pannarin ohjeeni: maidon määrästä puolet vehnäjauhoja ja puoleen litraan 1 muna, suolaa sokeria. Kuivat aineet yhteen ja vähitellen lisään maitoa muut. Turvotetaan ja uuniin 200 asteeseen n. puoli tuntia. Mikähän tässä nyt mättää, kun kaksi viimeistä kertaa pannarini on jäänyt raa-aksi. Ekaks luulin et uunini on mennyt huonoksi, mutta mittasin lämmön ja se oli ihan ok!???
pannarin
4
1171
Vastaukset
- paistamisesta, mutta
olen viimeisten vuosien aikana vispannut tehosekoittimella taikinan, niin on letut ja pannarit tulleet "kevyemmäksi" tai kuohkeammaksi.Voi vaikuttaa myös paistamiseen.
- paistan
225-250 asteessa 45 min. loppuajasta voi laittaa leivinpaperia pannarin päälle ettei pinta tummu liikaa.. Ja raaka-aineethan pitäis olla huoneenlämpösiä aloittaessa kokkailun... En tiiä vaikuttaako, mut kantsii kokeilla :)
- kokki mnb
neljä munaa litralle
- salaisuus.
kokki mnb kirjoitti:
neljä munaa litralle
Munia minäkin lisäisin, niillä saa kuohkeutta ja kaunista väriä maun lisäksi. Jauhojen määrää voi silloin hieman vähentää.
Loraus rypsiöljyä suoraan taikinaan helpottaa käsittelyä. Muutama kipene voita / voimariinia taikinan pinnalle ennen uuniin laittoa antaa myös makua ja väriä.
Jos sitten haluaa olla oikein herkkupe**e, niin maitoa voi korvata kermalla tai muulla rasvaisemmalla maitotuotteella.
Ja lopuksi omaan tekotapaani viitaten sanon, että litran taikinasta tulee kyllä aika paksu pannari. Paksuus riippuu tietysti pellin koosta, mutta ohuemmassa pannarissa ei haittaa, vaikka jossakin kohtaa pannari jäisi vähemmän kypsäksi. Satun inhoamaan sellaista sentin paksuista pannaria, joka on sisältä kaameaa puoliraakaa taikinaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467525
- 334153
- 573665
- 503160
- 172846
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons562436- 542368
- 402319
- 432288
- 162256