Onko joillakin kokemusta miten fyssan opiskelu eroaa käytännössä yliopistolla ja tefyllä? Yliopiston fysiikassa tuntuu olevan vähän semmoinen hakumenetelmä, että kaikki, jotka hakee myös pääsee. Vast. TKK:lla karsinta on aika paljon kovempi.
Tuon tyyppiset asiat vaikuttavat varmasti vuosikurssin henkeen, mutta lähinnä mietin eroja opetuksessa ja suuntautumisvaihtoehdoissa. Itseä on pitkään kiinnostanut teoreettinen fysiikka, ja on vähän jäänyt harmittamaankin että ei sitä pääse puhtaasti lukemaan.
Yliopistofyssa vs. TKK tefy
2
3730
Vastaukset
- ,.,.,.,
TKK panostaa enemmän sovelluksiin, eli on energiatieteitä, optiikkaa jne. tosin teoreettisempaakin fysiikkaa voi lukea mutta ei niin paljon kuin yliopistolla (helsingin siis, kun itsekin siitä ilmeisesti puhut). Helsingin yliopistolla puolestaan fysiikalla voi lukea tuota teoreettista fysiikkaa pääaineena ja lisäksi esim. meteorologiaa, geofysiikkaa, tähtitiedettä ja fysiikkaa, eli kannattaa miettiä millaista fysiikkaa haluaa lukea hakiessa. Tosin jos olet jo tefylle menossa niin voit JOO-opintoja ottaa hy:ltä jos tkk fysiikka ei riitä. Tefy-DI työllistyy myös helpommin.
- erojaon
Yliopistolla fysiikan opiskelu ei ole niin päämäärätietoista kuin TKK:lla, eron huomaat kun menet katsomaan tkk:n sivujen kautta molempien lafkojen opinto-oppaita. Yliopistolla saat aikalailla pakollisten peruskurssien jälkeen rakennella oman tutkintosi kun taas tkk:lla pakollisten moduulien jälkeen valitset pääaineen moduuleja jne. Lisäksi tkk:lla on enemmän pakollista matematiikkaa (sekä "puhdasta" että sovellettua) ja tietotekniikkaa. Kuten jo sanoit, TKK:lle on huomattavasti vaikeampi päästä (tänä vuonna TFM oli koko Suomen vaikeapääsyisin tekniikan alan tutkinto-ohjelma). Toisaalta jos haluat lukea fysiikkaa puhtaasti teoreettisesta näkökulmasta, voi yliopisto olla sopivampi vaihtoehto. Otaniemessä kaikkea tahdotaan katsoa vähemmän tai enemmän teknisten sovelluksien näkökulmasta. Kyllä otaniemessäkin teoreettista fysiikkaa voi opiskella kyllästymiseen saakka, mutta useimmiten tavoitteena on saada vahva teoreettinen osaaminen käytäntöön. Työllistymistä ajatellen, fyysikko-DI:n palkkaus on keskimäärin fysiikan FM:a parempi, mikä johtuu luultavasti siitä, että DI:t työllistyvät useammin yksityiselle sektorille liike-elämään kuin FM:t. Toisaalta yliopiston kautta voi myös ponnistaa vaikka minne, se on sinusta itsestäsi kiinni:P
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 477685
- 334263
- 573735
- 503200
- 172886
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons652601- 612474
- 512398
- 402349
- 162296