Jokainen tietää, että kuivattu liha (poro tai nauta) ja kuivatut mustikat on parasta retkievästä. Niitä mahtuu tosipaljon pieneen tilaan. Ja lihaa keittämällä siitä saa lihakeiton helposti. Ja mustikoista perunajauhon kanssa hyvän sopan. Tai vaikka lihajuures yrttikeiton luonnonantimista ja mustikkamehun juomaksi jne. Jollain se juttu on nuotio, mutta mulla se on trangia. Mustikat on helppoa kuivata, mutta olisko jollain ohjetta lihan oikeaoppiseen kuivattamiseen kerrostalossa? Ostettuna valmiiksi kuivattu liha on liian kallista, vaikka se onkin ainoa oikea retkimiehen mukana kannettava muona. Leipänä voi olla näkkileipää tai hapankorppuja. No, intiaaneilla oli vielä maissinjyviä mukana ja niillä ne sitten poksutteli itselleen iltapalat puhvelijahdissa. Toiset tykkää niistäkin ja toiset ei. Ite en kuulu tähän ryhmään. Vaan suosin mukana pussillista sopivasti paahdettuja hampunsiemeniä. Maku on ihan jees, ja ravintoarvot on varmasti kohdallaan.
Miten menetellä
12
2521
Vastaukset
- kuivaan
Vöö rasvaista jauhelihaa pellille ja uuniin 75 asteeseen, luukku raolleen ja yöksi uuniiin. Liha pitää olla pieninä palasina tasaisesti pellille leviteltynä.
- atlatl
...senverta lisää.että kannattaa käyttää mahdollisimman rasvatonta jauhelihaa.
Ja ensin ruskistat sen ja vaikka talouspapereille levität,että rasva imeytyy mahdollisimman vähäksi papereihin,pois lihasta.
Älä kuitenkaan ruskista tummaksi,vaan tässä on tarkoitus esikypsentää liha ja parantaa kuivamistulosta.
Sitten sinne uuniin se liha.
Tuleepi parempi tulos ja saapi paremmin säilyvää lihaa,kun härskiintyvien rasvojen osuus on mahdollisimman pieni. - jukolanjuussi
atlatl kirjoitti:
...senverta lisää.että kannattaa käyttää mahdollisimman rasvatonta jauhelihaa.
Ja ensin ruskistat sen ja vaikka talouspapereille levität,että rasva imeytyy mahdollisimman vähäksi papereihin,pois lihasta.
Älä kuitenkaan ruskista tummaksi,vaan tässä on tarkoitus esikypsentää liha ja parantaa kuivamistulosta.
Sitten sinne uuniin se liha.
Tuleepi parempi tulos ja saapi paremmin säilyvää lihaa,kun härskiintyvien rasvojen osuus on mahdollisimman pieni.Miksi rasvatonta? Kyllähän rasvaa tarvitaan, kun taipaleelle lähretähän.
- nopeammin......
jukolanjuussi kirjoitti:
Miksi rasvatonta? Kyllähän rasvaa tarvitaan, kun taipaleelle lähretähän.
Rasvaton säilyy paremmin.
- atlatl
jukolanjuussi kirjoitti:
Miksi rasvatonta? Kyllähän rasvaa tarvitaan, kun taipaleelle lähretähän.
Kuvittele se liha muovipussiin pakattuna reppuun ja 25-30 astetta parasta suvisäätä...
Jos liha on kovin rasvaista,se alkaa jo toisena päivänä haisemaan epämääräiselle.
Siksi mahdollisimman rasvatonta.
Etkä rasvaa jaksamiseen tarvitse vaan proteiinia ja hiilihydraatteja... - energian muoto
atlatl kirjoitti:
Kuvittele se liha muovipussiin pakattuna reppuun ja 25-30 astetta parasta suvisäätä...
Jos liha on kovin rasvaista,se alkaa jo toisena päivänä haisemaan epämääräiselle.
Siksi mahdollisimman rasvatonta.
Etkä rasvaa jaksamiseen tarvitse vaan proteiinia ja hiilihydraatteja...Proteiinilla ja hiilareilla ei kauas kulje!! Energiaa sen pitää olla, rasvaa.
Proteiini varmistaa sen että kulutus ei syö lihasmassaa kehosta.
Rasvan energiakerroin on 37 kJ/g (9 kcal/g),
proteiinin ja hiilihydraatin 17 kJ/g (4 kcal/g)
Jäätiköiden ylihiihtäjien suurin energianlähde on ollut jo pitkään rasva erilaisissa muodoissa. Ruokaöljy ja margariini.
Esimerkkinä; 400g Wilhelm, 1080Kcal
Blå Band riistapata, kuivapaino 157g
580 Kcal
eli, kaksi pussia riistapataa vastaa Wilhelm pakettia,
Blå Bandit on 86g kevyempiä kantaa.
Tutustukaa energiataulukkoon ja tuotteiden takaa löytyvään ravintosisältö taulukkoon ja suunnitelkaa retkimenú faktojen pohjalta.
