma on sekaisin ja jäähtynyt.
30 sekunnin ravistus alkaa olla liikaa. Siinä on jo vaara, että jääpalat sulavat tai hajoavat juoman sekaan ja aiheuttavat juoman laimenemisen. Esim. Martinit jäähtyvät kyllä muutamassa sekunnissa.- puksu nr1
Puksun musarissa oli kerran sellanen kyyppari, jolla aamusta vatkas niin pahasti että tarjoili tuopitkin "seiken" eikä siihen tarvittu edes jäitä ja seikkeriä.
- pyydän saada huomauttaa
puksu nr1 kirjoitti:
Puksun musarissa oli kerran sellanen kyyppari, jolla aamusta vatkas niin pahasti että tarjoili tuopitkin "seiken" eikä siihen tarvittu edes jäitä ja seikkeriä.
että kyseiselle anniskelunvalmistelun apuvälineelle on suomeksi nimikin: Cocktailravistin.
Hmmm, onko "cocktail" suomea, voidaan pohtia. - suomen kieltä
pyydän saada huomauttaa kirjoitti:
että kyseiselle anniskelunvalmistelun apuvälineelle on suomeksi nimikin: Cocktailravistin.
Hmmm, onko "cocktail" suomea, voidaan pohtia.Ei ole suomen kieltä. Kotoperäinen ilmaus on "kimara". Kyseessä on siten "Kimararavistin".
- Baari.Info
Ravistus:
Ravistus on liike, joka baarihommissa tarkoittaa koneellista aineiden ravistamista tai manuaalista, eli ilman sähköä ... shakerissa eli ravistimessa.
Ravistimia on monenlaisia, metallisia ns. yhden käden ravistimia ja ammattipiireissä suosittu Boston-shaker eli ravistin, jossa on metalli osa ja lasi osa.
Homma toimii osapuilleen seuraavasti:
Boston-shaker->Laita jäät metalliosaan, mittaa viunat lasiosaan, valuta vesi pois jäistä ja ravista. Metalliosaan siivilä ja siivilöi juoma viileään lasiin.
Kokometallisessa shakerissa hommeli tehdään suunnilleen samalla tavalla.
Sekoitus:
Suomeksi hämmentäminen tai hämmennys.
Viilennä sekoituslasi laittamalla se täyteen jäitä. Viilennä cocktail-lasi laittamalla siihen jäitä. Mittää juoman ainekset kolmanteen lasiin.
(Esim. Dry Martini; 4 cl Gin, 1 cl Noilly Prat)
Poista vesi sekoituslasista siivilöimällä se cocktail-siivilällä. Kaada juoman aineet sekoituslasiin jäiden päälle ja hämmennä cocktail-lusikalla. Ole ripeä, mutta muista että jäistä sulanut vesi kuuluu osana drinkkiin.
Kaada jäät pois cocktail-lasista ja siivilöi juomasekoitus siihen.
Laita koriste tai esim. Dry Martiniin cocktail-tikussa 1-3 oliivia. Itse nautin juoman mielellään kolmella oliivilla ja huikalla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010