suklaa/mokkapalojen kuorrutus?

Nainen-81

Olisiko kellään sellaista ohjetta, jolla suklaapäällisestä/kuorrutteesta tulisi pehmeä ja paksu. Parilla ohjeella olen kokeillut ja aina tulos on ohut suklaakerros joka murenee heti kun vähänkin leikkaa tms.

10

15939

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaanuska

      Olen kokeillut näitä muutamia kuorrutteita ja sopivat oivallisesti vaikka mihin.

      Kuorrutus:
      100g voita tai margariinia
      2rkl kaakaota
      3rkl kahvia
      2½dl tomusokeria

      1.   Sekoita kuorrutus.
      2.   Sulata rasva, lisää kahviin kaakao sekä tomusokeri.
      3.   Sekoita sileäksi.
      4.   Levitä kakun pinnalle ja anna kovettua.

      kuorrutus
      75 g taloussuklaata
      0,5 dl sulatettua margariinia
      0,5 dl vadelmahilloa

      1.   Sulata suklaa.
      2.   Sekoita siihen margariini sekä vadelmahilloa.
      3.   Kuorruta.

      Kuorrute:
      150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
      150 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
      2 dl kuohukermaa
      30 g (2 rkl) voita

      Valmista kuorrute.
      1.   Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa.
      2.   Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi.
      3.   Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla.
      4.   Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
      5.   Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta.
      6.   Koristele kakku vaaleasta ja tummasta Minutblockista pursotetuilla suklaajuovilla.
      7.   Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.

      Vinkki!
      Sulatuksen jälkeen Blocksuklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.

      Kuorrutus
      1 levy (170 g) tummaa taloussuklaata
      100 g mantelilastuja
      1 dl sokeria
      1/2 rkl vehnäjauhoja
      1 dl Valio Kuohukermaa

      1.   Paloittele suklaa ja pane se kattilaan muiden ainesten kanssa.
      2.   Kuumenna sekoittaen ja anna kiehahtaa.
      3.   Levitä kuorrutus.

      Kuorrutus:
      100 g talous- tai maitosuklaata
      1 tl voita
      ½ dl kevytkermaa

      1.   Sulata kuorrutuksen voi ja suklaa.
      2.   Lisää kerma.
      3.   Kaada kakun päälle ja koristele.

      • Jussi

        Sellainen kirja kuin Wieniläiset leivonnaiset sisältää suklaakuorruteohjeita, jotka ovat hivenen monimutkaisempia, niihin joihinkin pitää mm. keittää sokerisiirappi. Ohjeita on kuitenkin useampia, esim. Sacherin ja muiden kakkujen päällysteeseen, jonka pitäisi olla paksuhko. Jos kirja osuu silmään, kannattaa hankkia, mukana on myös paljon muita kuin kakkuohjeita, varmasti haastavia.


      • nuhkunaama

        Olen kahvin asemesta käyttänyt pikakahvijauhetta ja lorauksen vettä. Myös capuccino tms.-jauheista saa hyvän kahvin maun kuorrutukseen.


    • Titta

      Ei siihen tarvita mitään sataa grammaa rasvaa.

      Seuraava ohje riittää piirakkavuokalliseen. Ei tarvitse mitata millilleen:

      2 dl tomusokeria
      2 rkl tummaa kaakojauhoa
      n. 25 g pehmeätä rasvaa
      2 rkl kuumaa vahvaa kahvia

      Aineet sekoitetaan hyvin keskenään ja levitetään haalean, pistellyn pohjan päälle.

      Kun pohjan pistelee, niin osa kuorrutuksesta menee kakun sisälle.

      Jos haluat vain normaalin kuorrutuksen päälle, niin silloin toimit normaalisti.

      Tällä ohjeella olen tehnyt ainakin 30 v.

      Hyvän kuorrutuksen saat myös, kun ostat Fazerin tummaa suklaata ja toimit kääreessä olevan ohjeen mukaan.

    • oonalaa

      ei oo mitää kivaa ohjetta mut tult löytyy: www.kotikokki.fi

    • XDZXD

      kiitti kaikista ohejistyaaa

    • vitttuuuuuu

      100 grammaa rasvaa ? no way .

    • häsläriiii

      mitä mä oikein häslään, kun ne kuvat aineksethan kovettuvat hetkessä siihen tilkkaan voita??? ei semmoista voi enää levittää ku se on semmone möykky =((((((((
      pitääks se vispata jollain koneella vai miten??

      • äiti leipoo

        Nesteeksi esim. lämmintä kahvia, tee "notkea" seos lisäämällä pieniä eriä
        kahvia, kunnes on sopivan pehmeää


    • Apuakaipaava

      APUA!! Tietääkö kukaan kuinka saisi kuorutteen pehmiämään kun se onjo pohjan päällä? Muuten voisin jättää nuinkin mutta ei ole itselle tulossa ja ei ole tarpeaksi aineksia tehdä toista!! :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      46
      7585
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      33
      4183
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      57
      3695
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      50
      3180
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2856
    6. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      58
      2494
    7. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      54
      2388
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      50
      2343
    9. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      40
      2329
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2276
    Aihe