- Mustikka kuin mansikka
Hei kysymys mustikan kuivaamisesta: Kuivaatko mustikat kokonaisina vai pitääkö ne ensin murskata jotta saa enemmät vedet pois? Pistin juuri Nordican sienikuivurin pyörimään johon laitoin mustikat kokonaisina ja usamman tunnin jälkeen ne ovat lähes samanlaisia kun alussa.
Jos ne pitää murskata, niin miten teet sen... ajattelin vaan että se voi olla sotkuinen homma. Kiitos infosta.. - Mustikka kuin mansikka
Unohtu: http://www.vaellusnet.com/hakutulokset/ruuankuivaushaku2.php
täällä näytti olevan lihan kuivaus ohjeita.- tuuti
Jauhelihan korvaa vaivattomasti soijarouhe. (Teksturoitu soijaproteiini)
Kevyttä ja halpaa. Ei pilaantumisen vaaraa, säilyy vaikka kuinka kauan. Liotettuna käytetään kuten jauhelihaa.
Rasvaa tässä ei juuri ole (0.5g/100g), mutta protskuja löytyy: 52g/100g. Muutoinkin ravintoarvoiltaan erittäin oivallinen.
Suosittelen! - kuivuri
tuuti kirjoitti:
Jauhelihan korvaa vaivattomasti soijarouhe. (Teksturoitu soijaproteiini)
Kevyttä ja halpaa. Ei pilaantumisen vaaraa, säilyy vaikka kuinka kauan. Liotettuna käytetään kuten jauhelihaa.
Rasvaa tässä ei juuri ole (0.5g/100g), mutta protskuja löytyy: 52g/100g. Muutoinkin ravintoarvoiltaan erittäin oivallinen.
Suosittelen!Voit kuivata uunissa 50 asteessa luukku hieman raollaan tai kiertoilmauunissa mitä vaan rasvattomia aineksia. Mielikuvitus on rajana. Pilko ainekset mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Liha tai kala kannattaan siis ensin paistaa kypsäksi ilman rasvaa. Jos liha on rasvaista voit huuhdella siitä rasvaa pois siivilässä.
Kuivaan itse mahdollisimman paljon muonaa mettäreissuille (asun Lapissa). Meillä on poron kuivalihaa (itsekuivattu kevättalvella ulkona), jauhettua lihaa, sieniä, marjoja, kasviksia. Voit kuivata banaanilastujakin. Kesäaikana kuljetan rasvan öljynä pullossa, viileillä ilmoilla taasen voita. - kuivuri
kuivuri kirjoitti:
Voit kuivata uunissa 50 asteessa luukku hieman raollaan tai kiertoilmauunissa mitä vaan rasvattomia aineksia. Mielikuvitus on rajana. Pilko ainekset mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Liha tai kala kannattaan siis ensin paistaa kypsäksi ilman rasvaa. Jos liha on rasvaista voit huuhdella siitä rasvaa pois siivilässä.
Kuivaan itse mahdollisimman paljon muonaa mettäreissuille (asun Lapissa). Meillä on poron kuivalihaa (itsekuivattu kevättalvella ulkona), jauhettua lihaa, sieniä, marjoja, kasviksia. Voit kuivata banaanilastujakin. Kesäaikana kuljetan rasvan öljynä pullossa, viileillä ilmoilla taasen voita.Elikkä pellillinen jauhelihaa 50 asteessa kuivuu 12- 24 tunnissa. Kannattaa laittaa pellille aika ohut kerros, muuten voi alkaa pilaantumaan.
Ilmanmuuta rasvatonta !!!
Mutta miksi kaikki puhuu jauhelihasta ??? Ei missään tapauksessa jauhelihaa vaan
parasta mahdollista eli sisäfilettä tai jotain hyvää paistilihaa.
Terävällä veitsellä ihan ohuksi lastuiksi, yön yli marinaadiin jos haluaa. Mitä vaan
haluamiaan mausteita voi käyttää.
Uuninpellille voipaperille n 70-80 astetta luukku vähän raolleen. Tarkkaile ja käännä
viipaleet kun sille näyttää. Jos haluat niin tuuleta ulkona yön yli niin maku raikastuu.
Säilytä ilmavasti viileässä.
Ate
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j7394903Zelenskyi ei suostunut nöyrtymään Trumpin ja Vancen edessä, siksi meni pieleen
Trumppia täytyy imarrella, silloin homma toimii aina. Tähän Zelenskyi ei suostunut.6594088Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.1732281Harmi että
Pidät niin vastenmielisenä. Olen minäkin välissä ollut ihan kamala sinulle ja ihmetellyt miten voit minusta tykätä. Se o162047MTV: Katri Helena repäisee kunnolla - Aivan uudessa roolissa TV:ssä - Tätä ei arvannut!
No nyt iskelmälegenda ja koko kansan Katri Helena kyllä repäisee kunnolla! Upeaa heittäytymistä, Katri Helena! Lue, mis401848- 961686
TELIA pakottaa 4G-liittymiä väkisin 5G-liittymiin, vaihtaa ilman lupaa
Ihmisten sopimuksia! https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000011063159.html "Telia on lähettänyt osalle 4g-asiakka1671431OP Kaskimaa
Niin sitten pankki vaihtaa nimeään ja pääkonttori siirtyy ties minne. Pulkkisen visio, Kainuu ei kelvannut.301198- 941134
- 871121