Hei!
Mitä eroa on tarjouksen ja kaupan teossa asunto-osakeyhtiön osakkeen ja omakotitalon (vuokratontilla) oston välillä? Tarjouksen voimassaolo, käsiraha, loppusumman maksaminen...?
omakotitalon ja osakkeen ostamisen ero
5
2394
Vastaukset
Tarjousmenettely on sama, eli ostotarjoukset ovat sitovia, kuten käsiraha ja/tai vakiokorvauskin.
Asunto-osakeyhtiössä saa tarvittavat tiedot yhtiön papereista. Siirrettävässä vuokraoikeudessa täytyy huomioida samat asiat kuin kiinteistökaupassakin, eli mahdolliset rasitteet, rasitukset kaavoitustilanne ym.. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää vuokrasopimuksen sisältöön, ja varmistaa että yllätyksiä ei tule.
Kaupantekovaiheessa erot ovat pieniä, asunto-osakekaupassa varainsiirtovero on 1,6 % kauppahinnasta ja se on välittäjäkaupassa maksettava kaupantekotilaisuudessa, yksityiseltä ostettaessa maksuaikaa on 2 kuukautta. Siirrettävän vuokraoikeuden kaupassa varainsiirtovero on 4 % ja se on omatoimisesti maksettava 6 kuukauden kuluessa kaupatekotilaisuudesta, vuokraoikeuden siirto on myös omatoimisesti kirjattava 6 kuukauden kuluessa.
Myyjän vastuu kaupan kohteen virheistä poikkeavat myös toisistaan. Osakekaupassa myyjän vastuu määräytyy asuntokauppalain mukaisesti ja on 2 vuotta, siirrettävässä vuokraoikeudessa taas maakaaren mukaisesti ja on 5 vuotta.
Kiinteistökaupassa tarjousmenettely kuten kauppamenettely on erilainen, mutta sitähän ei kysytty.- ensiasunnon ostaja
Kukas sen kirjallisen tarjouksen sitten muotoilee, jotta kaikki menee oikein? Välittäjäkö?
ensiasunnon ostaja kirjoitti:
Kukas sen kirjallisen tarjouksen sitten muotoilee, jotta kaikki menee oikein? Välittäjäkö?
Välittäjällä on valmis lomake jossa kaikki yksityiskohdat sovitaan. Varteenotettavilla liikkeillä se on useimmiten parin sivun mittainen, ja hyväksytetty kuluttajasuojavirastossa.
- kannattaa ottaa selvää
rasituksista, eli miten paljon velkakirjoja siitä on tehty ja ovatko ne käytössä. Helspointa on silloin käyttää välittäjää jolla on velvollisuus ottaa selvää kaikista tällaisesta. Omakotikiinteistöä kannattaa myös syynätä erittäin tarkkaan, usein on kuntotarkistuksia tehty, mutta niihin ei välttämättä pidä luottaa.Hyvä olisi esim ottaa rakennustekniikkaa tunteva tuttava mukaan, ja ehkä kosteusmittari ja tarkka nenä. Myyjällä on vastuu ei gelposti löytyvistä rakennusvirheistä, mutta itse pitää kylläkin syynätä keittiökaappeja, tutkia jalkalistoja, kellaria ym.
Eli tottakai kannattaa tarkastaa omakotitalo perusteellisesti. Tosin "rakennustekniikkaa tunteva kaveri" ja Bilteman kosteusmittari ei auta, vaan on parempi käyttää kuntokartoitusyritystä.
Kiinnitykset (rasitukset) löytyvät siirrettävästä vuokraoikeudesta, ja niiden määrä selviää rasitustodistuksesta joka on julkinen asiakirja.
Sitten vain huomautuksena edelliselle vastaajalle että ketjunaloittaja kysyi siirrettävästä vuokraoikeudesta jolla sijaitsee omakotitalo, ei kiinteistöstä joka on eri asia..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 407003
- 323948
- 463357
- 402949
- 172726
- 372238
- 162196
- 412153
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472097- 402058